GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Payoneer sklopio sporazum s eBayom

Payoneer sklopio sporazum s eBayom
SPORAZUM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.05.2021 / 13:35
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Payoneer, globalna platforma za plaćanja i elektronsku trgovinu koja potiče rast milijuna digitalnih biznisa širom svijeta, objavio je pokretanje suradnje sa eBayom kako bi prodavačima u odabranim zemljama omogućio da budu plaćeni za ono što prodaju na eBay platformi.

eBay se udružio sa Payoneerom u okviru svoje misije modernizacije platforme, pojednostavljenja njenog funkcioniranja i lakše naplate za prodavače diljem svijeta. Uz pomoć Payoneera, prodavači na eBayu će imati brži pristup sredstvima, veću fleksibilnost u upravljanju naplatama u različitim valutama i bolji pristup potencijalnim kupcima preko različitih međunarodnih eBay sajtova.

Payoneer će od travnja 2021. godine upravljati naplatama eBay prodavača iz Kine, dok će eBay proširiti upravljanje plaćanjima diljem svijeta. eBay i Payoneer namjeravaju ovu uslugu uvesti i u druge zemlje tijekom ove godine.

Payoneer je sklopio ovaj sporazum nakon najave da će postati postati javno dioničarsko društvo kasnije ove godine zahvaljujući poslovnom angažmanu sa jednom kompanijom za preuzimanja u posebne svrhe. Val digitalizacije koji se ubrzao tijekom pandemije je dodatno istaknuo važnost nesmetane globalne trgovine, s obzirom da sve više kupaca i prodavača trguje na međunarodnom nivou. Payoneer je tijekom 2020. godine obradio platne transakcije u vrijednosti od 44,4 milijarde dolara, što je 53% više nego 2019.

„Čast nam je što smo postali partner eBaya, istinskog pionira i giganta u svijetu elektronske trgovine”, izjavio je Scott Galit, generalni direktor Payoneera. „Mi i naši klijenti u potpunosti podržavamo njegov cilj stvaranja pojednostavljene, moderne platforme za lakšu prekograničnu trgovinu. Naša misija kao kompanije koja potiče trgovinu je suradnja sa prodavačima na svakoj platformi gdje obavljaju transakcije. Radujemo se zajedničkom radu sa eBayom na pružanju najboljeg mogućeg iskustva za prodavače širom svijeta.”

„Upravljanje plaćanjima na našoj platformi je ključna komponenta unapređenja eBay iskustva za naše klijente”, dodala je Alyssa Cutright, potredsjednica za globalna plaćanja u eBayu. „Drago nam je što ćemo biti partner Payoneeru u vrijeme ovakvog rasta obje naše kompanije. Zajedno ćemo iskoristiti veliki zamah koji je elektronska trgovina doživjela tijekom prethodne godine i pomagati prodavačima da vrše međunarodne transakcije sa kupcima na fleksibilan i siguran način, preko jednostavne, moderne platforme.”

Nikola Mehandžić, Business Development Director Payoneera u Srbiji rekao je da kompanija ulaže velike napore da pomogne razvoj međunarodnih biznisa, te da je partnerstvo sa eBayom jasan dokaz toga. „Ovo strateško partnerstvo omogućit će ljudima širom svijeta lakše trgovanje i obavljanja transakcija. E-commerce zajednica u balkanskoj regiji već je značajna, s tisućama lokalnih poduzeća koja prodaju na međunarodnom tržištu. Kako se digitalizacija trgovine ubrzava kao rezultat COVID-a, vjerujemo da ćemo i u sljedećoj godini obilježiti eksplozivan rast iz ove regije. Zahvaljujući ovoj novoj suradnji, e-commerce prodavci koji koriste eBay imat će brz pristup svojim sredstvima u više valuta, što će im omogućiti da razvijaju svoje poslovanje i iskoriste globalnu priliku.“ – zaključio je Mehandžić.

Tagovi: Payoneer, eBay, Nikola Mehandžić,
PROČITAJ I OVO
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
INVESTICIJE
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
SEATTLE - Amazon je objavio da će potrošiti dodatnih 2,75 milijardi dolara podupirući Anthropic, startup sa sjedištem u San Franciscu koji se smatra predvodnikom u generativnoj umjetnoj inteligenciji. Njegov temeljni model i chatbot Claude natječu se s OpenAI-jem i ChatGPT-om.
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
NAGRADE
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
ZAGREB – Spectra Assure, sigurnosni proizvod IT kompanije ReversingLabs koji pogoni umjetna inteligencija, prošlog je tjedna u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem u kategoriji sigurnosti lanca nabave softvera.
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
SKOK
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
ANALIZA - Američki proizvođač memorijskih čipova, Micron Technology, dosegao je rekord svih vremena prošlog tjedna, nakon objave kvartalnih rezultata i objave iznenađujuće visokih očekivanih prihoda temeljenih na procvatu umjetne inteligencije (AI).
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
NA VRHU
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
ZAGREB – Huawei je u 2023. godini podnio zahtjev za čak 5071 patent i tako zadržao svoju poziciju najvećeg podnositelja prijava. Slijede ga Samsung, LG, Qualcomm i Ericsson.
EU otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete
ISTRAGA
EU otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete
BRUXELLES - Europska unija u ponedjeljak je otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete, u svojoj prvoj istrazi prema novom novom tehnološkom zakonodavstvu Zakona o digitalnim tržištima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE