GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

PayPal omogućio uslugu kupnje, prodaje i zadržavanja kriptovaluta u Velikoj Britaniji

PayPal omogućio uslugu kupnje, prodaje i zadržavanja kriptovaluta u Velikoj Britaniji
KRIPTOVALUTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.08.2021 / 07:44
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Američka kompanija za digitalna plaćanja PayPal Holdings u ponedjeljak je priopćila kako će od ovog tjedna korisnicima u Velikoj Britaniji omogućiti da kupuju, prodaju i zadržavaju bitcoinove i druge kriptovalute.

Uvođenje te mogućnosti, koje označava prvo međunarodno širenej PayPalovih kripto usluga izvan SAD-a, moglo bi potaknuti daljnje prošireno usvajanje novog razreda imovine.

S više od 403 milijuna aktivnih računa na globalnoj razini, tvrtka sa sjedištem u San Joseu u Kaliforniji jedna je od najvećih vodećih financijskih kompanija koja potrošačima nudi pristup kriptovalutama.

PayPal je početkom ove godine predstavio mogućnost kupnje i prodaje kriptovaluta u SAD-u.

Kompanija se nadala da će njen ulazak u novi razred imovine potaknuti globalnu upotrebu virtualnog novca te kako će pripremiti svoju mrežu za nove digitalne valute koje bi mogle razvijati korporacije i središnje banke.

"Predani smo nastavku bliske suradnje s regulatorima u Velikoj Britaniji i diljem svijeta, te ćemo nastavit nuditi svoju podršku i značajno doprinijeti oblikovanju uloge koju će digitalne valute odigrati u budućnosti digitalnih financija i trgovine“, rekao je potpredsjednik i generalni direktor odjela za blockchain, kripto i digitalne valute u PayPalu Jose Fernandez da Ponte.

U Velikoj Britaniji će PayPalova usluga konkurirati uslugama etabliranih burzi kriptovaluta poput Coinbase Globala, kao i novih inovativnih financijskih tehnoloških kompanija poput Revoluta.

Kupci će moći kupovati bitcoin, eter, litecoin i bitcoin gotovinu korištenjem svojih PayPal novčanika na mreži ili u mobilnoj aplikaciji.

Taj potez dolazi nakon što su vodeće financijske tvrtke počele nuditi svojim klijentima, i potrošačima i institucijama, pristup digitalnoj imovini usred rastućih cijena kriptovaluta.

Tagovi: PayPal, kriptovalute, ethereum, bitcoin, litecoin, Velika Britanija, Jose Fernandez da Ponte, Coinbase
PROČITAJ I OVO
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
INVESTICIJE
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
SEATTLE - Amazon je objavio da će potrošiti dodatnih 2,75 milijardi dolara podupirući Anthropic, startup sa sjedištem u San Franciscu koji se smatra predvodnikom u generativnoj umjetnoj inteligenciji. Njegov temeljni model i chatbot Claude natječu se s OpenAI-jem i ChatGPT-om.
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
NAGRADE
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
ZAGREB – Spectra Assure, sigurnosni proizvod IT kompanije ReversingLabs koji pogoni umjetna inteligencija, prošlog je tjedna u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem u kategoriji sigurnosti lanca nabave softvera.
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
SKOK
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
ANALIZA - Američki proizvođač memorijskih čipova, Micron Technology, dosegao je rekord svih vremena prošlog tjedna, nakon objave kvartalnih rezultata i objave iznenađujuće visokih očekivanih prihoda temeljenih na procvatu umjetne inteligencije (AI).
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
NA VRHU
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
ZAGREB – Huawei je u 2023. godini podnio zahtjev za čak 5071 patent i tako zadržao svoju poziciju najvećeg podnositelja prijava. Slijede ga Samsung, LG, Qualcomm i Ericsson.
EU otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete
ISTRAGA
EU otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete
BRUXELLES - Europska unija u ponedjeljak je otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete, u svojoj prvoj istrazi prema novom novom tehnološkom zakonodavstvu Zakona o digitalnim tržištima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE