GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

PayPal uvodi uslugu plaćanja kriptovalutama

PayPal uvodi uslugu plaćanja kriptovalutama
USLUGE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.10.2020 / 16:50
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Američka kompanija za digitalna plaćanja PayPal Holdings objavila je u srijedu da će korisnicima ponuditi uslugu kupnje, prodaje i držanja bitcoina i ostalog virtualnog novca koji će moći koristiti i za plaćanje u trgovinama.

Vlasnici računa u SAD-u moći će kupovati, prodavati i držati kriptovalute u svojim PayPal novčanicima već idućih tjedana, a u prvoj polovini iduće godine PayPal namjera ponuditi te usluge i na platformi za mobilna plaćanja Venmo i u nekim zemljama.

PayPal je već ishodio početnu, uvjetnu dozvolu odjela za financijske usluge države New York, a u početnoj će fazi omogućavati samo kupnju bitcoina, ethereuma, bitcoin casha i litecoina, stoji u priopćenju. Uslugu će pružati u suradnji s tvrtkom Paxos Trust.

Od početka 2021. korisnici PayPala moći će i plaćati kriptovalutama kod 26 milijuna trgovaca u PayPalovoj mreži, objavila je američka kompanija.

Plaćanje kriptovalutama na Paypalu namirivat će se u etabliranim valutama, poput dolara, što znači da trgovci neće primati isplate u virtualnom novcu, naglasila je tvrtka.

Vrijednost kriptovaluta snažno oscilira, što ih čini privlačnima za špekulante, ali puno manje trgovcima i kupcima. Transakcije su trenutno sporije i skuplje nego u uobičajenim platnim sustavima, napominje Reuters.

PayPal ima 346 milijuna aktivnih računa diljem svijeta i u drugom ovogodišnjem tromjesečju obradila je plaćanja ukupne vrijednosti 222 milijarde dolara.

Nadamo se da će usluge potaknuti globalnu upotrebu virtualnog novca i namjeravamo pripremiti svoju mrežu za nove digitalne valute koje bi središnje banke i korporacije mogle razviti, rekao je predsjednik i izvršni direktor Dan Schulman.

„Surađujemo sa središnjim bankama i razmišljamo o svim oblicima digitalnih valuta i o potencijalnoj ulozi PayPala", rekao je Schulman.

Mnoge središnje banke najavile su razvoj digitalnih verzija domaćih valuta u idućim godinama a Facebook je 2019. pokrenuo projekt kriptovalute libre. PayPal je bio jedan od osnivača, ali je nakon nekoliko mjeseci odustao.

Tagovi: PayPal, kriptovalute, plaćanje kriptovalutama, Venmo, bitcoin
PROČITAJ I OVO
Samsung ponovno na vrhu ljestvice proizvođača pametnih telefona
NA VRHU
Samsung ponovno na vrhu ljestvice proizvođača pametnih telefona
SEUL - Kako javlja francuska novinska agencija AFP, južnokorejski proizvođač pametnih telefona Samsung vratio se na vrh ljestvice najprodavanijih proizvođača pametnih telefona u svijetu, odakle je istisnuo američku kompaniju Apple.
Samsung će dobiti potporu od 6,4 milijardi dolara za svoju tvornicu čipova u SAD-u
ENORMNO
Samsung će dobiti potporu od 6,4 milijardi dolara za svoju tvornicu čipova u SAD-u
WASHINGTON - Američka vlada objavila je danas da će južnokorejskom tehnološkom divu Samsungu odobriti 6,4 milijarde dolara (šest milijardi eura) za proširenje svoje tvornice čipova u Teksasu.
Apple će dopustiti emulatore za retro igre
POTEZI
Apple će dopustiti emulatore za retro igre
SAN FRANCISCO - Američki tehnološki div Apple odlučio je omogućiti emulatore za igranje videoigara na svom App Storeu.
Samsung Next se povlači iz izraelske tehnološke industrije
POVLAČENJE
Samsung Next se povlači iz izraelske tehnološke industrije
SEUL - Još jedna pobjeda propalestinskog pokreta Boycott, Divestment and Sanctions (BDS) zabilježena je nakon što je Samsung Next, inovacijski sektor korejskog tehnološkog diva Samsunga, najavio gašenje svojih operacija u Tel Avivu.
Njemačkoj bi do 2040. moglo nedostajati čak 660.000 IT stručnjaka
MANJAK
Njemačkoj bi do 2040. moglo nedostajati čak 660.000 IT stručnjaka
BERLIN - Manjak informatičkih stručnjaka u njemačkom gospodarstvu sljedećih će se godina znatno povećati ako se ne poduzmu protumjere, pokazalo je dugogodišnje istraživanje digitalne udruge Bitkom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE