GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pichai najavio nove otkaze u Googleu

Pichai najavio nove otkaze u Googleu
OTKAZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.01.2024 / 07:52
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Izvršni direktor Googlea Sundar Pichai upozorava zaposlenike da ove godine dolazi do novih smanjenja radnih mjesta jer tvrtka nastavlja usmjeravati ulaganja prema područjima poput umjetne inteligencije.

U dopisu pod naslovom "Prioriteti za 2024. i godinu koja slijedi" koji su zaposlenici primili u srijedu navečer, Pichai je rekao, "imamo ambiciozne ciljeve i ulagat ćemo u naše velike prioritete ove godine." U memorandumu, koji je dobio CNBC, Pichai je rekao da se čelništvo kompanije sprema podijeliti svoje AI ciljeve za ovu godinu i da će objaviti svoje OKR-ove za 2024. (ciljevi i ključni rezultati).

“Stvarnost je da moramo napraviti teške odluke da bismo stvorili kapacitet za ovu investiciju”, napisao je Pichai. Za neke timove to znači eliminaciju uloga, što uključuje "uklanjanje slojeva kako bi se pojednostavilo izvršenje i povećala brzina", dodao je.

Verge je prvi izvijestio o dopisu. Googleov glasnogovornik nije odmah odgovorio na zahtjev za komentar.

Najnovije Pichaijeve poruke signaliziraju kontinuirano smanjenje troškova u Googleu nakon brojnih krugova otpuštanja koji su započeli u siječnju 2023., kada je kompanija objavila da ukida 12.000 radnih mjesta, ili otprilike 6% radne snage s punim radnim vremenom. Google je također smanjio neke pogodnosti, kao i prijenosna računala i opremu.

Budući da se kalendar okrenuo, Google je ukinuo nekoliko stotina dodatnih radnih mjesta u područjima uključujući centralni inženjering, hardver i oglašavanje.

Pichai je u dopisu od srijede rekao da će, "da budem otvoren, neki timovi nastaviti donositi odluke o raspodjeli resursa". Rekao je da otpuštanja neće biti u razmjeru prošlogodišnjih smanjenja i "neće dotaknuti svaki tim".

Dionice Alphabeta, matičnog Googlea, skočile su 55% prošle godine jer su dionice tehnoloških kompanija ojačale nakon brutalne 2022., dijelom potaknute uzbuđenjem oko umjetne inteligencije. Prihodi u trećem tromjesečju vratili su se na dvoznamenkasti rast uz oporavak tržišta digitalnih oglasa.

Prošli mjesec Google je lansirao svoj najveći i najsposobniji AI model, Gemini. U nekim je testovima izvedba modela postupno nadmašila model GPT-4 tvrtke OpenAI, kreatora ChatGPT-a.

Tagovi: PICHAI, GOOGLE, OTKAZI, OTPUŠTANJA, ALPHABET
PROČITAJ I OVO
Infobip i Nokia sklopili partnerstvo za brži razvoj telekomunikacijskih aplikacija
PARTNERSTVO
Infobip i Nokia sklopili partnerstvo za brži razvoj telekomunikacijskih aplikacija
VODNJAN – Globalna cloud komunikacijska platforma Infobip i Nokia danas su najavili sklapanje partnerskog sporazuma koji će svjetskoj developerskoj zajednici omogućiti korištenje njihovih API platformi za brži razvoj široke lepeze telekomunikacijskih aplikacija, a koje su namijenjene privatnim, poslovnim i industrijskim korisnicima.
Apple rezultatima nadmašio očekivanja, iako je prodaja iPhonea pala 10%
BOLJE OD OČEKIVANJA
Apple rezultatima nadmašio očekivanja, iako je prodaja iPhonea pala 10%
NEW YORK - Apple (AAPL) je izvijestio o svojoj zaradi u drugom tromjesečju nakon zvona u četvrtak nadmašivši očekivanja na vrhu i dnu, ali prihod je pao 4% u odnosu na prethodnu godinu zbog sporije prodaje iPhonea, Maca, iPada i nosivih uređaja nego u istom razdoblju 2023.
Ebay u tromjesečju s većim prihodom i manjom dobiti
SOLIDNO
Ebay u tromjesečju s većim prihodom i manjom dobiti
NEW YORK - Američka internetska trgovina Ebay u prvom je kvartalu zabilježila 2,6 milijardi dolara (2,4 milijarde eura) prihoda, što je dva posto više nego u istom razdoblju lani.
Singapore is leading startup market in the region
STARTUPS
Singapore is leading startup market in the region
SINGAPORE - Southeast Asian startup fundraising dropped to its lowest level in more than five years in January to March, according to a recent industry report, reflecting the prolonged funding slowdown in the region since the end of the COVID-19 pandemic, with little sign of recovery.
Span značajno smanjio dividendu
DIVIDENDA
Span značajno smanjio dividendu
ZAGREB - Span je objavio godišnje izvješće za 2023. godinu, rezultate za prvo tromjesečje 2024. godine te je dao prijedlog raspodjele dobiti iz 2023. godine i iz zadržane dobiti iz prethodnih godina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE