GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Predsjednik Uprave LG-a najavio diverzifikaciju poslovanja

Predsjednik Uprave LG-a najavio diverzifikaciju poslovanja
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.01.2023 / 11:21
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Predsjednik Uprave LG Electronicsa (LG) William Cho i rukovoditelji predstavili su viziju budućnosti tvrtke i strategiju za jačanje poslovne konkurentnosti.

Cho je izjavio da i u trenutnom okruženju postoje prilike za rast, unatoč neizvjesnosti koju stvara produljena globalna recesija i kontinuirana nestabilnost opskrbnog lanca. „Uvjereni smo da se prilike uvijek mogu pronaći ako fokus stavimo na pružanje novih vrijednosti i iskustava“, rekao je predsjednik Uprave Cho te dodao: „Stvorit ćemo konkurentnu poslovnu strukturu s fokusom na ciljana poboljšanja umjesto na kratkoročno smanjenje troškova.“

Govoreći o planovima za proširenje poslovanja na nehardverska područja kao što su softverske platforme, sadržaj, usluge i rješenja, čelnici tvrtke utvrdili su da će diverzificirati poslovni portfelj pružanjem prilagođenih rješenja koja se mogu povezati s proizvodima ili nuditi odvojeno.
LG će unaprjeđivati sadržaje i usluge kroz intuitivnu LG webOS platformu, koja trenutno pokreće više od 180 milijuna LG-evih pametnih televizora diljem svijeta. Od 2018. do 2022. zabilježen je deseterostruki rast u području licenciranja webOS-a, sa sve više proizvođača televizora koji prepoznaju jednostavnost korištenja, prilagodljivost i niz vrhunskih usluga. Od 2022. godine više od 300 robnih marki televizora odabralo je webOS, a LG neprestano povećava mogućnosti i kompatibilnost te razvija vlastiti interaktivni sadržaj kao što su LG Fitness i LG Art Lab.

LG-eva platforma LG ThinQ™ postala je puno više od povezivanja kućanskih uređaja te se razvila u kvalitetno rješenje s uslugama koje na temelju podataka stvaraju personaliziranije iskustvo.

U brzorastućoj industriji komponenti električnih vozila (EV), tvrtka LG Vehicle component Solutions (VS) nakon deset godina kontinuiranog ulaganja u razvoj softvera i pripreme za budućnost postala je pouzdan partner za inovacije nekim od najvećih imena u automobilskoj industriji. Priprema i lansiranje sljedeće generacije sustava za informiranje i zabavu u vozilu (IVI), kao i širenje u područje rješenja za punjenje EV-a, nakon prošlogodišnje akvizicije tvrtke specijalizirane za EV-punjače s uspostavom proizvodne linije u LG-evom Digital Parku.
LG-ev Sjevernoamerički Centar za inovacije LG NOVA strateški ulaže i surađuje s tehnološkim startupovima u Sjevernoj Americi kako bi osigurao rast u područjima kao što su digitalna zdravstvena skrb i metaverzum. LG je nedavno lansirao rješenje za daljinsku medicinsku skrb u partnerstvu s američkom kompanijom Amwell, dok u metaverzumu namjerava proširiti suradnju s partnerima kako bi osigurao temeljne tehnologije u srednjoročnom i dugoročnom razdoblju. Ubrzavanjem programa istraživanja i razvoja spremnog za budućnost, okupljanjem vrhunskih mladih talenata u području razvoja softvera te jačanjem vještina trenutnog tima u sferi dizajna softvera i kodiranja, LG nastoji ojačati softversku konkurentnost cijele tvrtke.

LG će se u 2023. godini još više usredotočiti na korisničko iskustvo isporukom novih proizvoda i usluga koje potrošačima pružaju jedinstvenu vrijednost. Prošle je godine predstavio novu paradigmu u industriji kućanskih uređaja lansiranjem LG ThinQ™ UP personaliziranih uređaja koji se mogu nadograđivati kako bi ponudili veću vrijednost. Linijom premium kućanskih uređaja za 2023. godinu nastavit će predstavljati vrhunske proizvode i napredna rješenja, dok će istovremeno poboljšavati linije s konkurentnijim cijenama kako bi učvrstio vodstvo na tržištu.

U 2023. tvrtka LG Home Entertainment Company diže poslovnu strukturu na novu razinu vizijom Sync to you, Open to All kojom naglašava stvaranje doživljaja u kojima mogu uživati svi korisnici i koji se mogu prilagoditi svakom potrošaču. Ključne značajke webOS-a za 2023. uključuju novi početni zaslon, personalizaciju s preporukama na temelju prethodnog gledanja i korištenja i CDX (Cross Device eXperience), korisničko iskustvo koje jednostavno prelazi s uređaja na uređaj. LG je već cijelo desetljeće lider na tržištu OLED TV-a, s kumulativnim isporukama koje premašuju 15 milijuna jedinica. Ove će godine zadržati konkurentsku prednost predstavljanjem novih OLED evo televizora i uzbudljive linije koja uključuje OLED TV sa Zero Connect Boxom.

LG će davati prednost inicijativama u razvoju korisničkog iskustva (CX) i digitalnoj transformaciji (DX) kako bi stvorio više inovacija i poslovni model usmjereniji na kupca. Na temelju prikupljenih podataka pruža prva, jedinstvena i nova, tzv. F.U.N. iskustva te tako stara nove vrijednosti za kupce. Među njima su „Trigger“ podaci za razvoj i dizajn korisničkog iskustva, „Accelerator“ za mapiranje i implementaciju inovacija i „Tracker“ za praćenje korisničkog iskustva.

LG koristi podatke i da bi proizvodnju učinio učinkovitijom. Koristeći inteligentne proizvodne sustave koji se temelje na tehnologiji „digitalnih blizanaca“, umjetnoj inteligenciji i velikim podacima, LG Smart Park u Changwonu poboljšao je produktivnost za 20 posto1 dok je istovremeno smanjio troškove kvarova na proizvodu.2 Osim toga, digitalna transformacija provodi se i u nabavi sirovih materijala, upravljanju opskrbnim lancem i uslugama.

Tagovi: kompanija LG, William Cho, LG Smart Park, LG Home Entertainment Company, Zero Connect Box
PROČITAJ I OVO
Samsung će dobiti potporu od 6,4 milijardi dolara za svoju tvornicu čipova u SAD-u
ENORMNO
Samsung će dobiti potporu od 6,4 milijardi dolara za svoju tvornicu čipova u SAD-u
WASHINGTON - Američka vlada objavila je danas da će južnokorejskom tehnološkom divu Samsungu odobriti 6,4 milijarde dolara (šest milijardi eura) za proširenje svoje tvornice čipova u Teksasu.
Apple će dopustiti emulatore za retro igre
POTEZI
Apple će dopustiti emulatore za retro igre
SAN FRANCISCO - Američki tehnološki div Apple odlučio je omogućiti emulatore za igranje videoigara na svom App Storeu.
Samsung Next se povlači iz izraelske tehnološke industrije
POVLAČENJE
Samsung Next se povlači iz izraelske tehnološke industrije
SEUL - Još jedna pobjeda propalestinskog pokreta Boycott, Divestment and Sanctions (BDS) zabilježena je nakon što je Samsung Next, inovacijski sektor korejskog tehnološkog diva Samsunga, najavio gašenje svojih operacija u Tel Avivu.
Njemačkoj bi do 2040. moglo nedostajati čak 660.000 IT stručnjaka
MANJAK
Njemačkoj bi do 2040. moglo nedostajati čak 660.000 IT stručnjaka
BERLIN - Manjak informatičkih stručnjaka u njemačkom gospodarstvu sljedećih će se godina znatno povećati ako se ne poduzmu protumjere, pokazalo je dugogodišnje istraživanje digitalne udruge Bitkom.
Jack Ma se oglasio, dionice Alibabe uzletjele
UZLET
Jack Ma se oglasio, dionice Alibabe uzletjele
PEKING - Osnivač Alibabe Jack Ma u srijedu je pohvalio reorganizaciju i promjenu tvrtke tijekom burne prošle godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE