GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Reddit uvodi značajku sličnu TikToku

Reddit uvodi značajku sličnu TikToku
OPCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.08.2021 / 07:50
Autor: SEEbiz / bug.hr
ZAGREB - Reddit, popularna platforma koja se voli predstavljati kao najveći internetski forum, neočekivano je ovoga tjedna u aplikaciju za iOS uvela značajku za kratke videozapise sličnu TikToku. Naime, korisnicima će se pored trake za pretraživanje pojaviti ikona koja će ih odvesti na novi feed u kojem će moći pregledavati video sadržaj sa subreddita koje prate, ali i onih koje ne prate.

„Tijekom prošle godine cilj nam je bio izgraditi jedinstveni video player i napraviti da njegovo sučelje odgovara onome što korisnici (stari i novi) od njega i očekuju – pogotovo kada je u pitanju komentiranje, gledanje videozapisa, uključivanje u rasprave te otkrivanje novih sadržaja i zajednica“, rekao je glasnogovornik Reddita za TechCrunch.

Videozapisi će na vrhu zaslona sadržavati naziv s kojeg su subreddita „izvučeni“, a na dnu će pisati tko ih je postavio. Osim toga, baš kao i svaki drugi sadržaj na platformi, moći će se upvotati ili downvotati, komentirati te podijeliti, a korisnici će kreatoru moći dodijeliti i nagradu koja se može kupiti Reddit Coinsima.

No, Reddit je odbio odgovoriti na pitanje hoće li novi video player koristiti algoritme koji će korisnicima na temelju njihove aktivnosti otkrivati nove subreddite, pa trenutno nije poznato na koji će se način videozapisi „izvlačiti“ iz platforme.

Podsjećamo da je Reddit u prosincu prošle godine kupio Dubsmash, TikTokovog suparnika, pa je tvrtkin glasnogovornik među ostalom potvrdio za TechCrunch da će koristiti njihovu tehnologiju u svrhu razvijanja još nekih značajki, no ne za ovaj video player.

Trenutno nije poznato kada će i Android korisnici moći koristiti ovu značajku.

Tagovi: Reddit, TikTok
PROČITAJ I OVO
Apple u Kini na zahtjev vlasti uklonio WhatsApp i Threads iz AppStorea
POTEZI
Apple u Kini na zahtjev vlasti uklonio WhatsApp i Threads iz AppStorea
PEKING - Američki tehnološki div Apple uklonio je Metine aplikacije WhatsApp i Threads iz svog App Storea u Kini.
Regija CEE postaje europska Silicijska dolina
POTENCIJALI
Regija CEE postaje europska Silicijska dolina
ZAGREB - PwC i CEE Digital Coalition vjeruju da zemlje u regiji srednje i istočne Europe (CEE) imaju potencijal ojačati i razviti svoje ICT sektore i stvoriti Silicijsku dolinu EU-a, stoji u novom izvješću.
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
SJAJNE BROJKE
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
LOS ANGELES - Netflix je večeras objavio poslovne rezultate koji su nadmašili očekivanja analitičara.
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
RAST
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
HELSINKI - Finski proizvođač telekomunikacijske opreme Nokia u prvom je ovogodišnjem kvartalu zahvaljujući mjerama štednje zabilježio rast neto dobiti od 52 posto na 438 milijuna eura.
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
INTERES
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
NEW YORK - Uzbuđenje oko nadolazećeg prepolovljenja bitcoina ("halving") dovelo je do kontinuiranog porasta pretraživanja tog pojma na Googleu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE