GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Reorganizacija uprave Applea, Dan Riccio će biti zadužen za automobilski projekt

Reorganizacija uprave Applea, Dan Riccio će biti zadužen za automobilski projekt
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.01.2021 / 08:28
Autor: SEEbiz / Bug.hr
CUPERTINO - Šuškanja o tome da se Apple ozbiljno priprema na razvoj i proizvodnju električnih automobila ovih su tjedana sve glasnija. Do sada smo doznali da su već daleko odmaknuli u pregovorima o proizvodnji s grupacijom Hyundai, koja je pak za projekt Appleovog mogućeg automobila zadužila svoju podružnicu Kiju.

Kad je riječ o tome kako će se Apple s novim izazovom nositi interno, jedan djelić slagalice dobili smo u vidu priopćenja za javnost iz Cupertina. Apple je jučer potvrdio da će njihov dugogodišnji prvi čovjek hardverskog odjela, Dan Riccio, biti poslan na "drugo radno mjesto koje će se fokusirati na novi projekt". I dalje će biti odgovoran izravno Timu Cooku.

Dan Riccio u Appleu radi od 1998. godine, i od tada je sudjelovao u projektima razvoja hardvera – od prvog iMaca pa sve do iPhonea 12 i novih Macova s Appleovim čipovima. Bio je zadužen, među ostalim, i za sastavljanje timova hardverskih inženjera kao i planiranje i organizaciju masovne proizvodnje. Riccio će po novome biti potpredsjednik inženjerskog odjela, a iz kompanije poručuju da će "nastaviti igrati ključu ulogu u oblikovanju budućnosti Appleovih proizvoda".

Iz ovih riječi može se protumačiti samo jedno – Apple u razvoju ima toliko velik i bitan "sporedni" projekt da je na njega poslao svojeg najboljeg čovjeka, stručnog u razvoju hardvera i organiziranju serijske proizvodnje. Taj vrlo važni projekt u ovom trenutku vjerojatno neće biti nova računala, slušalice ili nešto slično – bit će to, kažu upućeni, električni automobil, koji svjetlo dana ima ugledati u narednih tri do sedam godina.

Umjesto Riccia, hardverski odjel Applea zadužen za računala, mobitele i ostale poznate proizvode od sada će voditi John Ternus, koji je u kompaniji zaposlen od 2001. godine. Prvo je radio u odjelu za dizajn proizvoda, a od 2013. godine ima i ulogu potpredsjednika odjela hardverskog inženjerstva. Posljednji veliki projekt kojeg je vodio bila je izrada hardvera za iPhone 12, kao i tranzicija Macova na Appleove procesore. Od sada će Ternus držati i poziciju starijeg podpredsjednika hardverskog odjela.

Tagovi: Apple, Dan Riccio, AppleCar, John Ternus, Tim Cook
PROČITAJ I OVO
Talijanski regulator kaznio Amazon
KAZNA
Talijanski regulator kaznio Amazon
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestio je u četvrtak da je američkom internetskom maloprodajnom divu Amazonu izrekao novčanu kaznu od 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne tržišne pozicije.
ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u
ENORMNO
ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u
WASHINGTON - TikTok i njegova matična tvrtka ByteDance sa sjedištem u Kini zajedno su ove godine potrošili preko 7 milijuna dolara kako bi pokušali zaustaviti Kongres u donošenju zakona koji bi mogli zabraniti aplikaciju društvenih medija u Sjedinjenim Državama.
Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
DOBRE BROJKE
Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
NEW YORK - Spotify Technology (SPOT) objavio je u utorak fiskalnu zaradu u prvom tromjesečju koja je nadmašila očekivanja analitičara. Audio gigant je također ostvario profit jer nastavlja provoditi svoju nedavnu strategiju "učinkovitosti".
Oštar pad prodaje iPhonea u Kini
POTONUĆE
Oštar pad prodaje iPhonea u Kini
PEKING - Appleova prodaja iPhonea oštro je pala u Kini u prvom tromjesečju ove godine, a tvrtka je osjetila jaku konkurenciju domaće marke Huawei, prema novom izvješću tvrtke za istraživanje tržišta Counterpoint Research.
Apple blizu dogovora s FIFA-om oko TV prava
DOGOVOR
Apple blizu dogovora s FIFA-om oko TV prava
NEW YORK - Globalno upravno tijelo nogometa FIFA blizu je dogovora s Appleom da toj tehnološkoj kompaniji da svjetska televizijska prava za novi, jednomjesečni klupski turnir, izvijestio je u ponedjeljak New York Times.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE