GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rezultati Huaweija pod pritiskom, prihod potonuo 29 posto

Rezultati Huaweija pod pritiskom, prihod potonuo 29 posto
PAD
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.08.2021 / 11:18
Autor: SEEbiz
PEKING - Huawei je u prvoj polovici 2021. ostvario prihod od više od 40 milijardi eura (320,4 milijarde CNY), a njegova je marža neto dobiti dosegla 9,8 posto, prema danas objavljenim polugodišnjim poslovnim rezultatima tvrtke.

Ukupni je prihod pao čak 29 posto.

Ostvareni prihod od poslovanja s pružateljima usluga iznosi više od 17 milijardi eura (136,9 milijardi CNY). Prihod (135,7 milijardi CNY) ostvaren u poslovanju s kupcima sličan je, dok je kod tvrtki veći od pet milijardi eura (42,9 milijardi CNY), pa su ukupni financijski rezultati od početka godine u skladu s prognozama.

Prema riječima sadašnjeg predsjednika Huaweija Erica Xua, 2021. godina bila je puna izazova.

"Izazovi koji su obilježili prethodno razdoblje definitivno nas čekaju u narednim godinama. Svijet će se suočiti s mnogim nepredvidivim okolnostima kroz koje će proći industrija informacijske i komunikacijske tehnologije. S obzirom na te izazove, postavili smo strateške ciljeve za sljedećih pet godina. godine.

"Naš cilj je preživjeti kroz održivost, a to ćemo postići stvaranjem praktičnih vrijednosti za naše klijente i partnere", rekao je Xu.

Kako bi ispunio svoj godišnji poslovni cilj, Huawei je stvorio mehanizam upravljanja kontinuitetom poslovanja i agilni sustav upravljanja operacijama. Ovo su strateške inicijative za daljnji razvoj:

- Optimiziranje portfelja za povećanje poslovne otpornosti
- Povećanje vrijednosti 5G -a i definiranje mreže od 5,5G sa suradnicima u industriji za poticanje evolucije mobilnih komunikacija
- Pružanje besprijekornog, korisnički orijentiranog i inteligentnog iskustva u svim scenarijima
- Inovacije za smanjenje potrošnje energije za svijet bez ugljika
- Rješavanje izazova kontinuirane opskrbe


Tagovi: Huawei, Eric Xu
PROČITAJ I OVO
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
INVESTICIJE
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
SEATTLE - Amazon je objavio da će potrošiti dodatnih 2,75 milijardi dolara podupirući Anthropic, startup sa sjedištem u San Franciscu koji se smatra predvodnikom u generativnoj umjetnoj inteligenciji. Njegov temeljni model i chatbot Claude natječu se s OpenAI-jem i ChatGPT-om.
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
NAGRADE
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
ZAGREB – Spectra Assure, sigurnosni proizvod IT kompanije ReversingLabs koji pogoni umjetna inteligencija, prošlog je tjedna u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem u kategoriji sigurnosti lanca nabave softvera.
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
SKOK
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
ANALIZA - Američki proizvođač memorijskih čipova, Micron Technology, dosegao je rekord svih vremena prošlog tjedna, nakon objave kvartalnih rezultata i objave iznenađujuće visokih očekivanih prihoda temeljenih na procvatu umjetne inteligencije (AI).
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
NA VRHU
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
ZAGREB – Huawei je u 2023. godini podnio zahtjev za čak 5071 patent i tako zadržao svoju poziciju najvećeg podnositelja prijava. Slijede ga Samsung, LG, Qualcomm i Ericsson.
EU otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete
ISTRAGA
EU otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete
BRUXELLES - Europska unija u ponedjeljak je otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete, u svojoj prvoj istrazi prema novom novom tehnološkom zakonodavstvu Zakona o digitalnim tržištima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE