GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Roman Abramovič kladi se na industriju igara

Roman Abramovič kladi se na industriju igara
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.08.2020 / 18:01
Autor: SEEbiz
MOSKVA - Kompanija 110 Industries prikupila je 20 milijuna dolara od investicijske tvrtke Romana Abramoviča Norma Investment, GEM Capital i filmskog producenta Sergeja Kornikhina.

110 Industries osnovali su 2017. Sergej Kolobashkin i Anton Poletaev. Tvrtka se tek priprema za izdavanje svojih prvih igara. Zapravo, većina prikupljenog novca ne ulaže se u samu tvrtku, već u razvoj specifičnih igara. Kornikhin je potvrdio da će glavna investicija biti u razvoju prve igre 110 Industries - u zamjenu za dio prava, a time i dio projicirane dobiti.

110 Industries ne stvara same igre, ističe Kornikhin, tvrtka zapravo djeluje kao produkcijsko središte: priprema priču, scenarij, slike likova, a zatim unajmljuje studio za izravan razvoj. Strategija tvrtke je privući vrhunske strane studije za stvaranje igara, kaže Poletaev: "Njihovo dugogodišnje iskustvo pruža nam visoku razinu kvalitete igre."

Za početak, tvrtka je od osnivača dobila tri milijuna dolara, nakon čega je prikupila još 1,1 milijun dolara od privatnih investitora.

Tvrtka planira objaviti svoju prvu igru nazvanu "Traženi: mrtvi" 2022. godine, a proračun još nije objavljen.

Prvu igru za 110 Industries razvio je poznati japanski studio; nisu htjeli otkriti njihova imena. Kornikhin i glasnogovornik GEM Capital-a Roman Gursky potvrdili su za ruske medije da su pregledali ugovor s tim neimenovanim japanskim studiom i dogovorili dogovor.

Glasnogovornik Abramoviča nije otkrio detalje ulaganja. U svakom slučaju, ovo je jedna od prvih poznatih investicija biznismena u industriji igara. Norma Investments jedna je od Abramovičevih investicijskih tvrtki, putem koje je novac ulagao uglavnom u blockchain projekt Pavla Durova - Telegram Network ili TON.

Ali za GEM Capital, industrija igara postala je jedno od prioritetnih područja ulaganja od 2019., ističe Gursky. GEM Capital, koji je stvorio Anatoly Paliy, bivši vlasnik First Oil-a i bivši predsjednik Gazproma za upravljanje imovinom u različitim sektorima, već je uložio u rusku igračku kompaniju Mundfish (koja razvija projekt Atomic heart) i u projekt Pathfinder: Gnjev igre. Pravedno od ruske tvrtke Owlcat Games.

Tagovi: Roman Abramovič, 110 Industries, Anatoly Paliy, Sergej Kolobashkin, Anton Poletaev, Norma Investment, GEM Capital, Sergej Kornikhin
PROČITAJ I OVO
Nizozemska vlada investira 2,5 milijarde eura kako bi zadržala ASML
POTEZI
Nizozemska vlada investira 2,5 milijarde eura kako bi zadržala ASML
EINDHOVEN - Nizozemska vlada objavila je u četvrtak da planira uložiti 2,5 milijarde eura u regiju Eindhoven u sklopu plana koji bi trebao odvratiti proizvođača opreme za proizvodnju čipova ASML od selidbe u inozemstvo.
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
INVESTICIJE
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
SEATTLE - Amazon je objavio da će potrošiti dodatnih 2,75 milijardi dolara podupirući Anthropic, startup sa sjedištem u San Franciscu koji se smatra predvodnikom u generativnoj umjetnoj inteligenciji. Njegov temeljni model i chatbot Claude natječu se s OpenAI-jem i ChatGPT-om.
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
NAGRADE
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
ZAGREB – Spectra Assure, sigurnosni proizvod IT kompanije ReversingLabs koji pogoni umjetna inteligencija, prošlog je tjedna u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem u kategoriji sigurnosti lanca nabave softvera.
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
SKOK
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
ANALIZA - Američki proizvođač memorijskih čipova, Micron Technology, dosegao je rekord svih vremena prošlog tjedna, nakon objave kvartalnih rezultata i objave iznenađujuće visokih očekivanih prihoda temeljenih na procvatu umjetne inteligencije (AI).
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
NA VRHU
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
ZAGREB – Huawei je u 2023. godini podnio zahtjev za čak 5071 patent i tako zadržao svoju poziciju najvećeg podnositelja prijava. Slijede ga Samsung, LG, Qualcomm i Ericsson.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE