GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

SAD: Influenceri će ove godine zaraditi preko tri milijarde dolara

SAD: Influenceri će ove godine zaraditi preko tri milijarde dolara
ENORMNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.07.2021 / 07:09
Autor: SEEbiz / Bug.hr
NEW YORK - Istraživačka i analitičarska kuća Insider Intelligence objavila je svoju analizu marketinškog tržišta koje se tiče oglašavanja na društvenim mrežama korištenjem utjecajnih i slavnih osoba, tzv. influencera.

Prema njihovim podacima, ove će godine, samo na području SAD-a, tvrtke u marketing putem influencera uložiti 3,69 milijardi američkih dolara. Bit će to prvi puta da se u ovaj oblik oglašavanja ulaže preko 3 milijarde dolara u SAD-u, a porast u odnosu na prošlu godinu iznosit će preko 33%.

Plaćanje influencera za promociju raznih proizvoda i usluga nije novost, a posljednjih godina bilježi sve veću prisutnost u cijelom svijetu. Industrija "influensanja" na društvenim je mrežama prošle godine ipak rasla nešto sporije (za oko 14%) jer su kompanije pod utjecajem pandemije smanjivale svoje budžete za ovaj oblik promocije. No, ovi analitičari predviđaju kako će se ove godine sve to kompenzirati i kako će influenceri ponovno dobro zarađivati od plaćenog sadržaja koji kreiraju za svoje naručitelje, piše Bug.

Sljedeće godine u SAD-u će se za ovaj oblik marketinga izdvojiti preko 4 milijarde, a 2023. godine čak i bliže 5 milijardi dolara. Iako ove procjene iznosa vrijede za tržište SAD-a, lako je zaključiti da trendovi nisu ništa drugačiji niti na ostalim velikim tržištima, poput onog dalekoistočnog ili europskog. Ulaganja koja su ovdje analizirana uključuju samo plaćanje influencera za njihov sadržaj u novcu, dakle analiza ne uključuje razne besplatne proizvode, usluge, putovanja i slične pogodnosti koje influenceri redovito kompenziraju svojim uslugama.

Ovogodišnji porast tržišta influencera pripisuje se i ponovnom aktiviranju industrije putovanja, jer su kompanije iz turističkog sektora tradicionalno veliki ulagači i često koriste influencere za promociju. Kad je riječ o platformama, Instagram je i dalje vodeći s oko 50% tržišnog udjela, a slijede ga YouTube i Facebook. TikTok je i dalje nešto slabiji u apsolutnim iznosima no bilježi velike stope rasta.

Za usporedbu, dok će na influencere američke kompanije ove godine dati spomenutih 3,69 milijardi, u klasični marketing na društvenim će mrežama uložiti čak 58,66 milijardi dolara – pa prostora za porast prihoda influencera očito i dalje ima.

Tagovi: influenceri, Insider Intelligence, YouTube, Facebook, marketing, Instagram
PROČITAJ I OVO
Proizvođači elektronike ne mogu pronaći kvalificirane radnike
RADNICI
Proizvođači elektronike ne mogu pronaći kvalificirane radnike
LONDON - Gotovo četiri od pet proizvođača elektronike sve teže pronalazi kvalificirane radnike, pokazali su u čeetvrtak rezultati istraživanja udruge IPC, nadovezujući se na probleme s nestašicom čipova i kašnjenjem isporuka.
Huawei predstavio nadolazeće trendove u idućem desetljeću
TRENDOVI
Huawei predstavio nadolazeće trendove u idućem desetljeću
ZAGREB – Huawei je zajedno s industrijskim partnerima održao forum Intelligent World 2030 na kojem je David Wang, Huaweijev izvršni direktor i predsjednik divizije ICT proizvoda i rješenja, predstavio izvješće Intelligent World 2030 te održao keynote predavanje.
Amazon će uložiti milijarde dolara u Novi Zeland
INVESTICIJE
Amazon će uložiti milijarde dolara u Novi Zeland
LOS ANGELES - Amazon je objavio da planira uložiti 7.5 milijardi novozelandskih dolara (5.3 milijarde američkih dolara) u izgradnju novih podatkovnih centara na Novom Zelandu.
Facebook od 2016. uložio više od 13 milijardi dolara u sigurnosne mjere
SIGURNOST
Facebook od 2016. uložio više od 13 milijardi dolara u sigurnosne mjere
WASHINGTON - Facebook Inc objavio je u utorak da je od 2016. uložio više od 13 milijardi dolara u sigurnosne mjere, nekoliko dana nakon što je Wall Street Journal objavio da tvrtka nije uspjela popraviti "štetne učinke platforme".
Wozniak pokreće potpuno drugačiju privatnu svemirsku kompaniju
POTEZI
Wozniak pokreće potpuno drugačiju privatnu svemirsku kompaniju
ZAGREB - Bransonu, Bezosu i Musku, kao tehnološkim poduzetnicima koji su se okušali u svemirskoj tehnologiji i raznim projektima vezanima uz svemir, trebalo bi se uskoro pridružiti još jedno zvučno ime iz ove industrije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE