GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Salesforce otpušta 10% radne snage

Salesforce otpušta 10% radne snage
REZOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.01.2023 / 22:27
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Val otpuštanja u Salesforceu još je jedan znak da je Big Tech "pregrijan" nakon godina agresivnog zapošljavanja.

"Mislim da ćemo vidjeti još otkaza", rekao je voditelj portfelja Independent Wealth Solutions Management Paul Meeks na Yahoo Finance Liveu, dodajući da su "ove tvrtke vjerojatno postale debele tijekom godina, pa očekujem nastavak smanjivanja".

Salesforce je rekao da će smanjiti 10% svoje radne snage i izvršiti odabrane izlaske iz nekretnina i smanjenja uredskog prostora. Tvrtka je za Yahoo Finance odbila komentirati koje će nekretnine napustiti ili urede koje će smanjiti.

Tvrtka procjenjuje da će platiti 1,4 do 2,1 milijardu dolara troškova povezanih s radnjama.

"Puno sam razmišljao o tome kako smo došli do ovog trenutka", rekao je suosnivač i izvršni direktor Salesforcea Marc Benioff u pismu zaposlenicima. "Kako su naši prihodi ubrzano rasli tijekom pandemije, zaposlili smo previše ljudi što je dovelo do ove ekonomske krize s kojom smo sada suočeni, i ja preuzimam odgovornost za to."

Benioffovi tehnološki kolege također su otkrili da je pravi trenutak za troškove u posljednjim mjesecima dok investitori traže bolje marže uz usporavanje rasta prodaje i pad cijena dionica.

Snap je otpustio 20% svoje radne snage u kolovozu, a Robinhood je istog mjeseca prekinuo veze s 23% svoje baze zaposlenika. U studenom su Meta i Amazon predstavili zajednička smanjenja radnih mjesta za 21.000 nakon mekih trećih kvartala. Izvršni direktor Twittera Elon Musk brzo je otpustio 3700 zaposlenika Twittera u studenom nakon zatvaranja ugovora za platformu društvenih medija.

Meeks procjenjuje da je tehnološka industrija samo u 2022. ukinula nevjerojatnih 300 000 radnih mjesta.

Tagovi: Salesforce, Big Tech, tehnološki sektor, Snap, Snapchat, Robinhood, Meta Platforms
PROČITAJ I OVO
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
SJAJNE BROJKE
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
LOS ANGELES - Netflix je večeras objavio poslovne rezultate koji su nadmašili očekivanja analitičara.
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
RAST
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
HELSINKI - Finski proizvođač telekomunikacijske opreme Nokia u prvom je ovogodišnjem kvartalu zahvaljujući mjerama štednje zabilježio rast neto dobiti od 52 posto na 438 milijuna eura.
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
INTERES
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
NEW YORK - Uzbuđenje oko nadolazećeg prepolovljenja bitcoina ("halving") dovelo je do kontinuiranog porasta pretraživanja tog pojma na Googleu.
TSMC nadmašio očekivanja prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BOLJE OD OČEKIVANJA
TSMC nadmašio očekivanja prihoda i dobiti u prvom kvartalu
TAIPEI - Taiwan Semiconductor Manufacturing Company u četvrtak je nadmašio očekivanja prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, zahvaljujući stalnoj snažnoj potražnji za naprednim čipovima, posebno onima koji se koriste u aplikacijama umjetne inteligencije.
ASML: Dobit iznad očekivanja, prodaja podbacila
REZULTATI
ASML: Dobit iznad očekivanja, prodaja podbacila
AMSTERDAM - ASML je u ponedjeljak priopćio da je dobit u prvom tromjesečju nadmašila očekivanja, dok je prodaja iznevjerila predviđanja, a kompanija ostaje pri svojim izgledima za cijelu godinu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE