GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Samsung bolji od predviđanja, očekuje rast potražnje za čipovima

Samsung bolji od predviđanja, očekuje rast potražnje za čipovima
DOBRE BROJKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.10.2023 / 07:11
Autor: SEEbiz
SEUL - Samsung Electronics izvijestio je u utorak o tromjesečnoj operativnoj dobiti koja je bolja od očekivane unatoč padu od 77,6% u odnosu na godinu prije.

Iako se radilo o padu u odnosu na prošlu godinu, operativni profit u trećem tromjesečju skočio je za 262,6% u odnosu na drugi kvartal, signalizirajući da je prezasićenost memorijskim čipovima možda dosegla dno. Operativna dobit u prvom tromjesečju pala je za 85,15% u odnosu na četvrto tromjesečje 2022., dok je operativna dobit u drugom tromjesečju samo 4,68% poboljšana u odnosu na prvo tromjesečje.

Evo Samsungovih rezultata u trećem kvartalu u odnosu na procjene:

Prihod: 67,4 bilijuna korejskih wona (oko 50 milijardi dolara), u odnosu na 67,8 bilijuna korejskih wona koji su očekivali analitičari koje je anketirao LSEG.
Operativni profit: 2,43 trilijuna korejskih wona, u odnosu na 2,3 trilijuna korejskih wona koji su očekivali analitičari LSEG-a.
Prihod Samsunga za tromjesečje zaključno s rujnom pao je 12,2% u odnosu na godinu prije, dok je operativna dobit pala 77,6% u istom razdoblju.

Ranije ovog mjeseca, Samsung je procijenio da će prihod u trećem tromjesečju biti 67 bilijuna korejskih wona, a operativna dobit 2,4 bilijuna wona.

Južnokorejski div čipova najveći je proizvođač čipova dinamičke memorije s izravnim pristupom na svijetu. Njegovi memorijski čipovi nalaze se u potrošačkim uređajima kao što su pametni telefoni i računala.

"U četvrtom tromjesečju i dalje postoje neizvjesnosti u pogledu oporavka tržišta potaknutog ratovima i geopolitičkim rizicima, postupnim oporavkom potražnje i stalnim prilagodbama zaliha kupaca", rekao je Samsung tijekom izvještaja o zaradi u utorak.

"Unatoč tome, promatramo početne naznake potražnje, koja se postupno stabilizira i poboljšava, podržana oporavkom raspoloženja potrošača, smanjenjem inflacije i velikim kupcima koji uvode nove proizvode, osobito u segmentima osobnih računala i mobilnih uređaja", rekao je Samsung.

Što se tiče izgleda potražnje za memorijom, Samsung je rekao da očekuje porast potražnje u četvrtom tromjesečju s promocijama na kraju godine, lansiranjem novih proizvoda od strane njegovih glavnih kupaca kao i velikom potražnjom za generativnom umjetnom inteligencijom.

Tagovi: Samsung, Samsung electronics, čipovi
PROČITAJ I OVO
Span: Prihodi u prvom kvartalu porasli, neto dobit smanjena
SOLIDNO
Span: Prihodi u prvom kvartalu porasli, neto dobit smanjena
ZAGREB - Span je objavio nerevidirane poslovne rezultate za prvo tromjesečje 2024. godine. Poslovni prihodi Span Grupe bilježe rast od 33 posto u odnosu na isto razdoblje lani te iznose 34 milijuna eura.
Fantastični rezultati Samsunga u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Fantastični rezultati Samsunga u prvom kvartalu
SEUL - Samsung Electronics, najveći svjetski proizvođač memorijskih čipova, objavio je da je operativna dobit skočila za 932,8% u prvom kvartalu.
Zašto je TikTok na meti Europske unije i SAD-a?
META
Zašto je TikTok na meti Europske unije i SAD-a?
BERLIN - SAD poziva na prisilnu prodaju kineske aplikacije TikTok, a EU pokreće daljnje postupke protiv ove platforme. U čemu je problem?
Tržišna vrijednost Alphabeta premašila dva bilijuna dolara
SKOK
Tržišna vrijednost Alphabeta premašila dva bilijuna dolara
NEW YORK - Googleova matična tvrtka Alphabet dostigla je novu prekretnicu s tržišnom kapitalizacijom koja je premašila dva bilijuna dolara.
Samsung premijerno predstavio novu liniju inovativnih kućanskih uređaja te audio i video opreme
PREMIJERA
Samsung premijerno predstavio novu liniju inovativnih kućanskih uređaja te audio i video opreme
ZAGREB — Tvrtka Samsung Electronics premijerno je u Hrvatskoj predstavila nove uređaje iz kategorije bijele tehnike na našem tržištu, koji su već sada dostupni za kupovinu, kao i novu liniju Samsung televizora i soundbarova, samo 24 sata nakon europske premijere.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE