GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Samsung dobitnik čak 48 IDEA 2020 nagrada

Samsung dobitnik čak 48 IDEA 2020 nagrada
DIZAJN
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.09.2020 / 21:52
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Tvrtka Samsung Electronics osvojila je čak 48 nagrada za izvrsnost u dizajnu na međunarodno poznatom događaju International Design Excellence Awards 2020 (IDEA 2020) koji je održan virtualno 16. rujna.

Dobivena priznanja uključuju jednu zlatnu, četiri srebrne, četiri brončane nagrade te prestižno Best-in-Show priznanje. Osim nagrada za vrhunski dizajn, kreativnost i inovativnost, Samsung je osvojio i brojne nagrade u stvaranju tehnoloških rješenja koje prate životni stil korisnika te nude interaktivnost, elegantnost i održivost dizajna. Dodjela IDEA nagrada održava se na godišnjoj razini od 1980. godine u organizaciji Američkog udruženja industrijskih dizajnera (IDSA) prema različitim kriterijima koji uključuju inovacije u dizajnu te prednosti koje proizvod nudi za krajnjeg korisnika, ali i cjelokupno društvo.

Dobitnik zlatnog priznanja za inovativnost i vrhunsko korisničko iskustvo je Samsung BESPOKE Family Hub UX hladnjak, koji korisnicima putem ugrađenog zaslona na uređaju omogućava stvaranje i dijeljenje recepata i fotografija. Zahvaljujući povezanosti s pametnim telefonom, korisnik putem mobilnih aplikacija može upravljati njegovim funkcijama bez obzira gdje se nalazi.

Klasični model BESPOKE hladnjaka dobitnik je srebrnog priznanja zbog svojeg prilagodljivog, modularnog dizajna koji korisnicima omogućava odabir boje, materijala i tip modela u skladu sa vlastitim životnim stilom. BESPOKE hladnjak ove godine već je osvojio i prestižnu Zlatnu nagradu za dizajn 2020. koju svake godine dodjeljuje International Forum (iF).

Osim navedenih zlatnih nagrada, žiri IDEA 2020 odlučio je tvrtki Samsung uručiti i priznanje Best-in-Show za dizajn koji je prilagođen potrebama korisnika na BESPOKE Family Hub UX i BESPOKE hladnjacima.

Dobitnici srebrnog priznanja su Samsung The Serif, 8K Q950TS televizor te Samsung Upcycling ekološko rješenje pakiranja za lifestyle liniju televizora – The Frame, The Serif i The Sero. Dizajn pakiranja omogućuje korisnicima da kutiju televizora pretvore u simpatični namještaj, poput kućice za mačke ili stalka za televizor. Ovo ekološko pakiranje je 2020. godine osvojilo i CES nagradu za inovativni koncept radi doprinosa zaštiti okoliša i podizanju svijesti o prednostima reciklaže i upcyclinga.

Brončanu nagradu osvojili su rasklopivi pametni telefon Galaxy Fold, Infinite Lite™ štednjak vrhunskog dizajna, vizualni identitet The Sero televizora prilagođen za millenial generaciju te Inclusive IoT tehnologija koja na bazi umjetne inteligencije prepoznaje zvuk i prilagođava ga korisnicima s oštećenim sluhom.

„Suvremeni dizajn sve više se bazira na interakciji između korisnika i samog proizvoda. Samsung će stoga nastaviti razvijati svoje tehnologije u ovom smjeru, pritom stvarajući inovativna i održiva rješenja.“, izjavio je Dontae Lee, izvršni potpredsjednik i voditelj Centra za korporativni dizajn, Samsung Electronics.

Tagovi: International Design Excellence Awards, Samsung, Samsung Electronics, BESPOKE hladnjak
PROČITAJ I OVO
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
SJAJNE BROJKE
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
LOS ANGELES - Netflix je večeras objavio poslovne rezultate koji su nadmašili očekivanja analitičara.
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
RAST
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
HELSINKI - Finski proizvođač telekomunikacijske opreme Nokia u prvom je ovogodišnjem kvartalu zahvaljujući mjerama štednje zabilježio rast neto dobiti od 52 posto na 438 milijuna eura.
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
INTERES
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
NEW YORK - Uzbuđenje oko nadolazećeg prepolovljenja bitcoina ("halving") dovelo je do kontinuiranog porasta pretraživanja tog pojma na Googleu.
TSMC nadmašio očekivanja prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BOLJE OD OČEKIVANJA
TSMC nadmašio očekivanja prihoda i dobiti u prvom kvartalu
TAIPEI - Taiwan Semiconductor Manufacturing Company u četvrtak je nadmašio očekivanja prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, zahvaljujući stalnoj snažnoj potražnji za naprednim čipovima, posebno onima koji se koriste u aplikacijama umjetne inteligencije.
ASML: Dobit iznad očekivanja, prodaja podbacila
REZULTATI
ASML: Dobit iznad očekivanja, prodaja podbacila
AMSTERDAM - ASML je u ponedjeljak priopćio da je dobit u prvom tromjesečju nadmašila očekivanja, dok je prodaja iznevjerila predviđanja, a kompanija ostaje pri svojim izgledima za cijelu godinu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE