GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Samsung i Vivo s najbržim rastom prodaje 5G pametnih telefona

Samsung i Vivo s najbržim rastom prodaje 5G pametnih telefona
NA VRHU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.07.2021 / 07:23
Autor: SEEbiz / Mreža
ZAGREB - Prema novom istraživanju Strategy Analyticsa, Samsung i Vivo bili su najbrže rastući dobavljači 5G pametnih telefona u prvom tromjesečju (Q1) 2021. godine. Samsung je porastao 79% u odnosu na prvi kvartal 2020, godine, dok je Vivo skočio 62 % na godišnjoj razini.

Globalne isporuke 5G pametnih telefona porasle su u prvom tromjesečju ove godine za 6% na godišnjoj razini i dostigle rekordnih 136 milijuna isporučenih pametnih telefona tijekom prvog tromjesečja 2021. godini. Potražnja za 5G pametnim telefonima i dalje je vrlo velika, posebno u Kini, SAD-u, i zapadnoj Europi. Strategy Analytics predviđa da će globalne isporuke pametnih telefona 5G doseći rekordnih 624 milijuna jedinica u 2021. godini, u odnosu na 269 milijuna u 2020. godini.

Apple je u prvom tromjesečju 2021. godine isporučio oko 40,4 milijuna iPhonea koji podržavaju 5G, kako bi zauzeo 29,8% udjela na globalnom tržištu, prema istraživačkoj tvrtki Strategy Analytics. Ta se brojka smanjuje za 23% uzastopno, a konkurentske tvrtke brzo pohvataju.

Drugo mjesto drži Oppo koji je isporučio 21,5 milijuna pametnih telefona za 15,8% udjela na tržištu u Q1 2021., što je 55% više u odnosu na posljednji kvartal 2020. godine.

Vivo je imao 19,4 milijuna isporuka pametnih telefona za 14,3% tržišta, dok je Samsung ostvario 17 milijuna isporučenih pametnih mobitela za 12,5% globalnog tržišnog udjela. Prodaja dviju tvrtki porasla je za 62%, odnosno 79%.

Xiaomi, koji je u Q1 2021. isporučio 16,6 milijuna 5G uređaja dostigao je 12,2% tržišta, što je 41% više u odnosu na zadnje tromjesečje (Q4) 2020. godine.

Samsung je ostvario dobru prodaju svojih novih 5G modela, poput Galaxy S21 5G, S21 ultra 5G i S21 + 5G, u Južnoj Koreji, Sjevernoj Americi i dijelovima Europe. Apple zabilježio pad od 23% u odnosu na zadnje tromjesečje 2020. godine kada je novi 5G iPhone bio izuzetno popularan.

Samsung je u prvom tromjesečju 2021. bio najbrže rastući dobavljač 5G pametnih telefona, s godišnjim rastom od 79% dostigavši 17 milijuna isporučenih jedinica. Samsung je rast ostvario novim 5G modelima, poput Galaxy S21 5G, S21 ultra 5G i S21 + 5G, u Južnoj Koreji, Sjevernoj Americi i dijelovima Europe. Samsung vrlo brzo raste u 5G pametnim telefonima, ali je izuzetno slabo prisutan u Kini, najvećem svjetskom tržištu 5G. Suprotno tome, kineski dobavljači uglavnom nisu prisutni na američkom tržištu visoke vrijednosti, a to će otežati njihovu sposobnost rasta prihoda ili dobiti.

Tagovi: Samsung, Vivo, Oppo, Huawei, Apple, 5G telefoni
PROČITAJ I OVO
Apple u Kini na zahtjev vlasti uklonio WhatsApp i Threads iz AppStorea
POTEZI
Apple u Kini na zahtjev vlasti uklonio WhatsApp i Threads iz AppStorea
PEKING - Američki tehnološki div Apple uklonio je Metine aplikacije WhatsApp i Threads iz svog App Storea u Kini.
Regija CEE postaje europska Silicijska dolina
POTENCIJALI
Regija CEE postaje europska Silicijska dolina
ZAGREB - PwC i CEE Digital Coalition vjeruju da zemlje u regiji srednje i istočne Europe (CEE) imaju potencijal ojačati i razviti svoje ICT sektore i stvoriti Silicijsku dolinu EU-a, stoji u novom izvješću.
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
SJAJNE BROJKE
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
LOS ANGELES - Netflix je večeras objavio poslovne rezultate koji su nadmašili očekivanja analitičara.
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
RAST
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
HELSINKI - Finski proizvođač telekomunikacijske opreme Nokia u prvom je ovogodišnjem kvartalu zahvaljujući mjerama štednje zabilježio rast neto dobiti od 52 posto na 438 milijuna eura.
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
INTERES
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
NEW YORK - Uzbuđenje oko nadolazećeg prepolovljenja bitcoina ("halving") dovelo je do kontinuiranog porasta pretraživanja tog pojma na Googleu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE