GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Samsung predstavio Galaxy Note 20: Računalo i konzola u telefonu (VIDEO)

Samsung predstavio Galaxy Note 20: Računalo i konzola u telefonu (VIDEO)
NOVITETI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.08.2020 / 11:13
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Na Samsungovom ljetnom Unpacked događanju predstavljeni Note 20 i Note 20 Ultra telefoni, Galaxy Tab S7 i S7Plus tableti, Galaxy Watch 3 pametni sat i Galaxy Buds Live slušalice, a ujedno je i ponovno objavljen teaser za novi preklopni telefon Galaxy Z Fold 2.

Note 20 Ultra dolazi s 6,9-inčnim Dynamic AMOLED 2X QHD+ zaslonom s osvježavanjem od 120 Hz. Ono po čemu najviše iskače u odnosu na Galaxy S20 Ultra telefon je Snapdragon 865+ procesor, trenutno najbrži u Qualcommovoj ponudi čipseta, a uz njega ćete moći odabrati model s 8 ili 12 GBRAM memorije, te 256 ili 512 GB pohrane. Pored toga, ovaj flagship je i prvi Samsungov uređaj koji dolazi s ultra-wideband (UWB) radijem, te je dostupan u novoj "mistično brončanoj" boji koja se provlačila kroz sve najavne trailere Unpacked događanja. Ovo je i prvi smartphone s Gorilla Glass Victus staklom, navodno najotpornijim staklom ikada.

Što se kamera tiče, Note 20 Ultra dolazi s moćnim setupom koji čine: glavna 108 MP f/1.8 kamera, uz koju dolazi 12 MP f/3.0 periskopski senzor s 5x optičkim uvećanjem i 12 MP f/2.2 ultraširoka kamera. Glavni i periskopski senzor imaju optičku stabilizaciju. Podržano je 8K 24 fps snimanje videa, kao i 4K 60 fps. Selfie kamera je 10 MP i podržava 4K video.

Baterija kapaciteta 4500 mAh puni se priloženim 25 W punjačem, a tu su još i wireless reverse punjenje, IP68 certifikat, kao i stereo zvučnici.

Posebnost svake Note serije je sPen olovka. I ove godine dolazi s nekoliko novosti. Latencija je u usporedbi s prethodnikom spuštena s 42ms na samo 9ms, pa imate osjećaj kao da pišete po papiru. Tu su nove geste za multitasking, Menu i Back izbornik, Audio bookmark opcija, kao i sinkronizacija s Microsoft One Note i Samsung Notes uslugama. Note 20 Ultra će se u EU prodavati po cijeni od 1.299 eura.

Note 20 je sličan modelu Note 20 Ultra, no zaslon mu je slabije razlučivosti od 2400x1080 piksela i radi na 60 Hz, dok je memorija limirana na 8 GB RAM-a i 128 GB pohrane, ali koristi isti moćni Snapdragon 865+ čipset. Stražnja kamera ponešto je drugačija. Glavni senzor je 12 MP f/1.8 s OIS-om, uz koji se nalazi 64 f/2.0 telephoto s 3x hibridnim zoomom i OIS-om. Ultraširoki senzor je 12 MP. Baterija ima kapacitet od 4300 mAh, a u Europi će se prodavati po cijeni od 949 eura.

U Europi će se oba telefona isporučivati s Exynos 990 čipsetom, no to smo i očekivali.

Samsung je na predstavljanju novih flagshipova rekao da Note 20 i Note 20 Ultra rade kao računala, a u igrama se ponašaju poput gamingkonzola, kao što možete vidjeti u videu.

Kako bi gaming na svojim telefonima čim više promovirao, Samsung se udružio s Microsoftom kako bi u ponudi imao Xbox Game Pass Ultimate Bundle za Galaxy Note 20. To uključuje Power A MOGA XP5-X+ Bluetooth kontroler i nosač za telefon koji možete jednostavno spojiti na kontroler.

U paketu dobivate i tri mjeseca pretplate na Game Pass Ultimate servis koji se inače plaća 15 dolara mjesečno.

Tagovi: Samsung Galaxy Note 20; Samsung, Samsung Galaxy Tab S7, Samsung Galaxy Watch 3, Galaxy Buds Live
PROČITAJ I OVO
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
SJAJNE BROJKE
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
LOS ANGELES - Netflix je večeras objavio poslovne rezultate koji su nadmašili očekivanja analitičara.
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
RAST
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
HELSINKI - Finski proizvođač telekomunikacijske opreme Nokia u prvom je ovogodišnjem kvartalu zahvaljujući mjerama štednje zabilježio rast neto dobiti od 52 posto na 438 milijuna eura.
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
INTERES
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
NEW YORK - Uzbuđenje oko nadolazećeg prepolovljenja bitcoina ("halving") dovelo je do kontinuiranog porasta pretraživanja tog pojma na Googleu.
TSMC nadmašio očekivanja prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BOLJE OD OČEKIVANJA
TSMC nadmašio očekivanja prihoda i dobiti u prvom kvartalu
TAIPEI - Taiwan Semiconductor Manufacturing Company u četvrtak je nadmašio očekivanja prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, zahvaljujući stalnoj snažnoj potražnji za naprednim čipovima, posebno onima koji se koriste u aplikacijama umjetne inteligencije.
ASML: Dobit iznad očekivanja, prodaja podbacila
REZULTATI
ASML: Dobit iznad očekivanja, prodaja podbacila
AMSTERDAM - ASML je u ponedjeljak priopćio da je dobit u prvom tromjesečju nadmašila očekivanja, dok je prodaja iznevjerila predviđanja, a kompanija ostaje pri svojim izgledima za cijelu godinu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE