GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Šef kompanje OpenAI: Ne znamo kako će AI utjecati na izbore u

Šef kompanje OpenAI: Ne znamo kako će AI utjecati na izbore u
MANIPULACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.11.2023 / 07:52
Autor: SEEbiz / index.hr
NEW YORK - Sam Altman, šef tvrtke OpenAI koja je razvila ChatGPT, smatra da je čovječanstvo trenutačno na putu samouništenja kao vrste, ali ističe da bi umjetna inteligencija mogla biti rješenje.

"Potrebna nam je tehnologija ako želimo napredovati desecima ili stotinama milijuna, ili tisućama milijuna godina", rekao je izvršni direktor na panelu u srijedu na summitu Azijsko-pacifičke ekonomske suradnje u San Franciscu.

Altman se tako pridružio Chrisu Coxu, direktoru proizvoda Meta Platforms Inc. i višem potpredsjedniku Googlea Jamesu Manyiki riječima hvale o umjetnoj inteligenciji na pozornici. No, trojac je također istaknuo da tehnologija sa sobom nosi rizike pred velikom izbornom godinom u SAD-u, prenosi Bloomberg.

"Kad su u pitanju izbori, opasna stvar zapravo nije ono što mi razumijemo, postojeće slike i videozapisi, već su to sve nove stvari", rekao je Altman. "Još nepoznati rizici mogli bi uključivati moguće inovacije u personaliziranom uvjeravanju. Ne razumijemo u potpunosti kako će to funkcionirati", rekao je.

Cox je rekao da se Meta prilično ozbiljno usredotočila na svoju ulogu u izborima i napomenuo da iako bi umjetna inteligencija mogla pogoršati neke probleme s dezinformacijama, također bi bila korisna u otkrivanju štetnog sadržaja prije nego što se proširi.

Cox je dodao da je Meta radila s raznim ljudima, uključujući dužnosnike Bijele kuće i druge izabrane vođe, kada je razvijala svoj jezični model umjetne inteligencije, Llama 2. "Mislim da su svi ti koraci neophodni", rekao je Cox. "Ne možete samo reći: 'Vjerujte nam.'"

Altman, koji je glasno govorio o potrebi državnog nadzora nad umjetnom inteligencijom, rekao je da velike regulatorne promjene nisu potrebne za trenutne verzije tehnologije, ali da će uskoro biti.

"Ne treba nam teška regulacija ovdje i sada, već vjerojatno za sljedećih nekoliko generacija", rekao je. "Ali u nekom trenutku kada model može napraviti ekvivalentan rezultat cijele tvrtke, ili cijele zemlje, ili cijelog svijeta, možda želimo kolektivni nadzor oko toga.

Tagovi: CHATGPT, OPENAI, SAM ALTMAN
PROČITAJ I OVO
Potez Amazona potopio dionice PayPala
POTOP
Potez Amazona potopio dionice PayPala
NEW YORK - Amazon je kasno u srijedu obavijestio korisnike da će uskoro prestati prihvaćati Venmo kao način plaćanja.
Razvojni centar Microsofta u Srbiji otvara 60 novih radnih mesta
ZAPOŠLJAVANJE
Razvojni centar Microsofta u Srbiji otvara 60 novih radnih mesta
BEOGRAD - Razvojni centar Microsofta u Srbiji najavio je danas otvaranje 60 novih radnih mesta, u timovima Azure Data i Microsoft Word. Kako je saopšteno, traže se stručnjaci za Software Engineer pozicije.
Google lansirao Gemini, odgovor na Chhat GPT
NOVITETI
Google lansirao Gemini, odgovor na Chhat GPT
SAN FRANCISCO - Google je u srijedu lansirao ono što smatra svojim najvećim i najsposobnijim modelom umjetne inteligencije dok raste pritisak na tvrtku da odgovori kako će unovčiti AI.
United Group dobila dozvolu za kupnju tornjeva bugarskog Bulsatcoma
ZELENO SVJETLO
United Group dobila dozvolu za kupnju tornjeva bugarskog Bulsatcoma
SOFIJA - Bugarsko tijelo za tržišno natjecanje priopćilo je da je dopustilo dogovoreno neizravno stjecanje 167 ICT infrastrukturnih sredstava bugarskog pružatelja pay-TV i širokopojasnih usluga Bulsatcom od strane Slovenia Broadbanda, podružnice nizozemske United Group.
Huawei: Od slovenske vlade (još) nismo zatražili povrat
REAKCIJE
Huawei: Od slovenske vlade (još) nismo zatražili povrat
LJUBLJANA - Kineski Huawei (još) nije od slovenske vlade zatražio izravnu naknadu troškova vezanih uz odluku o promjeni odluke o sigurnosti 5G mreže u Sloveniji. "Ako se donesu diskriminirajuće restriktivne mjere, kakve su trenutno predviđene, ili druge mjere sa sličnim učinkom, to će imati negativan učinak na sve dionike", naveli su.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE