GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Šef Nvidije: Svatko će moći postati programer uz pomoć umjetne inteligencije

Šef Nvidije: Svatko će moći postati programer uz pomoć umjetne inteligencije
NOVO VRIJEME
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.05.2023 / 07:14
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Izvršni direktor Nvidije Jensen Huang kaže da "svatko može biti programer" jer će generativna umjetna inteligencija razumjeti više oblika unosa, uključujući govor.

A.I. ne samo da će moći stvarati nove aplikacije, već i poboljšavati postojeće.

Netom nakon Nvidijinog zvjezdanog izvješća o zaradi i kasnijeg porasta dionica, njen izvršni direktor Jensen Huang predviđa da svijet ulazi u "novu kompjutorsku eru".

Kaže da svatko može biti programer, samo razgovarajući s računalom, i željene funkcije će izaći na vidjelo.

Programeri više neće morati pisati retke koda, samo da bi se prikazalo strašno "neuspješno kompajliranje" zbog nedostatka točke-zareza.

Kako će se to učiniti? Generativnom umjetnom inteligencijom, rekao je Huang tijekom svog uvodnog govora na Computex forumu u Tajvanu u ponedjeljak.

Na svom prvom javnom govoru nakon pandemije, Huang je predstavio novu AI superračunalnu platformu pod nazivom DGX GH200, usmjerenu na izgradnju generativnih AI modela.

Generativna umjetna inteligencija vrsta je tehnologije umjetne inteligencije koja može proizvesti različite vrste sadržaja, uključujući tekst, slike, audio i sintetičke podatke.

“Ovo računalo ne mari kako ga programirate, ono će pokušati razumjeti što mislite, jer ima nevjerojatno veliku sposobnost jezičnog modela. I tako je programska barijera nevjerojatno niska,” istaknuo je Huang.

“Zatvorili smo digitalni jaz. Svatko je programer. Sad samo moraš nešto reći računalu.”

Nvidia kaže da je generativna umjetna inteligencija "najvažnija računalna platforma naše generacije" dok pojedinci i tvrtke kreću u stvaranje novih aplikacija i iskorištavanje generativne umjetne inteligencije u tom procesu.

Kreativni profesionalci moći će stvarati slike jednostavnim tekstualnim upitom, dok programeri mogu ubrzati razvoj aplikacija i otklanjanje pogrešaka, rekla je tvrtka. Čak i arhitekti mogu generirati 3D modele iz 2D tlocrta.

"Svake računalne ere mogli ste raditi različite stvari koje prije nisu bile moguće", rekao je Huang, dodajući da "umjetna inteligencija svakako ispunjava uvjete".

Objasnio je da je ova računalna era "posebna na nekoliko načina".

Izvršni direktor je rekao da generativna umjetna inteligencija može razumjeti i druge informacije osim teksta i brojeva. "Sada može razumjeti multimodalnost, što je razlog zašto ova računalna revolucija može utjecati na svaku industriju", dodao je.

Za razliku od tradicionalnih modela razvoja računalnih aplikacija, koji zahtijevaju nove aplikacije i novi hardver za prilagodbu napretku poput umjetne inteligencije, Huang je rekao da je generativna umjetna inteligencija. ne samo da će moći utjecati na nove aplikacije, već i poboljšati stare.

“Svaka aplikacija koja postoji bit će bolja zbog A.I.... Može uspjeti sa starim aplikacijama. Imat će i nove primjene. Stopa napretka, jer je tako jednostavan za korištenje, razlog je zašto tako brzo raste.”

Tagovi: Nvidia, umjetna inteligencija, Jensen Huang
PROČITAJ I OVO
Apple u Kini na zahtjev vlasti uklonio WhatsApp i Threads iz AppStorea
POTEZI
Apple u Kini na zahtjev vlasti uklonio WhatsApp i Threads iz AppStorea
PEKING - Američki tehnološki div Apple uklonio je Metine aplikacije WhatsApp i Threads iz svog App Storea u Kini.
Regija CEE postaje europska Silicijska dolina
POTENCIJALI
Regija CEE postaje europska Silicijska dolina
ZAGREB - PwC i CEE Digital Coalition vjeruju da zemlje u regiji srednje i istočne Europe (CEE) imaju potencijal ojačati i razviti svoje ICT sektore i stvoriti Silicijsku dolinu EU-a, stoji u novom izvješću.
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
SJAJNE BROJKE
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
LOS ANGELES - Netflix je večeras objavio poslovne rezultate koji su nadmašili očekivanja analitičara.
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
RAST
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
HELSINKI - Finski proizvođač telekomunikacijske opreme Nokia u prvom je ovogodišnjem kvartalu zahvaljujući mjerama štednje zabilježio rast neto dobiti od 52 posto na 438 milijuna eura.
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
INTERES
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
NEW YORK - Uzbuđenje oko nadolazećeg prepolovljenja bitcoina ("halving") dovelo je do kontinuiranog porasta pretraživanja tog pojma na Googleu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE