GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Serengeti ima platformu za brzi razvoj aplikacija

Serengeti ima platformu za brzi razvoj aplikacija
PLATFORMA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.04.2021 / 09:03
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatska developerska tvrtka Serengeti predstavila je nakon dvije godine razvoja svoj prvi samostalni proizvod.

FIYU je platforma za brzi razvoj aplikacija koja u sebi ima najbitnije prakse poput agile razvoja, mikroserverskih arhitektura i cloud komponenti, a izrađena je na najmodernijim tehnologijama.

Serengeti se dugi niz godina bavi razvojem prvenstveno enterprise softvera i ima ogromnu bazu klijenata. Preduvjeti u razvoju proizvoda za Enterprise segment je da bude brzo i kvalitetno. 'Speed to market' je ključna komponenta u razvoju proizvoda. Osim brzine, jako je bitno da su implementirane agilne prakse.

Direktor Serengetija Goran Kalanj, predstavio je proizvod FIYU kao rapid application development platformu. Nakon 13 godina razvoja aplikacija za više od 100 klijenata, iskoristili su u Serengetiju know-how i potrebe klijenata pretvorili u proizvod.

FIYU sadrži infrastrukturne preduvjete potrebne za svaku aplikaciju. Platforma sadrži i front-end i back-end, napravljena je modularno, podržava nove trendove kao agile, mikroserversku arhitektura, cloud i druge bitne elemente.

Namijenjena je firmama koje imaju potrebu za interni razvoj i kompanije koje razvijaju aplikacije za druge.

„Serengeti kao core business razvija poslovne aplikacije i konstantno jako rastemo. Taj rast doveo je do 70 procesa internih, preko 500 aktivnosti. Odlučili smo se napraviti platformu koja pokriva standardne komponente i s FIYU smo interno uspjeli poboljšati procese unutar tvrtke. Razvoj nam je značajno skraćen“, rekao je Goran Kalanj

Platformu je implementirana kod slovenske tvrtke koja se bavi upravljanjem skladišta Epilog. FIYU im je omogućio ubrzavanje razvoja, a već nakon tjedan dana se već dobio jedan brzi prototip.

„S njima smo krenuli u razvoj i prema njihovim navodima skratili smo im razvoj za dvije godine,“ pojasnio je direktor Serengetija

Gregor Rudolf iz Epiloga u video intervjuu naglasio je kako bi im bez te platforme trebalo puno više vremena da implementiraju sve nove tehnologije.

Predviđa se da će ova niša proizvoda značajno rasti u sljedećim godinama, i u Serengetiju već imaju niz značajki koje žele implementirati, a kreće se i u suradnju s još jednim klijentom, austrijskim Red Pilotom.

„Cilj nam je ove godine dobiti još četiri nova klijenta dok se uhodavamo, a onda bi sljedeće godine postavili ambicioznije ciljeve“, rekao je Goran Kalanj i dodao: „Dva su modela naplate, kao pretplatu ili ako naš tim radi onda se plaća naš rad, onda je platforma besplatna.“

Slovenski Epilog ima niz odvojenih modula i produkata, a Zijad Redžić, glavni arhitekt FIYU platforme objasnio je što je oduševilo klijenta:

„Mi smo njima na jedinstvenoj platformi omogućili razvoj svih tih modula i produkata.

Imaju code reusability ogroman, knowledge sharing ogroman. Znači, nemaju rupu u znanju. Svi ljudi koji su radili, samo nastavljaju raditi aplikacije.“

Tagovi: Serengeti, platforma za brzi razvoj, Gregor Rudolf, Epilog, Goran Kalanj, platforma FIYU
PROČITAJ I OVO
Osobni podaci više od 500 milijuna korisnika LinkedIna prodaju se na dark webu
KRAĐA
Osobni podaci više od 500 milijuna korisnika LinkedIna prodaju se na dark webu
NEW YORK - LinkedIn je priznao da je u krađi osobnih podataka s profila oštećeno više od 500 milijuna korisnika.
Infobip preuzeo splitski Shift i cilja na najveću developersku konferenciju na svijetu
AKVIZICIJE
Infobip preuzeo splitski Shift i cilja na najveću developersku konferenciju na svijetu
ZAGREB - Infobip, prvi hrvatski startup jednorog, dovršio je svoju drugu akviziciju.
Jack Ma na meti: Alibaba kažnjena s rekordnih 2,8 milijarde dolara
KAZNA
Jack Ma na meti: Alibaba kažnjena s rekordnih 2,8 milijarde dolara
PEKING – Kineski trgovinski div Alibaba kažnjen je s rekordnih 2,8 milijarde dolara zbog monopolskog poslovanja.
SAD izvoznoj crnoj listi dodao sedam kineskih tehnoloških kompanija
CRNA LISTA
SAD izvoznoj crnoj listi dodao sedam kineskih tehnoloških kompanija
WASHINGTON - Američko ministarstvo trgovine dodalo je na izvoznu 'crnu listu' sedam kineskih tehnoloških kompanija, tvrdeći da grade superračunala za potrebe kineske vojske.
Huawei će omogućiti Huawei Cloud i AI diljem Europe
USLUGE
Huawei će omogućiti Huawei Cloud i AI diljem Europe
ZAGREB - Huawei je potpisao sporazum o razumijevanju sa EVERNEX-om, multinacionalnom IT kompanijom sa sjedištem u Francuskoj, koji će europskim kupcima omogućiti dostupnost i podršku za Huawei Cloud i usluge temeljene na umjetnoj inteligenciji (AI).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE