GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Silversmith Capital Partners investirao u hrvatski Microblink 60 milijuna dolara

Silversmith Capital Partners investirao u hrvatski Microblink 60 milijuna dolara
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.12.2020 / 17:17
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Microblink, svjetski lider u području računalnog vida temeljenog na umjetnoj inteligenciji, izvijestio je u srijedu da je Silversmith Capital Partners u njega investirao 60 milijuna američkih dolara.

„Od osnivanja, prije sedam godina, ovo je prvi put da je u Microblink ušao vanjski kapital. Strateškim, dugoročnim pristupom, uspjeli smo samostalno, uz reinvestiranje dobiti razviti tvrtku koja je postala globalni tehnološki lider u svom segmentu. Ovo je bila vrlo uspješna prva faza u razvoju tvrtke, a dalje su ambicije još i veće,” naglasio je suosnivač Microblinka Damir Sabol, ujedno i jedan od izumitelja popularne aplikacije Photomath.

U pozadini brojnih svjetskih mobilnih i web aplikacija nalazi se Microblinkova tehnologija koja koristi kameru mobilnog telefona kako bi zamijenila ručni unos podataka. Najpoznatije primjene su plaćanje računa slikanjem uplatnice mobitela te identifikacija korisnika na daljinu skeniranjem osobnih identifikacijskih dokumenta.

Partnerstvo sa Silversmithom osigurat će Microblinku još brži napredak u ključnim područjima: razvoju tehnologije i novih proizvoda, proširenju tima i izlazu na nova tržišta, navodi se u priopćenju.

U posljednjih nekoliko godina, Microblink je ostvario snažan rast.

„Unatoč globalnoj krizi, koju je prouzročila pandemija, mi smo i u odnosu na prošlu godinu zabilježili čak 36 posto rasta prihoda od prodaje. Takav razvoj pratio je i rast tima, koji se u posljednje tri godine povećao tri puta i u ovom trenutku prelazi 100 stalno zaposlenih u Hrvatskoj”, rekao je Izet Ždralović, suosnivač i član uprave Microblinka.

Suosnivač i član uprave Microblinka Jurica Cerovec, pak, izrazio je uvjerenje da će ta investicija otvoriti prostor za razvoj novih inovativnih proizvoda, kao i za iskorak u do sad neistražena područja primjene umjetne inteligencije.

Kako se dalje navodi u priopćenju, tijekom investicijskog procesa Microblink se spojio s dugogodišnjim partnerom, američkom tvrtkom BlinkReceipt. Damir Sabol sada postaje član Upravnog odbora zajedno sa Sri Raom, partnerom iz Silversmitha te Darrenom Bassmanom suosnivačem BlinkReceipta, koji ujedno postaje glavni izvršni direktor (CEO) Microblinka.

Suradnja s BlinkReceiptom je krenula prije 6 godina kad su krenuli sa skeniranjem računa iz trgovina, a u pozadini koristili Microblinkovu tehnologiju. Postigli su iznimne komercijalne rezultate na američkom tržištu pa je spajanje tvrtki najbolji put koji otključava veći potencijal, kaže se u priopćenju.

Tagovi: Silversmith Capital Partners, Damir Sabol, Photomath, Jurica Cerovec, Microblink
PROČITAJ I OVO
Apple u Kini na zahtjev vlasti uklonio WhatsApp i Threads iz AppStorea
POTEZI
Apple u Kini na zahtjev vlasti uklonio WhatsApp i Threads iz AppStorea
PEKING - Američki tehnološki div Apple uklonio je Metine aplikacije WhatsApp i Threads iz svog App Storea u Kini.
Regija CEE postaje europska Silicijska dolina
POTENCIJALI
Regija CEE postaje europska Silicijska dolina
ZAGREB - PwC i CEE Digital Coalition vjeruju da zemlje u regiji srednje i istočne Europe (CEE) imaju potencijal ojačati i razviti svoje ICT sektore i stvoriti Silicijsku dolinu EU-a, stoji u novom izvješću.
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
SJAJNE BROJKE
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
LOS ANGELES - Netflix je večeras objavio poslovne rezultate koji su nadmašili očekivanja analitičara.
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
RAST
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
HELSINKI - Finski proizvođač telekomunikacijske opreme Nokia u prvom je ovogodišnjem kvartalu zahvaljujući mjerama štednje zabilježio rast neto dobiti od 52 posto na 438 milijuna eura.
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
INTERES
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
NEW YORK - Uzbuđenje oko nadolazećeg prepolovljenja bitcoina ("halving") dovelo je do kontinuiranog porasta pretraživanja tog pojma na Googleu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE