GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile

Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
SIGNALI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.04.2024 / 08:40
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Snap Inc. ponudio je pozitivne znakove da njegovi napori da obnovi svoj posao digitalnog oglašavanja dobivaju na popularnosti među marketinškim stručnjacima - povećavajući prihode i stvarajući jaču konkurenciju s moćnim tvrtkama Google i Meta Platforms Inc. Dionice su porasle više od 20% u produženom trgovanju.

Prodaja će skočiti za čak 18% na 1,26 milijardi dolara u razdoblju koje završava u lipnju, objavila je tvrtka u četvrtak u izjavi. Analitičari su u prosjeku predviđali 1,21 milijardu dolara.

Glavni izvršni direktor Evan Spiegel preoblikovao je tvrtku tijekom posljednje dvije godine, smanjujući broj zaposlenih i eliminirajući projekte koji ne povećavaju prihod ili rast korisnika. U isto vrijeme, Snap je preradio svoj posao oglašavanja, uvodeći nove načine za ciljanje i mjerenje oglasa u aplikaciji Snapchat te dodao nove ponude izravnog odgovora. Iako su te promjene u početku smanjivale prihod, najnoviji rezultati pokazuju da izmjene funkcioniraju.

“Godine marljivog rada počinju se isplaćivati za Snapov oglasni posao”, rekao je Max Willens, viši analitičar u Emarketeru. S promjenama koje je napravio i povećanjem broja marketinških stručnjaka koji dolaze na platformu, "čini se da Snap razvija kredibilitet kao platforma koja može dati rezultate."

Tvrtka je izvijestila o prihodu od 1,2 milijarde dolara u prvom tromjesečju, što je skok od 21% u odnosu na razdoblje od prije godinu dana, kada je Snap unosio široke promjene u svoju ponudu digitalnih oglasa. Analitičari su u prosjeku procijenili 1,12 milijardi dolara.

Snap je objavio prilagođenu dobit prije kamata, poreza, deprecijacije i amortizacije od 45,7 milijuna dolara, u usporedbi s manje od milijun dolara godinu dana ranije. Analitičari su projicirali gubitak od 67,6 milijuna dolara.

Dionice su dosegle najviših 15,04 dolara u produljenom trgovanju nakon zatvaranja na 11,40 dolara u New Yorku. Dionica je ove godine pala za 33%. Snapovi rezultati stigli su istog tjedna kada je američka vlada zabranila ili prisilila prodaju ključnog konkurenta, TikToka ByteDance Ltd.

Snap se namjerno usredotočio na čvršće natjecanje s društvenim mrežama kao što su Meta i Google Alphabet Inc. širenjem oglasa s izravnim odgovorom, koji potiču gledatelje da poduzmu trenutnu radnju kao što je kupnja ili pretplata na popis e-pošte. Tvrtka je rekla da konačno bilježi ubrzanje potražnje, s povećanjem prihoda za te ponude za 17% u odnosu na prošli kvartal.

Tagovi: snap, oglašavanje, marketing, meta, google, tiktok, bytedance
PROČITAJ I OVO
Dionice Applea u tjednu skočile 6 posto
SKOK
Dionice Applea u tjednu skočile 6 posto
NEW YORK - Među najvećim je dobitnicima prošloga tjedna bio tehnološki sektor jer je većina kompanija iz tog sektora ostvarila bolje nego što se očekivalo kvartalne poslovne rezultate.
Medtronic predstavio Hugo RAS, sustav za asistiranu robotsku kirurgiju
NOVA ERA U ROBOTICI
Medtronic predstavio Hugo RAS, sustav za asistiranu robotsku kirurgiju
ZAGREB – Medtronic, svjetski lider u medicinskoj tehnologiji, predstavio je novog kirurškog robota Huga™ RAS-a, koji predstavlja sveobuhvatno rješenje za robotski potpomognutu kirurgiju.
Infobip i Nokia sklopili partnerstvo za brži razvoj telekomunikacijskih aplikacija
PARTNERSTVO
Infobip i Nokia sklopili partnerstvo za brži razvoj telekomunikacijskih aplikacija
VODNJAN – Globalna cloud komunikacijska platforma Infobip i Nokia danas su najavili sklapanje partnerskog sporazuma koji će svjetskoj developerskoj zajednici omogućiti korištenje njihovih API platformi za brži razvoj široke lepeze telekomunikacijskih aplikacija, a koje su namijenjene privatnim, poslovnim i industrijskim korisnicima.
Apple rezultatima nadmašio očekivanja, iako je prodaja iPhonea pala 10%
BOLJE OD OČEKIVANJA
Apple rezultatima nadmašio očekivanja, iako je prodaja iPhonea pala 10%
NEW YORK - Apple (AAPL) je izvijestio o svojoj zaradi u drugom tromjesečju nakon zvona u četvrtak nadmašivši očekivanja na vrhu i dnu, ali prihod je pao 4% u odnosu na prethodnu godinu zbog sporije prodaje iPhonea, Maca, iPada i nosivih uređaja nego u istom razdoblju 2023.
Ebay u tromjesečju s većim prihodom i manjom dobiti
SOLIDNO
Ebay u tromjesečju s većim prihodom i manjom dobiti
NEW YORK - Američka internetska trgovina Ebay u prvom je kvartalu zabilježila 2,6 milijardi dolara (2,4 milijarde eura) prihoda, što je dva posto više nego u istom razdoblju lani.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE