GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Softver domaćih tvrtki 8Sigma i Montelektro u najvećoj pivovari u Etiopiji

Softver domaćih tvrtki 8Sigma i Montelektro u najvećoj pivovari u Etiopiji
POSLOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.01.2021 / 14:16
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Softverska rješenja domaćih tvrtki 8Sigma i Montelektro za nadzor i praćenje pivskih bačava u procesu punjenja i distribucije primijenjena su u jednoj pivovari u Adis Ababi u Etiopiji, a u 2021. bit će u još dvije pivovare u vlasništvu kompanije BGI Ethiopia, izvijestili su u srijedu iz tvrtke 8Sigma.

Pivovara u Adis Ababi jedna je od najvećih u Etiopiji, a rješenje koje su za njih izradile domaće tvrtke naziva se KegTNT (Keg Track&Trace), i predstavlja novost za pivarsku industriju, kažu iz 8Sigme, ne otkrivajući koliko su zaradili na tom projektu.

Za naručitelja, kompaniju BGI Ethiopia iznose da je dio francuske grupacije Castel i da slovi za jednog od najvećih afričkih proizvođača piva te je među deset najvećih u svijetu.

"Tražili su novo, moderno rješenje koje će omogućiti bolje upravljanje pivskim bačvama, pridonijeti smanjenju troškova, poboljšati kontrolu kvalitete, osigurati bolji nadzor održavanja te spriječiti moguće gubitke bačava", dodaju iz te tvrtke.

Objasnili su i da su sa Montelektrom osmislili rješenje KegTNT, koje, koristeći RFID tehnologiju, prikuplja i pohranjuje sve podatke o životnom ciklusu pivskih bačava, s osnovnim ciljem u stvarnom vremenu omogućiti praćenje svake bačve u floti, bolji sustav održavanja te kontrolu kvalitete.

To znači i da su sve informacije dostupne trenutno pa osoblje može pravovremeno reagirati i identificirati moguće probleme, i prije nego se dogode, a uz to KegTNT je integriran i s automatiziranom i robotiziranom punionicom piva čiji je kapacitet punjenja do 900 bačava na sat, što pivovari omogućava i automatsko prikupljanje podataka i analizu količine proizvedenog piva, broja neispravno napunjenih bačava, zastoje te drugo važno za učinkovitu proizvodnju.

U sklopu projekta isporučena je i aplikacija za tablete koja omogućava praćenje procesa u samoj pivovari (odjelu održavanja, laboratoriju, skladištu i dr.), kao i aplikacija za pametne telefone namijenjena prodajnim agentima, koji će tako uz ostalo moći i brže prijaviti eventualne pritužbe krajnjih kupaca.

"Unatoč izazovima i teškoćama, pa i ograničenjima putovanja prošle godine, zadovoljni smo što smo uspjeli dovršiti projekt u jednoj od tri ugovorene pivovare u Etiopiji, i zahvalni su pritom i tvrtki Montelektro na povjerenju i partnerstvu", ističe direktor 8Sigme Vladimir Lukić, iznoseći da te dvije tvrtke surađuju i na drugim projektima za pivarsku industriju.

Tagovi: 8Sigma, Montelektro, Etiopija, BGI Ethiopia
PROČITAJ I OVO
Apple u Kini na zahtjev vlasti uklonio WhatsApp i Threads iz AppStorea
POTEZI
Apple u Kini na zahtjev vlasti uklonio WhatsApp i Threads iz AppStorea
PEKING - Američki tehnološki div Apple uklonio je Metine aplikacije WhatsApp i Threads iz svog App Storea u Kini.
Regija CEE postaje europska Silicijska dolina
POTENCIJALI
Regija CEE postaje europska Silicijska dolina
ZAGREB - PwC i CEE Digital Coalition vjeruju da zemlje u regiji srednje i istočne Europe (CEE) imaju potencijal ojačati i razviti svoje ICT sektore i stvoriti Silicijsku dolinu EU-a, stoji u novom izvješću.
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
SJAJNE BROJKE
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
LOS ANGELES - Netflix je večeras objavio poslovne rezultate koji su nadmašili očekivanja analitičara.
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
RAST
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
HELSINKI - Finski proizvođač telekomunikacijske opreme Nokia u prvom je ovogodišnjem kvartalu zahvaljujući mjerama štednje zabilježio rast neto dobiti od 52 posto na 438 milijuna eura.
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
INTERES
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
NEW YORK - Uzbuđenje oko nadolazećeg prepolovljenja bitcoina ("halving") dovelo je do kontinuiranog porasta pretraživanja tog pojma na Googleu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE