GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sportyn izdaje token i postaje Web3 platforma za financiranje razvoja sportaša

Sportyn izdaje token i postaje Web3 platforma za financiranje razvoja sportaša
INOVACIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.06.2022 / 09:22
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Aplikacija sportyn, ili kako je sportaši vole nazivati „LinkedIn za sport“, koja trenutno broji više od 100 tisuća korisnika, donosi novu dimenziju u sportskoj industriji. Ova najbrže rastuća platforma za sportaše na jesen najavljuje još jedan iskorak – STYN token stiže na kripto tržište, a uvodi se i funkcija train & earn crypto, koji zajedno mijenjaju budućnost financiranja i razvoja sportaša.

Danas, od 700 milijuna sportaša diljem svijeta, manje od 3% njih postiže željenu vidljivost te budu primijećeni od strane željene publike, koristeći postojeće platforme društvenih medija ili putem sportskih natjecanja. Sportyn je riješio upravo te probleme svojim naprednim tražilicama, AI algoritmima i mnoštvom korisnih alata, unutar same platforme, koji od sada pomažu sportašima da lakše budu zamijećeni, a time i lakše ostvare svoj potencijal. Povezivanje sportaša s ciljnom publikom u prvoj fazi je i više nego zadovoljio sadašnje korisnike aplikacije koji u prosjeku imaju objavljeno preko 30 videa na svom profilu te ih je više od 90% ispunilo svoj dizajnirani digitalni životopis, tj. „sportyn ID“, koji samo jednim klikom, mogu poslati na stotine adresa u PDF formatu i s personaliziranim QR kodom, što im omogućuje brzo povezivanje sa sportskim svijetom.

Drugi velik problem za sportaše na kojem platforma upravo radi je rješavanje financiranja njihovog razvoja. Sport je financijski zahtjevan i statistički veoma mali broj sportaša bude financirano prije postizanja nekog većeg uspjeha. Na aplikaciji će od ove jeseni sportaši moći pokrenuti svoju crowdfunding kampanju u kojoj će moći odrediti iznos sredstava koji im je potreban za jednogodišnji plan treniranja, za put na turnire, prehranu, sportsku opremu itd. Podrška kroz uplate sredstava u pojedinačne kampanje, bit će omogućeno u FIAT valutama, odnosno karticama u eurima, dolarima ali koristeći i blockchain tehnologiju s plaćanjem i u kripto valutama.

Naime, platforma trenutno razvija blockchain protokol za STYN token koji će početkom jeseni ove godine biti izlistan na nekoliko CEX-ova, odnosno centraliziranih mjenjačnica. Whitepaper će službeno biti objavljen do kraja kolovoza na sportyn webu dok se crowdsale očekuje u rujnu. Ovaj će token svojim korisnicima omogućiti da otključaju premium razinu platforme, a time i dodatne značajke koje aplikacija nudi, da postignu visoko vrijednu vidljivost i povezivanje, osiguraju financijska sredstva za sportski razvoj, izlože NFT-ove, primaju povratne nagrade u crypto tokenima za svaku potporu sportašu, dobiju pristup ekskluzivnim pogodnostima, ponudama trećih strana i još mnogo toga.

“Mi u sportynu želimo demistificirati kripto tehnologiju široj sportskoj javnosti te sportašima omogućiti da na brz i jednostavan način dođu do potrebnih sredstava za svoj sportski razvoj. Isto tako da budu relativno brzo primijećeni od strane skauta klubova, skauta fakulteta, raznih sportskih agencija ali i sponzora te svih drugih koji mogu pomoći u financiranju razvoja sportaša. Vizija sportyn-a je pomoći što većem broju sportaša u svijetu na njihovom dugačkom putu u kojem veliki faktor, barem za većinu sportaša predstavlja financiranje treninga, opreme, putovanja te sportska prehrana“, izjavio je Ivan Ilečić, osnivač i izvršni direktor tvrtke Sportyn Inc.

Početkom jeseni sportyn će omogućiti korisnicima sportašima da koriste i najnoviju opciju train & earn crypto što u prijevodu znači da će sportaši biti nagrađeni za svoje treninge u STYN tokenima od strane sportyn platforme. Iste tokene će moći iskoristiti za razne popuste svih proizvoda unutar aplikacije kao što su sportska oprema, sportska prehrana ali i za promote opciju koja im omogućuje bolje i brže povezivanje sa sportskom publikom i sponzorima. Također, korisnici će u jednom trenutku imati i opciju monetiziranja odnosno prodaje ili zamjene STYN tokena na exchange platformama za Bitcoin, Ethereum, Solana, Matic i mnoge druge ili, na kraju, zamijeniti u EURO ili USD te sredstva prebaciti na svoju sportyn debitnu karticu.

Tagovi: Sportyn, token, bitcoin, kriptovalute, ethereum, Ivan Ilečić
PROČITAJ I OVO
Što je VPN i u čemu su njegove prednosti?
USLUGE
Što je VPN i u čemu su njegove prednosti?
ANALIZA - VPN u posljednje vrijeme postaje sve atraktivnija usluga kad se govori o kvalitetnijem spajanju na internet.
Četiri hrvatska projekta inovacija u zdravstvu dobit će potporu EU
INOVACIJE
Četiri hrvatska projekta inovacija u zdravstvu dobit će potporu EU
ZAGREB - Čak četiri projekta inovacija u zdravstvu iz Hrvatske našla su se među 20 odabranih koje će ove godine financirati Europski institut za inovacije i tehnologiju u segmentu zdravlja za srednju, istočnu i južnu Europu (EIT Health RIS), piše u nedjelju Večernji list.
Lučić: Telekom će uložiti 25 miliona evra u startupe
STRATEŠKI
Lučić: Telekom će uložiti 25 miliona evra u startupe
BEOGRAD - Telekom Srbija je prva kompanija koja je osnovala alternativni fond za finansiranje startupa, izjavio je danas generalni direktor Telekoma Vladimir Lučić.
Netflix u problemima, otpuštaju 300 radnika
REZOVI
Netflix u problemima, otpuštaju 300 radnika
SAN FRANCISCO - Video platforma Netflix otpušta 300 zaposlenika.
Microsoft: 42 zemlje koje pomažu Ukrajini meta su ruske informacijske špijunaže
METE
Microsoft: 42 zemlje koje pomažu Ukrajini meta su ruske informacijske špijunaže
NEW YORK - Američka informacijska tvrtka Microsoft objavila je danas da je identificirala "stratešku špijunažu" hakera koji rade za Rusiju u 42 zemlje koje podržavaju Ukrajinu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE