GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Srpski proizvođači postaju deo ponude Alibaba grupe

Srpski proizvođači postaju deo ponude Alibaba grupe
PONUDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.01.2021 / 22:05
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Privredna komora pozvala je sve zainteresovane kompanije da od 19. do 21. januara učestvuju na Alibabinom „Virtuelnom samitu za nove prodavce T mol global“.

PKS u saopštenju poziva kompanije da iskoriste priliku da svoje proizvode i brendove predstave ogromnom kineskom tržištu.

"Ovo je velika šansa za sve naše kompanije da se predstave i nađu kupce na kineskom tržištu. T mol global je platforma za elektronsku trgovinu Alibaba grupe, i kao jedna od najposećenijih veb-lokacija za maloprodaju omogućava preduzećima širom sveta da svoje proizvode prodaju u Kini", objasnio je Mihailo Vesović, direktor Sektora za strateške analize, usluge i internacionalizaciju Privredne komore Srbije.

Platforma predstavlja i najveću prekograničnu B2C (business to consumer) platformu elektronske trgovine u Kini koja okuplja više od 26.000 stranih kompanija u 5.300 kategorija iz više od 84 zemlje i regiona, pomažući inostranim brendovima da dođu do 800 miliona potrošača koji u Kini kupuju preko Alibabe, saopštila je Privredna komora Srbije.

Vesović ističe da je Alibaba grupa u procesu uvođenja olakšavajućih mera za pristup T mol global platformi za zemlje kao što je Srbija, za brendove koji imaju potencijal da budu prepoznati i nađu kupce u Kini.

Na samitu će takođe biti predstavljeni poslovni modeli pogodni za mala i srednja preduzeća koja žele da njihovi proizvodi uđu u sektor maloprodaje u Kini. Stručnjaci T mol globala informisaće vlasnike kompanija ili distrubutere brendova o raznim poslovnim rešenjima za plasman proizvoda na kinesko tržište na kome rastuća srednja i visoka klasa sve više kupuje uvozne proizvode iz celog sveta.

Predstavnici kompanija zainteresovani za učešće na virtuelnom samitu mogu da se do 15. januara registruju onlajn i dobiju sva dodatna obaveštenja.

Alibaba grupa, osnovana 1999. godine, danas je najveća svetska kompanija za maloprodaju i e-trgovinu i jedna od vodećih internet-kompanija. U 2020. rangirana je kao peta najveća kompanija za veštačku inteligenciju i jedna od najvećih investicionih korporacija na svetu.

Kompanija je lider u elektronskoj trgovini, i u vlasništvu ima veliki broj kompanija, od kojih su najpoznatije Alibaba, AliExpress, AliPay, Taobao, Tmall, a širi se i na medijsku industriju, navedeno je u saopštenju.

Tagovi: Allibaba, Privredna komora Srbije, T mall global, AliExpress, AliPay, Taobao, online trgovina
PROČITAJ I OVO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
BESPOVRATNO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
WASHINGTON - Američki proizvođač čipova Micron dobit će do 6,1 milijardu dolara bespovratnih sredstava od američke vlade za izgradnju tvornica računalnih čipova u državama New York i Idaho, objavila je danas Bijela kuća.
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
KATASTROFA
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
NEW YORK - Do pada je došlo unatoč tome što je Meta izvijestila o dobiti i prihodu boljem od očekivanog za prvo tromjesečje.
Talijanski regulator kaznio Amazon
KAZNA
Talijanski regulator kaznio Amazon
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestio je u četvrtak da je američkom internetskom maloprodajnom divu Amazonu izrekao novčanu kaznu od 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne tržišne pozicije.
ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u
ENORMNO
ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u
WASHINGTON - TikTok i njegova matična tvrtka ByteDance sa sjedištem u Kini zajedno su ove godine potrošili preko 7 milijuna dolara kako bi pokušali zaustaviti Kongres u donošenju zakona koji bi mogli zabraniti aplikaciju društvenih medija u Sjedinjenim Državama.
Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
DOBRE BROJKE
Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
NEW YORK - Spotify Technology (SPOT) objavio je u utorak fiskalnu zaradu u prvom tromjesečju koja je nadmašila očekivanja analitičara. Audio gigant je također ostvario profit jer nastavlja provoditi svoju nedavnu strategiju "učinkovitosti".
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE