GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Srpskom digitalnom biseru Devtechu 12,25 miliona evra za dalje širenje poslovanja

Srpskom digitalnom biseru Devtechu 12,25 miliona evra za dalje širenje poslovanja
FINANSIRANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.06.2022 / 15:40
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Globalna kompanija za digitalne inovacije iz Srbije, Devtech, danas je objavila da je sklopila partnerstvo sa Claret Capital Partners-om, investicionim fondom iz Londona koji finansira razvoj brzo-rastućih tehnoloških kompanija.

Na ovaj način, Devtech je obezbedio čak 12,25 miliona evra koji će biti uloženi u dodatno ubrzavanje rasta na ključnim svetskim tržištima i proširenje holističkog pristupa digitalnim inovacijama kompanije.

Claret Capital Partners jedan je od najuglednijih investicionih fondova u Evropi, ističe osnivač i CEO kompanije Devtech, Milovan Milić.

„Reč je o fondu koji je do sada podržao više od 150 evropskih kompanija. Za nas je ova investicija još jedan pokazatelj da se poslovna strategija, kao i holistički pristup digitalnim inovacijama Devtech-a, pozitivno rezonuju, kako kod klijenata, tako i na tržištima na koja smo fokusirani. S ciljem da omogućimo klijentima da se transformišu i budu inovativni, ostaćemo okrenuti ka napretku“, izjavio je Milić.

Direktor Claret Capital Partners-a, Anthony Baker ovim povodom izjavio je da su strategija Devtech-a, njegov talentovani globalni tim i rast koji postiže, impresivni, pa je samim tim podrška fonda odraz poverenja i priznanja u dalji brzi razvoj kompanije.

„Veoma nam je drago što ćemo podržati Milovana, kao i celokupan Devtech tim, u daljem širenju ekspertize u digitalnim inovacijama. Verujemo da su usluge koje ova kompanija pruža pozicionirane na jedinstven način i da će omogućiti rast potražnje na tržištu i otvoriti prilike za nove akvizicije. Radujemo se našem partnerstvu sa Devtech-om“, izjavio je Baker.

Nedavno, Devtech je objavio i vest o akviziciji digitalne kreativne agencije Saturized, čime je ova kompanija proširila svoje usluge digitalnih inovacija. Takođe, najavljeno je i dalje širenje u Srbiji i regionu, kao i u Americi i Engleskoj. Inače, trenutni multidisciplinarni tim Devtech-a broji preko 230 ljudi, a tokom ove godine biće proširen za još čak 100 pozicija – od softverskog inženjeringa, dizajna, projektnih i product menadžera, preko različitih funkcija u ljudskim resursima, operativnim, prodajnim i marketing timovima.

Tagovi: Claret Capital Partners, Devtech, Milovan Milić, digitalne inovacije
PROČITAJ I OVO
Solomonski otoci će uz kineski zajam izgraditi 161 baznu stanicu za Huawei
BAZNA STANICA
Solomonski otoci će uz kineski zajam izgraditi 161 baznu stanicu za Huawei
ZAGREB - Vlada Solomonskih Otoka potpisala je s Kinom ugovor o kreditu od 66 milijuna dolara. S njima će postaviti 161 baznu stanicu, koje će isporučiti i izgraditi kineski telekomunikacijski div Huawei.
Američki kibernetički stručnjaci sa SOA-om proveli akciju protiv zloćudnih aktera
CYBER OPASNOST
Američki kibernetički stručnjaci sa SOA-om proveli akciju protiv zloćudnih aktera
ZAGREB - Elitni stručnjaci iz Kibernetičkog zapovjedništva SAD-a proveli su u suradnji sa Sigurnosno obavještajnom agencijom zajedničku operaciju protiv “zloćudne kibernetičke aktivnosti na vitalnim hrvatskim mrežama”.
Apple će plasirati više oglasa u svoje aplikacije
OGLASI
Apple će plasirati više oglasa u svoje aplikacije
SAN FRANCISCO - Apple će na predinstaliranim aplikacijama na iOS-u, iPadOS-u i MacOS-u uvesti više oglasa te tako stvoriti novi izvor zarade.
Energoatom izvijestio o ruskom kibernetičkom napadu bez presedana
NAPAD
Energoatom izvijestio o ruskom kibernetičkom napadu bez presedana
KIJEV - Ukrajinski operater za nuklearne elektrane Energoatom osudio je u utorak u priopćenju ruski kibernetički napad "bez presedana" na svoju internetsku stranicu, pojašnjavajući da funkcioniranje nije bilo poremećeno.
Kineski internetski divovi regulatoru omogućili uvid u algoritme
KONTROLA
Kineski internetski divovi regulatoru omogućili uvid u algoritme
ZAGREB - Skupina kineskih digitalnih divova, uključujući Alibabu, Tencent i ByteDance, vlasnika TikToka, dostavila je regulatoru uvid u algoritme, koji društvene mreže obično smatraju poslovnom tajnom budući da su ključne za njihov uspjeh.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE