GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Što je VPN i u čemu su njegove prednosti?

Što je VPN i u čemu su njegove prednosti?
USLUGE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.06.2022 / 09:12
Autor: SEEbiz
ANALIZA - VPN u posljednje vrijeme postaje sve atraktivnija usluga kad se govori o kvalitetnijem spajanju na internet.

Radi se o virtualnoj privatnoj mreži, a zapravo označava unutarnje veze lokalne mreže gdje se koriste kriptirani podaci kako bi se osigurala sigurna međusobna komunikacija. Konkretno, VPN znači da korisnici mogu unutar javne mreže (interneta) napraviti svoju virtualnu sigurnu mrežu putem koje mogu slati osjetljive podatke i sve što mora biti zaštićeno na kvalitetan način.

VPN download vrlo je jednostavan, a virtualna privatna mreža zapravo tvori prividnu lokalnu mrežu, što korisnicima znatno olakšava rad u mnogim situacijama.

Možda je najveća prednost VPN-a sigurnost, a znamo da je upravo pojam sigurnosti podataka posljednjih godina središnja tema kad govorimo o poslovanju na internetu. VPN korisnicima osigurava da svoje podatke enkriptiraju i tako šalju nerazumljive podatke koje hakeri ne mogu ‘pročitati'. Korištenje VPN-a jedan je od sigurnijih načina rada na internetu i možete biti sigurni kako će vaši podaci ostati tajni i neće biti meta hakerskog napada.

Neki od podataka koji će korištenjem VPN-a ostati anonimni uključuju i podatke poput brojeva s kreditne kartice, što posebno zanima hakere i lopove. Da stvar bude gora, internetske kompanije nisu dovoljno učinkovite što se tiče sigurnosti. Najpopularniji preglednici i operativni sustavi česta su meta hakera, koji se mogu dokopati i drugih osjetljivih informacija.

Jedna od važnih prednosti korištenja VPN-a jest i privatnost. Štiti vas od kršenja privatnosti i pruža pristup blokiranim web stranicama. Također kriptira i vašu vezu kako ni Google, Facebook, a ni vaš pružatelj internetske usluge ne bi mogli pratiti vaša online kretanja. Imajući to na umu, u nastavku su neki razlozi zašto biste trebali nabaviti VPN.

Osim sigurnosti i privatnosti, vrlo je važna i brzina, posebno kad se radi o poslu kojeg morate obaviti u najkraćem mogućem vremenu. Česta je pojava događa da u većim i razvijenijim gradovima imamo puno veću brzinu, nego u onim slabije razvijenim – što stvara određenu neravnopravnost među tvrtkama i pojedincima. Rješenje ovog problema može biti VPN koji će vam pomoći u podizanju brzine interneta, odnosno omogućit će vam brži transfer podataka. Uz brzinu, trebali bi porasti i svi ostali parametri slanja podataka, odnosno korištenja interneta.

Neki VPN-ovi mogu blokirati oglase i sprječavati zlonamjerne stranice da zaraze vaš uređaj zlonamjernim softverom i alatima za praćenje. Ove se postavke obično mogu uključiti u postavkama vašeg VPN-a.

Internet ima svojih ograničenja, a jedno od onih koje smetaju korisnicima je blokiranje određenih korisnika na temelju IP adrese, odnosno države iz koje korisnik dolazi. Takvo što nedavno su morale ukinuti web trgovine u Europi, no dio servisa iz udaljenijih zemalja još uvijek blokira zemlje iz regije. Ako želite pristupiti takvim stranicama VPN će vam osigurati da promijenite svoju IP adresu, koju možete postaviti na neku drugu zemlju – te tako pristupiti svemu svugdje.

I na kraju - vjerojatno se pitate kako odabrati najbolju VPN uslugu. To je uvijek individualna odluka, ali važno je da izaberete onaj VPN koji nudi pouzdanu korisničku podršku (posebno mogućnost chata uživo 24/7). Uz to, provjerite je li VPN kompatibilan sa svim uređajima na kojima ga želite koristiti te nudi li dovoljno istovremenih veza kako biste ga mogli odjednom koristiti na svim svojim uređajima.

Tagovi: VPN, VPN usluga, Surfshark VPN, sigurnost na internetu, pravo na privatnost, brzina interneta, geoblokiranje
PROČITAJ I OVO
ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u
ENORMNO
ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u
WASHINGTON - TikTok i njegova matična tvrtka ByteDance sa sjedištem u Kini zajedno su ove godine potrošili preko 7 milijuna dolara kako bi pokušali zaustaviti Kongres u donošenju zakona koji bi mogli zabraniti aplikaciju društvenih medija u Sjedinjenim Državama.
Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
DOBRE BROJKE
Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
NEW YORK - Spotify Technology (SPOT) objavio je u utorak fiskalnu zaradu u prvom tromjesečju koja je nadmašila očekivanja analitičara. Audio gigant je također ostvario profit jer nastavlja provoditi svoju nedavnu strategiju "učinkovitosti".
Oštar pad prodaje iPhonea u Kini
POTONUĆE
Oštar pad prodaje iPhonea u Kini
PEKING - Appleova prodaja iPhonea oštro je pala u Kini u prvom tromjesečju ove godine, a tvrtka je osjetila jaku konkurenciju domaće marke Huawei, prema novom izvješću tvrtke za istraživanje tržišta Counterpoint Research.
Apple blizu dogovora s FIFA-om oko TV prava
DOGOVOR
Apple blizu dogovora s FIFA-om oko TV prava
NEW YORK - Globalno upravno tijelo nogometa FIFA blizu je dogovora s Appleom da toj tehnološkoj kompaniji da svjetska televizijska prava za novi, jednomjesečni klupski turnir, izvijestio je u ponedjeljak New York Times.
Alphabet ima toliko gotovine da bi mogao početi isplaćivati dividende
DIVIDENDA
Alphabet ima toliko gotovine da bi mogao početi isplaćivati dividende
NEW YORK - Alphabet Inc. donosi toliko novca da rastu nade da će naučiti nešto iz prmjera Meta Platformsa i početi isplaćivati dividendu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE