GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Strašan rast kineske online trgovine

Strašan rast kineske online trgovine
UZLET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.05.2021 / 20:48
Autor: SEEbiz
PEKING - Kineska internetska maloprodaja održala je stabilan rast u prvom tromjesečju ove godine, budući da se gospodarstvo dodatno oporavilo od utjecaja COVID-19.

U razdoblju od siječnja do ožujka, internetska maloprodaja porasla je 29,9 posto na godišnjoj razini, na 2,81 bilijuna juana (434,5 milijardi dolara), prema podacima koje je objavilo Ministarstvo trgovine.

Prosječni rast internetske maloprodaje u posljednje dvije godine u prvom tromjesečju iznosio je 13,5 posto, pokazali su podaci.

Internetska maloprodaja u seoskim sredinama dosegla je 439,79 milijardi juana, povećavajući se za 35,3 posto u odnosu na godinu ranije i rezultirajući prosječnim međugodišnjim rastom u prvom tromjesečju od 14,7 posto u posljednje dvije godine.

Internetska prodaja poljoprivrednih proizvoda iznosila je 105,58 milijardi juana u istom razdoblju, što predstavlja međugodišnji rast od 4,9 posto, priopćilo je ministarstvo.

Tagovi: kineska online trgovina, online trgovina, maloprodaja, kineska ekonomija
PROČITAJ I OVO
WhatsApp planira veliku promjenu
PROMJENE
WhatsApp planira veliku promjenu
ZAGREB - Facebookova platforma za dopisivanje već neko vrijeme stoji neokaljena ostatkom njihovog ekosustava, no to bi se uskoro moglo promijeniti uvođenjem nečega što se najlakše može opisati kao poslovni imenik.
Ikea lansira niz proizvoda za gamere
NOVI ISKORAK
Ikea lansira niz proizvoda za gamere
ZAGREB - Od listopada ove godine, Ikea će svoju ponudu proširiti na ciljanu grupu korisnika, gamere, za koje će u ponudi imati više od 30 novih proizvoda.
Preminuo Clive Sinclair
IN MEMORIAM
Preminuo Clive Sinclair
ZAGREB - Umro je sir Clive Marles Sinclair, tvorac čitave linije 8-bitnih računala koja su redefinirala računalstvo u 80-tima i iz domene znanstvenika i profesionalaca približile ga kućnim korisnicima ponajprije u Velikoj Britaniji, ali i Europi i čitavom svijetu.
HAKOM: Porast prihoda i ulaganja na tržištu elektroničkih komunikacija
RAST
HAKOM: Porast prihoda i ulaganja na tržištu elektroničkih komunikacija
ZAGREB - Na tržištu elektroničkih komunikacija u prvoj polovici 2021. ukupni prihodi porasli su pet posto u odnosu na isto razdoblje 2020., dok su ulaganja operatora povećana za četiri posto, posebice u svjetlovodnu (optičku) mrežnu infrastrukturu, za 121 posto, podaci su Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM).
Vlada odobrila potpisivanje Memoranduma o suglasnosti s Amazonom
ZELENO SVJETLO
Vlada odobrila potpisivanje Memoranduma o suglasnosti s Amazonom
ZAGREB - Vlada je u četvrtak odobrila potpisivanje Memorandum o suglasnosti Vlade i Amazona, kojim želi potaknuti digitalnu transformaciju, inovativnost i gospodarski razvoj.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE