GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Telefonica i drugi španjolski telekomi: Racionalno i odgovorno koristiti mreže

Telefonica i drugi španjolski telekomi: Racionalno i odgovorno koristiti mreže
APEL
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.03.2020 / 12:02
Autor: SEEbiz / H
MADRID - Telekomi u Španjolskoj, na čelu s najvećim Telefonicom, upozorili su i savjetuju korisnike u toj zemlji, ali i šire u Europi, na racionalno i odgovorno korištenje mreža zbog velikog povećavanja prometa uslijed situacije sa virusom Covid-19.

"Operatori čine sve što je moguće kako bi povećali kapacitet mreža stavljanjem u pogon više opreme i povećanjem kapaciteta postojeće opreme, ali te mjere nisu odmah učinkovite. Stoga, kako bi se zajamčila kvaliteta usluge i izvrsna povezanost koja je potrebna, sva poboljšanja moraju biti popraćena, posebno sada, u novoj situaciji izolacije u cijeloj zemlji, pametnim i odgovornim korištenjem mreže i resursa koje pruža", poručili su iz Telefonice početkom ovog tjedna kada u cijeloj Španjolskoj kreće i prvi puni tjedan e-učenja.

Iznoseći ocjene kako i fiksna i mobilna telekomunikacijska mreža u toj zemlji posljednjih dana doživljavaju prometnu eksploziju kao rezultat širenja Covid-19 i mjera i preporuka zbog toga, dodaju i podatke da se promet putem IP mreža povećao za gotovo 40 posto, a putem mobilnih mreža za oko 50 posto u glasu i za 25 posto u podacima.

Uz to, i promet putem alata za razmjenu trenutačnih poruka, poput WhatsAppa posljednjih se dana povećao pet puta, dok se povećano korištenje tzv. teleworkinga odrazilo na četverostruki porast prometa daljinskih radnih alata, poput Skypea i Webexa.

Stoga iz Telefonice ističu da svi telekomi poduzimaju mjere kako bi ojačali mreže slično kao što to čine ljeti u obalnim područjima.

Zbog svega toga korisnicima preporučuju niz stvari za sigurnije i stabilnije korištenje mreža, poput onih da preuzimaju samo one dokumente ili datoteke koje su stvarno potrebne, a ako mogu pričekati, da to učinite noću ili terminima kada je manji promet, možda poslijepodne ili ranije ujutro.

Kad god je moguće savjetuju i korisnicima da ne šalju "teške" datoteke (video snimke, prezentacije i sl.) nego da šalju vezu (linkove, rute) do mjesta gdje su pohranjeni, ili da ih prvo komprimiraju i slično, a savjetuju i da se izbjegavaju masovni e-mailovi.

Koristite fiksni telefon za razgovore kad god je moguće

Savjetuju i korištenje fiksnog telefona umjesto mobitela za pozive i razgovore kad je to moguće te optimiziranje prometa za ono što stvarno treba (e-pošta, rad na daljinu, konferencije, programi za školu i obrazovanje, pristup informacijama i sl.), a da se video igrama, streamingom, reprodukcijama video zapisa uživo koriste u satima kada je manji promet u mrežama.

Španjolska je, prema objavi i Telefonice, prva europska zemlja i treća u svijetu po optičkoj infrastrukturi i s jednom od najboljih mobilnih mreža u Europi, koja upravo, kako kažu, uz optimalno funkcioniranje digitalnih komunikacija čini podnošljivijom izolaciju u profesionalnom i osobnom životu.

Tagovi: Telefonica, internet, mobilni internet, Španjolska,
PROČITAJ I OVO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
BESPOVRATNO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
WASHINGTON - Američki proizvođač čipova Micron dobit će do 6,1 milijardu dolara bespovratnih sredstava od američke vlade za izgradnju tvornica računalnih čipova u državama New York i Idaho, objavila je danas Bijela kuća.
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
KATASTROFA
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
NEW YORK - Do pada je došlo unatoč tome što je Meta izvijestila o dobiti i prihodu boljem od očekivanog za prvo tromjesečje.
Talijanski regulator kaznio Amazon
KAZNA
Talijanski regulator kaznio Amazon
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestio je u četvrtak da je američkom internetskom maloprodajnom divu Amazonu izrekao novčanu kaznu od 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne tržišne pozicije.
ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u
ENORMNO
ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u
WASHINGTON - TikTok i njegova matična tvrtka ByteDance sa sjedištem u Kini zajedno su ove godine potrošili preko 7 milijuna dolara kako bi pokušali zaustaviti Kongres u donošenju zakona koji bi mogli zabraniti aplikaciju društvenih medija u Sjedinjenim Državama.
Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
DOBRE BROJKE
Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
NEW YORK - Spotify Technology (SPOT) objavio je u utorak fiskalnu zaradu u prvom tromjesečju koja je nadmašila očekivanja analitičara. Audio gigant je također ostvario profit jer nastavlja provoditi svoju nedavnu strategiju "učinkovitosti".
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE