GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Telstra i Ericsson ostvarili 5G poziv na najvećoj udaljenosti na svijetu

Telstra i Ericsson ostvarili 5G poziv na najvećoj udaljenosti na svijetu
5G POZIV
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.08.2021 / 10:21
Autor: SEEbiz
STOCKHOLM - Australska Telstra u suradnji s Ericssonom uspješno je ostvarila 5G Standalone (5G SA) podatkovni poziv, na udaljenosti od 113 km, s Telstrine bazne stanice u radu u Gippslandu, Victoria.

Poziv je ostvaren korištenjem Telstrinog spektra od 850 MHz i najnovijeg Ericssonovog mrežnog softvera za 5G SA. Navedeno će Telstri omogućiti da svoju 5G prisutnost još više proširi u regionalnim područjima.

Poziv proširenog dometa na 5G mreži omogućen je pomoću Ericssonovog najnovijeg komercijalnog mrežnog softvera za 5G SA, a test je proveden pomoću komercijalno dostupnog pametnog telefona.
Nikos Katinakis, izvršni direktor Telstra Group, Mreže i IT, kaže: „Ovo postignuće još je jedan primjer Telstrine težnje za inovacijama u korist svih svojih kupaca, posebno onih u regionalnim područjima. Zemljopis i demografija Australije predstavljaju izazove bilo kojem pružatelju usluga mreže, ali Telstrina posvećenost da isporuči tehnologiju svim svojim kupcima potiče ovakve inovacije. I upravo inovacije, u partnerstvu s Ericssonom, postavljaju Telstru na vodeću svjetsku poziciju kada je u pitanju 5G. "
Emilio Romeo, čelnik Ericssona, odgovoran za Australiju i Novi Zeland, kaže: „Ovaj novi svjetski rekord proširenog dometa 5G stanice od 113 km velika je pobjeda za ruralnu i regionalnu Australiju, te Telstri pruža još jednu mogućnost pokrivanja. Bilo da se radi o učenju na daljinu, posebno za vrijeme lockdowna, ili o olakšavanju usluga telezdravstva preko 5G i drugih sličnih aplikacija, ova današnja najava pokazuje Telstrinu i Ericssonovu stalnu predanost osnaživanju Australaca većim brzinama, većom praktičnošću i superiornom povezivošću."
Telstra će ovu mogućnost velikog dometa osigurati na temelju lokalnih zahtjeva i okruženja svake mobilne stanice.

Tagovi: Telstra, Ericsson, 5G poziv, 5G tehnologija
PROČITAJ I OVO
Oštar pad prodaje iPhonea u Kini
POTONUĆE
Oštar pad prodaje iPhonea u Kini
PEKING - Appleova prodaja iPhonea oštro je pala u Kini u prvom tromjesečju ove godine, a tvrtka je osjetila jaku konkurenciju domaće marke Huawei, prema novom izvješću tvrtke za istraživanje tržišta Counterpoint Research.
Apple blizu dogovora s FIFA-om oko TV prava
DOGOVOR
Apple blizu dogovora s FIFA-om oko TV prava
NEW YORK - Globalno upravno tijelo nogometa FIFA blizu je dogovora s Appleom da toj tehnološkoj kompaniji da svjetska televizijska prava za novi, jednomjesečni klupski turnir, izvijestio je u ponedjeljak New York Times.
Alphabet ima toliko gotovine da bi mogao početi isplaćivati dividende
DIVIDENDA
Alphabet ima toliko gotovine da bi mogao početi isplaćivati dividende
NEW YORK - Alphabet Inc. donosi toliko novca da rastu nade da će naučiti nešto iz prmjera Meta Platformsa i početi isplaćivati dividendu.
TikTok zabrinut zbog slobode govora, opet im prijete zabrane
ZABRANE
TikTok zabrinut zbog slobode govora, opet im prijete zabrane
WASHINGTON - TikTok je u nedjelju izrazio zabrinutost zbog slobode govora nakon što je Zastupnički dom američkog Kongresa usvojio zakon kojim bi se zabranila popularna društvena mreža u SAD-u ako kineski vlasnik ByteDance ne proda svoj udio unutar godine dana.
Netflix više neće objavljivati podatke o broju pretplatnika; na Wall Streetu nisu sretni
PODACI
Netflix više neće objavljivati podatke o broju pretplatnika; na Wall Streetu nisu sretni
NEW YORK - Netflix (NFLX) će početkom sljedeće godine prestati izvještavati o brojkama pretplatnika. To ne odgovara Wall Streetu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE