GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

TikTok će omogućiti zaradu kreatorima oglasa

TikTok će omogućiti zaradu kreatorima oglasa
ALATI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.05.2022 / 19:36
Autor: SEEbiz
ZAGREB - TikTok će s kreatorima oglasa podijeliti polovicu zarade ostvarene preko alata Pulse.

Program Pulse omogućit će kreatorima neposredniji kontakt s oglašivačima, a zauzvrat će TikTok dobiti postotak od njihove zarade.

Kako su objasnili u priopćenju, Pulse je novi alat za kontekstualno oglašavanje uz pomoć kojeg brendovi mogu postaviti oglase uz sadržaj koji objavljuju kreatori s preko sto tisuća pratitelja. Oglasi će, kako tvrdi TikTok, biti vidljivi na četiri posto videa objavljenih na platformi, a platforma će s kreatorima podijeliti polovicu zarade ostvarene preko Pulsa.

Taj je poslovni model inspiriran YouTubeom koji od popularnih kreatora uzima 45 posto zarade od oglasa. Pulse će u Americi biti lansiran u lipnju, dok će kreatori u ostatku svijeta moći novi poslovni model isprobati na jesen.

Kako navodi magazine The Verge, TikTok je dosad najbolje kreatore kompenzirao kroz Creator Fund i to na temelju popularnosti njihovih videa. No, kreatori su se žalili da je takav način financiranja nedostatan i nekonzistentan tako da ne mogu računati na redovan priljev novca od TikToka.

Budući da će preko Pulsea popularan sadržaj pratiti i oglasi, pa tako i oglašivački budžet, kreatori su u prilici zaraditi i više novca. U TikToku su objasnili da će sadržaj biti pregledan prije nego se na njega 'nalijepi' oglas tako da i oglašivač može biti siguran da njegov brend neće biti povezan sa sadržajem koji mu na ikakav način može naštetiti.

Tagovi: TikTok, TikTok Pulse, oglašavanje
PROČITAJ I OVO
Nizozemska vlada investira 2,5 milijarde eura kako bi zadržala ASML
POTEZI
Nizozemska vlada investira 2,5 milijarde eura kako bi zadržala ASML
EINDHOVEN - Nizozemska vlada objavila je u četvrtak da planira uložiti 2,5 milijarde eura u regiju Eindhoven u sklopu plana koji bi trebao odvratiti proizvođača opreme za proizvodnju čipova ASML od selidbe u inozemstvo.
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
INVESTICIJE
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
SEATTLE - Amazon je objavio da će potrošiti dodatnih 2,75 milijardi dolara podupirući Anthropic, startup sa sjedištem u San Franciscu koji se smatra predvodnikom u generativnoj umjetnoj inteligenciji. Njegov temeljni model i chatbot Claude natječu se s OpenAI-jem i ChatGPT-om.
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
NAGRADE
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
ZAGREB – Spectra Assure, sigurnosni proizvod IT kompanije ReversingLabs koji pogoni umjetna inteligencija, prošlog je tjedna u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem u kategoriji sigurnosti lanca nabave softvera.
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
SKOK
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
ANALIZA - Američki proizvođač memorijskih čipova, Micron Technology, dosegao je rekord svih vremena prošlog tjedna, nakon objave kvartalnih rezultata i objave iznenađujuće visokih očekivanih prihoda temeljenih na procvatu umjetne inteligencije (AI).
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
NA VRHU
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
ZAGREB – Huawei je u 2023. godini podnio zahtjev za čak 5071 patent i tako zadržao svoju poziciju najvećeg podnositelja prijava. Slijede ga Samsung, LG, Qualcomm i Ericsson.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE