GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Twitter privremeno ograničio pristup mreži Trumpovu sinu zbog objava o epidemiji

Twitter privremeno ograničio pristup mreži Trumpovu sinu zbog objava o epidemiji
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.07.2020 / 20:52
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Twitter je u utorak ograničila Donaldu Trumpu ml. sinu američkog predsjednika, pristup njegovu nalogu na toj društvenoj mreži nakon procjene da je svojom objavom narušio propise o suzbijanju dezinfomacija vezanih za bolest COVID-19.

Najstarijem sinu predsjednika Trumpa pristup njegovu nalogu na Twitteru ukinut je u trajanju od 12 sati nakon što je on na toj mreži u ponedjeljak postavio video u kojemu liječnici govore o uporabi lijeka hidroksiklorokina.

Taj su video uklonili i Facebook kao i Alphabet u vlasništvu YouTube-a nakon milijuna pregleda, a sve zbog kršenja pravila o zabrani širenja dezinformacija o koronavirusu.

I predsjednik Sjeinjenih Država Donald Trump preuzeo je u ponedjeljak objavu s poveznicom na sporni video uradak optužujući istodobno liječnika Anthonyja Faucija, vodećeg američkog infektologa, kao i pristalice Demokratske strane zbog osporavanja uporabe hidroksiklorokina u liječenju zaraženih koronavirusom.

Tweetovi koje je Trump podijelio s 84 milijuna onih koji ga slijede obrisani su s mreže.

Fauci koji je na čelu Nacionalnog instituta za alergije i infektivne bolesti (NIAID) u utorak je kazao da "nikada i ni pod kojim okolnostima nije davao pogrešne upute američkoj javnosti".

Američka Uprava za hranu i lijekove prošlog mjeseca povukla je ranije hitno izdanu suglasnost za uporabu hidroksiklorokina radi liječenja COVID-a 19 jer je nekoliko istraživanja potvrdilo dvojbe u njegovu učinkovitost.

O tom je lijeku Trump učestalo govorio tvrdeći kako ga je i sam koristio.

U spornom videu za koji je ocijenjeno da dezinformira javnost liječnici govore o koristi hidroksiklorokina za liječenje COVID-a 19 te dovode u pitanje potrebu nošenja maski radi suzbijanja epidemije.

Proteklih je mjeseci Twitter već poduzimao mjere zbog objava predsjednika Trumpa postavljajući uz njih upozorenja o kršenju postavljenih pravila i potrebi provjere činjenica koje je on navodio.

Tagovi: Twitter, Donald Trump mlađi, hidroksiklorokin, Donald Trump, koronavirus
PROČITAJ I OVO
Medtronic predstavio Hugo RAS, sustav za asistiranu robotsku kirurgiju
NOVA ERA U ROBOTICI
Medtronic predstavio Hugo RAS, sustav za asistiranu robotsku kirurgiju
ZAGREB – Medtronic, svjetski lider u medicinskoj tehnologiji, predstavio je novog kirurškog robota Huga™ RAS-a, koji predstavlja sveobuhvatno rješenje za robotski potpomognutu kirurgiju.
Infobip i Nokia sklopili partnerstvo za brži razvoj telekomunikacijskih aplikacija
PARTNERSTVO
Infobip i Nokia sklopili partnerstvo za brži razvoj telekomunikacijskih aplikacija
VODNJAN – Globalna cloud komunikacijska platforma Infobip i Nokia danas su najavili sklapanje partnerskog sporazuma koji će svjetskoj developerskoj zajednici omogućiti korištenje njihovih API platformi za brži razvoj široke lepeze telekomunikacijskih aplikacija, a koje su namijenjene privatnim, poslovnim i industrijskim korisnicima.
Apple rezultatima nadmašio očekivanja, iako je prodaja iPhonea pala 10%
BOLJE OD OČEKIVANJA
Apple rezultatima nadmašio očekivanja, iako je prodaja iPhonea pala 10%
NEW YORK - Apple (AAPL) je izvijestio o svojoj zaradi u drugom tromjesečju nakon zvona u četvrtak nadmašivši očekivanja na vrhu i dnu, ali prihod je pao 4% u odnosu na prethodnu godinu zbog sporije prodaje iPhonea, Maca, iPada i nosivih uređaja nego u istom razdoblju 2023.
Ebay u tromjesečju s većim prihodom i manjom dobiti
SOLIDNO
Ebay u tromjesečju s većim prihodom i manjom dobiti
NEW YORK - Američka internetska trgovina Ebay u prvom je kvartalu zabilježila 2,6 milijardi dolara (2,4 milijarde eura) prihoda, što je dva posto više nego u istom razdoblju lani.
Singapore is leading startup market in the region
STARTUPS
Singapore is leading startup market in the region
SINGAPORE - Southeast Asian startup fundraising dropped to its lowest level in more than five years in January to March, according to a recent industry report, reflecting the prolonged funding slowdown in the region since the end of the COVID-19 pandemic, with little sign of recovery.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE