GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Twitter uklanja značajku za prevenciju samoubojstava

Twitter uklanja značajku za prevenciju samoubojstava
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.12.2022 / 09:30
Autor: SEEbiz / Reuters
SAN FRANCISCO - Twitter Inc je u proteklih nekoliko dana uklonio značajku koja je promovirala telefonske linije za prevenciju samoubojstava i druge sigurnosne resurse korisnicima koji traže određeni sadržaj, reklo je za Reuters dvoje ljudi upoznatih s tim koji su rekli da je to naredio novi vlasnik Elon Musk.

Nakon objave ove priče, Twitterova voditeljica povjerenja i sigurnosti Ella Irwin rekla je Reutersu u e-poruci da "popravljamo i prepravljamo naše upite. Samo su privremeno uklonjeni dok to radimo."

"Očekujemo da ćemo ih vratiti sljedeći tjedan", rekla je.

Uklanjanje značajke, poznate kao #ThereIsHelp, nije prethodno prijavljeno. Prikazivao je na vrhu specifičnih pretraživanja kontakte za organizacije za podršku u mnogim zemljama vezane uz mentalno zdravlje, HIV, cjepiva, seksualno iskorištavanje djece, COVID-19, rodno uvjetovano nasilje, prirodne katastrofe i slobodu izražavanja.

Njegovo uklanjanje dovelo je do povećane zabrinutosti za dobrobit ranjivih korisnika na Twitteru. Musk je rekao da dojmovi ili pregledi štetnog sadržaja opadaju otkako je preuzeo dužnost u listopadu i ima tvitane grafikone koji pokazuju silazni trend, iako su istraživači i grupe za građanska prava pratili porast tvitova s rasnim uvredama i drugim sadržajem pun mržnje.

Djelomično zbog pritiska grupa za sigurnost potrošača, internetske usluge uključujući Twitter, Google i Facebook godinama su pokušavale usmjeriti korisnike na poznate pružatelje psihološke pomoći kao što su vladine telefonske linije kada sumnjaju da bi netko mogao biti u opasnosti.

U svojoj e-poruci, Irwin iz Twittera rekla je: "Google se jako dobro snalazi s ovim u svojim rezultatima pretraživanja i (mi) zapravo odražavamo dio njihovog pristupa promjenama koje radimo."

Dodala je: "Znamo da su ove upute korisne u mnogim slučajevima i samo želimo biti sigurni da ispravno funkcioniraju i da su i dalje relevantne."

Tagovi: Twitter, prevencija samoubojstava, Google, Facebook, Elon Musk
PROČITAJ I OVO
Medtronic predstavio Hugo RAS, sustav za asistiranu robotsku kirurgiju
NOVA ERA U ROBOTICI
Medtronic predstavio Hugo RAS, sustav za asistiranu robotsku kirurgiju
ZAGREB – Medtronic, svjetski lider u medicinskoj tehnologiji, predstavio je novog kirurškog robota Huga™ RAS-a, koji predstavlja sveobuhvatno rješenje za robotski potpomognutu kirurgiju.
Infobip i Nokia sklopili partnerstvo za brži razvoj telekomunikacijskih aplikacija
PARTNERSTVO
Infobip i Nokia sklopili partnerstvo za brži razvoj telekomunikacijskih aplikacija
VODNJAN – Globalna cloud komunikacijska platforma Infobip i Nokia danas su najavili sklapanje partnerskog sporazuma koji će svjetskoj developerskoj zajednici omogućiti korištenje njihovih API platformi za brži razvoj široke lepeze telekomunikacijskih aplikacija, a koje su namijenjene privatnim, poslovnim i industrijskim korisnicima.
Apple rezultatima nadmašio očekivanja, iako je prodaja iPhonea pala 10%
BOLJE OD OČEKIVANJA
Apple rezultatima nadmašio očekivanja, iako je prodaja iPhonea pala 10%
NEW YORK - Apple (AAPL) je izvijestio o svojoj zaradi u drugom tromjesečju nakon zvona u četvrtak nadmašivši očekivanja na vrhu i dnu, ali prihod je pao 4% u odnosu na prethodnu godinu zbog sporije prodaje iPhonea, Maca, iPada i nosivih uređaja nego u istom razdoblju 2023.
Ebay u tromjesečju s većim prihodom i manjom dobiti
SOLIDNO
Ebay u tromjesečju s većim prihodom i manjom dobiti
NEW YORK - Američka internetska trgovina Ebay u prvom je kvartalu zabilježila 2,6 milijardi dolara (2,4 milijarde eura) prihoda, što je dva posto više nego u istom razdoblju lani.
Singapore is leading startup market in the region
STARTUPS
Singapore is leading startup market in the region
SINGAPORE - Southeast Asian startup fundraising dropped to its lowest level in more than five years in January to March, according to a recent industry report, reflecting the prolonged funding slowdown in the region since the end of the COVID-19 pandemic, with little sign of recovery.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE