GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Twitter zatvorio profile koji su prenosili poruke Trumpa, doživotno izbačenog s mreže

Twitter zatvorio profile koji su prenosili poruke Trumpa, doživotno izbačenog s mreže
ZATVARANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.05.2021 / 08:03
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Twitter je ovog tjedna zatvorio nekoliko profila kojima je namjera bila prenositi poruke bivšeg predsjednika Donalda Trumpa koji je u siječnju zauvijek izbačen s njegove omiljene platforme.

Društvena mreža je u četvrtak potvrdila da je intervenirala protiv profila nakon napisa u američkim medijima o tim profilima koji su preuzimali objave s bloga republikanskog milijardera pod nazivom "From the desk of Donald Trump" ("Iz ureda Donalda Trumpa").

Bivši predsjednik je početkom godine protjeran s Twittera zbog poticanja pristaša na upad na Capitol dok je 6. siječnja trajala sjednica na kojoj se trebala potvrditi pobjeda Joea Bidena na izborima.

"Kao što zahtijevaju naša pravila o pokušajima zaobilaženja zabrane, donijeli smo mjere protiv profila čija je očita namjera bila zamijeniti i promicati sadržaje povezane sa zabranjenim profilom", obrazložio je glasnogovornik kalifornijske tvrtke.

Jack Dorsey, osnivač i vlasnik Twittera, branio se na svom profilu. Po njegovim riječima, ovo je "dobra" odluka koja ipak znači "poraz u promicanju zdrave komunikacije".

Većina velikih društvenih mreža donijela je slične mjere, ali još nije odlučila jesu li privremene ili konačne.

YouTube (Google) je istaknuo da očekuje da će se opasnost od nasilja smanjiti.

Facebook je odluku prepustio svom nadzornom odboru, ali je novoosnovano tijelo vratilo lopticu tvrtki pozivajući ju da za šest mjeseci odluči o tome može li se Donald Trump vratiti na mrežu i kada.

Međunarodni članovi tog svojevrsnog Vrhovnog suda ipak su priznali da je zasad najbolje zabraniti ga.

Donald Trump je prije zabrane imao gotovo 89 milijuna pratitelja na Twitteru, 35 milijuna na Facebooku i 24 milijuna na Instagramu.

Na svojoj mrežnoj stranici on i dalje tvrdi, bez ikakva dokaza, da su mu izbori "ukradeni".

Tagovi: Donald Trump, Twitter, Jack Dorsey, YouTube, From the desk of Donald Trump, Facebook, društvene mreže, Bijela kuća
PROČITAJ I OVO
Nizozemska vlada investira 2,5 milijarde eura kako bi zadržala ASML
POTEZI
Nizozemska vlada investira 2,5 milijarde eura kako bi zadržala ASML
EINDHOVEN - Nizozemska vlada objavila je u četvrtak da planira uložiti 2,5 milijarde eura u regiju Eindhoven u sklopu plana koji bi trebao odvratiti proizvođača opreme za proizvodnju čipova ASML od selidbe u inozemstvo.
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
INVESTICIJE
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
SEATTLE - Amazon je objavio da će potrošiti dodatnih 2,75 milijardi dolara podupirući Anthropic, startup sa sjedištem u San Franciscu koji se smatra predvodnikom u generativnoj umjetnoj inteligenciji. Njegov temeljni model i chatbot Claude natječu se s OpenAI-jem i ChatGPT-om.
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
NAGRADE
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
ZAGREB – Spectra Assure, sigurnosni proizvod IT kompanije ReversingLabs koji pogoni umjetna inteligencija, prošlog je tjedna u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem u kategoriji sigurnosti lanca nabave softvera.
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
SKOK
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
ANALIZA - Američki proizvođač memorijskih čipova, Micron Technology, dosegao je rekord svih vremena prošlog tjedna, nakon objave kvartalnih rezultata i objave iznenađujuće visokih očekivanih prihoda temeljenih na procvatu umjetne inteligencije (AI).
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
NA VRHU
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
ZAGREB – Huawei je u 2023. godini podnio zahtjev za čak 5071 patent i tako zadržao svoju poziciju najvećeg podnositelja prijava. Slijede ga Samsung, LG, Qualcomm i Ericsson.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE