GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

United Group dobila dozvolu za kupnju tornjeva bugarskog Bulsatcoma

United Group dobila dozvolu za kupnju tornjeva bugarskog Bulsatcoma
ZELENO SVJETLO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.12.2023 / 13:41
Autor: SEEbiz
SOFIJA - Bugarsko tijelo za tržišno natjecanje priopćilo je da je dopustilo dogovoreno neizravno stjecanje 167 ICT infrastrukturnih sredstava bugarskog pružatelja pay-TV i širokopojasnih usluga Bulsatcom od strane Slovenia Broadbanda, podružnice nizozemske United Group.

Transakcija ne predstavlja koncentraciju kako je definirano postojećim zakonima i ne ispunjava kriterije prometa za ocjenu, stoji u priopćenju Komisije za zaštitu tržišnog natjecanja (KZK) objavljenom u utorak.

Prema postojećem antitrustovskom zakonodavstvu, transakcije podliježu antimonopolskom ispitivanju ako ukupni promet sudionika premašuje 25 milijuna leva (13,8 milijuna dolara/12,8 milijuna eura), a ukupni promet ciljne tvrtke manji je od 3 milijuna leva u najnovijim financijskim transakcijama. godina.

Na odluku regulatora dopuštena je žalba upravnom sudu, uključujući i treće strane, u roku od 14 dana.

Bulsatcom je u studenom 2022. pristao prodati određene lokacije mobilne telekomunikacijske infrastrukture tvrtki United Towers Bulgaria, koja je u vlasništvu divizije United Group Slovenia Broadband. Kao dio zasebnog ugovora o prodaji i povratnom najmu, telekomunikacijski operater Vivacom Bugarska, također u vlasništvu Slovenia Broadbanda, nabavit će opremu za postavljanje fiksne optičke telekomunikacijske mreže, koju će Bulsatcom iznajmiti na potencijalno razdoblje do 10-15 godina, prema informacijama objavljenim u priopćenju ZKP-a.

Primjedbe na dogovorenu transakciju podnijeli su A1 Bugarska, A1 Towers Bugarska, Yettel Bugarska i njegova podružnica Cetin Bugarska, kao i osnivač Bulsatcoma Plamen Genčev, s obrazloženjem da bi transakcija dovela do poremećaja tržišta i dominantnog položaja Vivacoma Bugarska.

U ožujku je Yettel Bugarska zatražio od regulatora da spoji u jednu istragu posao koji je prijavio Slovenia Broadband i sada završenu akviziciju Bulsatcoma od strane Viva Corporate Bugarska, zbog mogućeg kršenja zakona o tržišnom natjecanju.

Od tada je United Group postigao dogovor o preuzimanju neizravne kontrole nad cijelim Bulsatcomom. Grupa je o transakciji obavijestila bugarsko regulatorno tijelo prošlog mjeseca.

Osim Vivacoma, United Group također posjeduje TV i radio Nova Group u Bugarskoj, zajedno s drugim medijskim i izdavačkim poslovima. United je u kolovozu prodao više od 4800 mobilnih tornjeva u Bugarskoj, Hrvatskoj i Sloveniji saudijskoj ICT infrastrukturnoj tvrtki Tawal.

Tagovi: United Group, Bulsatcom, Šolak, yettel
PROČITAJ I OVO
Čak 60 posto ChatGPT-ovih odgovora sadrži elemente plagijata
PORAZNO
Čak 60 posto ChatGPT-ovih odgovora sadrži elemente plagijata
NEW YORK - Copyleaks, tvrtka specijalizirana za otkrivanje plagijata pomoću umjetne inteligencije, objavila je izvješće koje ukazuje na zabrinjavajući postotak plagijata u odgovorima koje generira GPT-3.5, model koji je razvio OpenAI.
Reddit će Googleu prodavati sadržaje za obuku modela umjetne inteligencije
POSLOVI
Reddit će Googleu prodavati sadržaje za obuku modela umjetne inteligencije
NEW YORK - Reddit i Google sklopili su ugovor o licenciranju sadržaja za obuku AI modela. Ovo partnerstvo dolazi nakon prošlotjednog izvješća Bloomberga u kojem se kaže da je Reddit sklopio ugovor vrijedan 60 milijuna dolara s "neimenovanom AI tvrtkom".
Lenovo predstavio prijenosno računalo s prozirnim zaslonom
NOVITETI
Lenovo predstavio prijenosno računalo s prozirnim zaslonom
BARCELONA - Kineski tehnološki div Lenovo predstavio je u ponedjeljak prototip prijenosnog računala koji ima prozirni zaslon, naglašavajući kako najveći svjetski proizvođač osobnih računala pokušava uvesti inovacije nakon nekoliko brutalnih godina za tržište.
Florida zakonom zabranila društvene mreže djeci ispod 16 godina
ODLUKE
Florida zakonom zabranila društvene mreže djeci ispod 16 godina
MIAMI - Parlament Floride pod republikanskom kontrolom donio je zakon o zabrani društvenih medija djeci ispod 16 godina, potez za koji pristaše tvrde da će zaštititi maloljetnike od online rizika za njihovo mentalno zdravlje.
Algebra dovodi MIT Bootcamps u Hrvatsku
SURADNJA
Algebra dovodi MIT Bootcamps u Hrvatsku
ZAGREB - Sveučilišta Algebra kreće u suradnju s Massachusetts Institute of Technology (MIT) kroz organizaciju posebnog MIT Bootcamps programa koji će biti održan u lipnju na Algebrinom kampusu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE