GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vertiv surađuje s Intelom na rješenju tekućeg hlađenja za AI Accelerator platformu

Vertiv surađuje s Intelom na rješenju tekućeg hlađenja za AI Accelerator platformu
SURADNJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.12.2023 / 09:04
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Vertiv (NYSE: VRT), globalni dobavljač kritične digitalne infrastrukture i kontinuiranih rješenja, predstavio je suradnju s tvrtkom Intel (Nasdaq: INTC), industrijskim liderom u stvaranju tehnologije koja mijenja svijet, kako bi pružili rješenje tekućeg hlađenja koje će podržati revolucionarni novi Intel Gaudi3 AI akcelerator, čije je lansiranje planirano za 2024. godinu.

Primjenom umjetne inteligencije i računarstva visokih performansi stvaraju se veće količine topline, a organizacije sve više prelaze na rješenja tekućeg hlađenja radi učinkovitijeg i ekološki prihvatljivijeg hlađenja.

Intel Gaudi3 AI akcelerator utilizirati će u serverima tekuće hlađenje i hlađenje zrakom kroz Vertivova dvofazna (P2P) rješenja. Rješenje tekućeg hlađenja testirano je do 160 kW snage akceleratora koristeći rashladnu vodu u rasponu od 17°C do 45°C (62,6°F do 113°F). Rješenja hlađenja zrakom testirana su s do 40 kW toplinskog opterećenja te se mogu implementirati u podatkovnim centrima s toplim okolnim zrakom do 35°C (95°F). Opisano dvofazno (P2P) rješenje bazirano na hlađenju freonom će pomoći kupcima implementirati rekuperaciju topline, hlađenje povišenim temperaturama vode, efikasniju utilizaciju freecooling rješenja i konačno, redukciju u pokazatelja efikasnosti potrošnje električne (PUE), pokazatelja učinkovitosti potrošnje vode (WUE) i smanjenje ukupnih troškova vlasništva (TCO).

„Intel Gaudi3 AI akcelerator pruža savršeno rješenje za suradnju između Vertiva i Intela. Vertiv nastavlja proširivati naš široki portfelj tekućeg hlađenja, što rezultira našom sposobnošću podrške liderima tehnologija umjetne inteligencije sljedeće generacije, poput Intela. Vertiv pomaže kupcima ubrzati usvajanje umjetne inteligencije brzo i pouzdano, istovremeno im pomažući da postignu ciljeve održivosti“, izjavio je John Niemann, stariji potpredsjednik globalnog poslovnog segmenta termalne energije u tvrtki Vertiv.

„Potrebe za radnim opterećenjima umjetne inteligencije stavile su naglasak na performanse, troškove i energetsku učinkovitost kao glavne zabrinutosti za poduzeća danas. Kako bismo podržali povećanje termičkog dizajna snage i toplinskog toka za akceleratore sljedeće generacije, Intel je surađivao s tvrtkom Vertiv i drugim partnerima ekosustava kako bi omogućio inovativno rješenje hlađenja koje će biti od ključne pomoći korisnicima u ostvarivanju ciljeva održivosti“, istaknuo je dr. Devdatta Kulkarni, glavni inženjer i vodeći termalni inženjer na ovom projektu u tvrtki Intel.

Tagovi: vERTIV, iNTEL
PROČITAJ I OVO
Florida zakonom zabranila društvene mreže djeci ispod 16 godina
ODLUKE
Florida zakonom zabranila društvene mreže djeci ispod 16 godina
MIAMI - Parlament Floride pod republikanskom kontrolom donio je zakon o zabrani društvenih medija djeci ispod 16 godina, potez za koji pristaše tvrde da će zaštititi maloljetnike od online rizika za njihovo mentalno zdravlje.
Algebra dovodi MIT Bootcamps u Hrvatsku
SURADNJA
Algebra dovodi MIT Bootcamps u Hrvatsku
ZAGREB - Sveučilišta Algebra kreće u suradnju s Massachusetts Institute of Technology (MIT) kroz organizaciju posebnog MIT Bootcamps programa koji će biti održan u lipnju na Algebrinom kampusu.
Nvidia potukla rekord Mete u jednodnevnom skoku tržišne vrijednosti
REKORDI
Nvidia potukla rekord Mete u jednodnevnom skoku tržišne vrijednosti
NEW YORK - Uspon tvrtke Nvidia Corp. na najvišu razinu svih vremena najveće je jednodnevno povećanje tržišne vrijednosti u povijesti, nadmašivši povijesni dobitak Meta Platforms Inc. ostvaren prije samo tri tjedna.
Reddit se prijavio za IPO, evo što pokazuju brojke
IPO
Reddit se prijavio za IPO, evo što pokazuju brojke
NEW YORK - Reddit je u četvrtak objavila svoju IPO prijavu prije planiranog debija na burzi u ožujku.
Hrvatskoj treba dvostruko više ICT stručnjaka
DIGITALNO DRUŠTVO
Hrvatskoj treba dvostruko više ICT stručnjaka
ZAGREB - Hrvatskoj za ostvarenje digitalne transformacije i ciljeva strategije razvoja digitalnog društva do 2030. treba dvostruko više ICT stručnjaka ili oko 100 tisuća, u čemu može pomoći i država digitalnim vaučerima za obrazovanje, jedan je od zaključaka s 2. sjednice Nacionalnog vijeća za digitalnu transformaciju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE