GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Viber imenovao predstavnika za Srbiju

Viber imenovao predstavnika za Srbiju
IMENOVANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.10.2020 / 10:48
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti saopštio je danas da je primio pismenu odluku kompanije Viber Media S.a.r.l. sa sedištem u Luksemburgu, kojom ta kompanija imenuje svog predstavnika za Srbiju u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti.

Kako je saopšteno iz službe poverenika kojoj je kompanija Vajber dostavila odluku 1. oktobra 2020. godine, predstavnici te kompanije za Srbiju su advokati Zajedničke advokatske kancelarije Marković, Vukotić, Jovković.

“U skladu sa zakonom, ovom predstavniku se, uz kompaniju Viber Media S.a.r.l. odnosno umesto nje, poverenik ili drugo lice može obratiti u pogledu svih pitanja u vezi sa obradom podataka o ličnosti, u cilju obezbedjivanja poštovanja odredbi ovog zakona”, navodi se u saopštenju.

Imenovanju predstavnika ove kompanije prethodilo je inicijalno obraćanje SHARE fondacije.

Poverenik je ponovo apelovao na druge strane kompanije da ispune obavezu imenovanja svog predstavnika u Srbiji, u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti, i tako pokažu svest o poštovanju vladavine prava i privatnosti svojih korisnika u Srbiji.

Tagovi: Viber, Viber Media, Zajednička advokatska kancelarija Marković, Vukotić, Jovković, Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti
PROČITAJ I OVO
Facebook će stvoriti 10.000 radnih mjesta u EU da pomogne izgraditi metaverzum
INVESTICIJE
Facebook će stvoriti 10.000 radnih mjesta u EU da pomogne izgraditi metaverzum
SAN FRANCISCO - Facebook, div društvenih mreža, objavio je u nedjelju da će stvoriti 10.000 visokokvalificiranih radnih mjesta u Europskoj uniji u idućih pet godina kako bi pomogao u izgradnji takozvanog metaverzuma.
Oracle najavljuje regionalni data centar u Srbiji
INVESTICIJE
Oracle najavljuje regionalni data centar u Srbiji
BEOGRAD - Direktor Kancelarije za IT i eUpravu Vlade Srbije Mihajlo Jovanović i viši potpredsjednik prodaje aplikacija za Bliski istok, Afriku i zemlje centralne i istočne Evrope kompanije Oracle Leopoldo Boado Lama potpisali su Memorandum o razumijevanju koji bi trebalo da omogući formiranje regioanlnog data centra u Kragujevcu u sklopu Državnog data centra.
King ICT pregovara o preuzimanju Omega Softwarea
PREGOVORI
King ICT pregovara o preuzimanju Omega Softwarea
ZAGREB - Drugi najveći sistemski integrator u Hrvatskoj, King ICT u sastavu grupacije M SAN, navodno je pred potpisivanjem ugovora o kupnji IT tvrtke koja je za državu napravila neke od najuspješnijih IT sustava, poput eVisitora za praćenje turista, i eFondova za digitalizaciju prijave i provedbe projekata EU.
Fredriksen: Za 5G potrebna dobra suradnja operatora, dobavljača i industrija
5G
Fredriksen: Za 5G potrebna dobra suradnja operatora, dobavljača i industrija
ZAGREB - Europa kaska za Azijom u razvoju 5G tehnologija jer se 5G spektar u zemljama tek postavlja, uključujući Hrvatsku, a da bi zaživjela i donijela koristi potrebna je suradnja operatora, dobavljača i različitih industrija, ocjena je izvršnog potpredsjednika Huaweija za regiju Nordic i CEE Kennetha Fredriksena.
Microsoft gasi LinkedIn u Kini
GAŠENJE
Microsoft gasi LinkedIn u Kini
ZAGREB - Microsoft gasi svoju društvenu mrežu LinkedIn u Kini uz objašnjenje da je poštivanje tamošnjih pravila postajalo prevelik izazov, objavio je BBC u četvrtak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE