GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Virgin Galactic prodao stotinu karata za putovanja u svemir po 450.000 dolara

Virgin Galactic prodao stotinu karata za putovanja u svemir po 450.000 dolara
SVEMIR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.11.2021 / 09:48
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Tvrtka za svemirska putovanja Virgin Galactic u ponedjeljak je objavila da je od kolovoza prodala oko stotinu karata za putovanja u svemir po cijeni od 450.000 dolara.

Prethodno je tvrtka sveukupno prodala oko 600 rezervacija po cijeni od 200.000 do 250.000 dolara.

Nova cijena "dobro je prihvaćena", stoji u priopćenju tvrtke za javnost koja podsjeća da joj je cilj prodati 1000 karata prije pokretanja prvoga komercijalnog leta krajem 2022. godine.

"Idemo prema razdoblju poboljšanja flote s jasnim planom o tomu na koji način povećati izdržljivost, pouzdanost i predvidljivost naših letjelica za komercijalne usluge tijekom sljedeće godine", rekao je Michael Colglazier, izvršni direktor Virgin Galactica.

"Potražnja za svemirskim putovanjima jako je velika, a mi upravo prodajemo sjedala brže nego što smo očekivali", dodao je.

Osnivač tvrtke, britanski poduzetnik Richard Branson, prvi je milijarder koji se 11. srpnja vinuo u svemir letjelicom vlastite privatne tvrtke. Realizirao je to prije Jeffa Bezosa koji je u svemir poletio nešto kasnije u raketi New Shepard napravljenoj u njegovoj kompaniji Blue Origin.

No letjelicu Virgin Galactica u rujnu su privremeno prizemljile američke vlasti nakon incidenta koji se dogodio tijekom spomenutog leta. Tada je letjelica nakratko odletjela izvan zračnog prostora autoriziranog za misiju.

Virgin Galactic je za tri mjeseca odgodio i svoj prvi komercijalni let, prvobitno predviđen za sredinu listopada. On je zakazan za zadnje tromjesečje 2022., a za to će se vrijeme raditi na pojačanoj sigurnosti letjelice.

Tvrtka je u ponedjeljak potvrdila kako je "na pravome putu" da ostvari let u svemir u predviđenom razdoblju.

Natjecanje među milijarderima za prevlast u svemirskom turizmu u punom je zamahu.

Tu je, uz Richarda Bransona i Jeffa Bezosa i tvrtka SpaceX Elona Muska, koja je u rujnu u svemir na tri dana uspješno poslala četiri svemirska turista.

Iz Virgin Galactica kažu da im je likvidnost još uvijek gotovo milijardu dolara te da će uspjeti financirati sve svoje operacije dok one ne postanu profitabilne.

U trećem tromjesečju ove godine tvrtka je zabilježila neto gubitak od 48 milijuna dolara, manje od 92 milijuna izgubljenih u istome razdoblju 2020.

Tagovi: Virgin Galactic, svemirska putovanja, Richard Branson
PROČITAJ I OVO
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
INVESTICIJE
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
SEATTLE - Amazon je objavio da će potrošiti dodatnih 2,75 milijardi dolara podupirući Anthropic, startup sa sjedištem u San Franciscu koji se smatra predvodnikom u generativnoj umjetnoj inteligenciji. Njegov temeljni model i chatbot Claude natječu se s OpenAI-jem i ChatGPT-om.
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
NAGRADE
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
ZAGREB – Spectra Assure, sigurnosni proizvod IT kompanije ReversingLabs koji pogoni umjetna inteligencija, prošlog je tjedna u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem u kategoriji sigurnosti lanca nabave softvera.
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
SKOK
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
ANALIZA - Američki proizvođač memorijskih čipova, Micron Technology, dosegao je rekord svih vremena prošlog tjedna, nakon objave kvartalnih rezultata i objave iznenađujuće visokih očekivanih prihoda temeljenih na procvatu umjetne inteligencije (AI).
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
NA VRHU
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
ZAGREB – Huawei je u 2023. godini podnio zahtjev za čak 5071 patent i tako zadržao svoju poziciju najvećeg podnositelja prijava. Slijede ga Samsung, LG, Qualcomm i Ericsson.
EU otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete
ISTRAGA
EU otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete
BRUXELLES - Europska unija u ponedjeljak je otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete, u svojoj prvoj istrazi prema novom novom tehnološkom zakonodavstvu Zakona o digitalnim tržištima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE