GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vodafone ojačao europsko partnerstvo s Ericssonom ugovorima za 5G jezgrenu mrežu

Vodafone ojačao europsko partnerstvo s Ericssonom ugovorima za 5G jezgrenu mrežu
5G
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.07.2021 / 11:58
Autor: SEEbiz
LONDON - Vodafone je odabrao Ericssonovu dvojnu cloud-native 5G Core tehnologiju za svoje jezgrene mreže u Njemačkoj i UK. Primjena ove tehnologije značajan je korak prema pružanju punog potencijala 5G usluga i budućim inovacijama za Vodafoneove privatne i poslovne korisnike u obje države.

Na oba će tržišta Ericsson podržati Vodafoneovu cjelovitu samostalnu cloud-native 5G jezgrenu mrežu za paketske jezgrene aplikacije, što je ključni korak u isporuci usluga povezanosti u samostalne 5G usluge (5G Standalone).

Samostalni 5G omogućit će vrhunske korisničke slučajeve sljedeće generacije i podržati aplikacije koje zahtijevaju najbržu povezanost, najveću propusnost podataka i najnižu latenciju kao i odsječke mreže.

Tehnologiju i aplikacije poput virtualne i proširene stvarnosti, zanemarivu latenciju i veliki kapacitet baratanja podacima najbolje će omogućiti samostalna 5G mreža zahvaljujući sigurnom kreiranju odsječaka mreže, računarstvu na rubu i mogućnostima izloženosti usluga samostalne 5G jezgrene mreže. Ta su rješenja glavni katalizator u pretvaranju digitalne ekonomije i Industrije 4.0 u stvarnost.

U UK će se implementacija provoditi tijekom pet godina, a Ericsson će biti ključni mrežni partner za 5G s kraja na kraj za Vodafone. U Njemačkoj je implementacija već počela, uključujući i pokretanje europske najveće komercijalne samostalne 5G mreže u travnju.

Andrea Dona, Chief Network Officer u Vodafone, UK kaže: „Naša bliska suradnja s Ericssonom bila je značajna u poduzimanju sljedećeg koraka u 5G inovacijama. Odabirom nastavka rada s Ericssonovim vodećim rješenjima, možemo iskoristiti nove prilike koje nastaju iz transformacije poduzeća, industrije i društva u UK i Njemačkoj. Zajedno kreiramo novu digitalnu eru za naše korisnike.“

Arun Bansal, predsjednik regije Europa i Latinska Amerika u Ericssonu kaže:

„Kao ključni partner u Vodafoneovom digitalnom putovanju, nakon godina zajedničkih inovacija, implementirali smo 5G širom Europe. Sada, kao nadogradnja našoj postojećoj radijskoj pristupnoj mreži, povjereno nam je da naš portfelj jezgrene mreže dovede 5G u Njemačkoj i UK na sljedeću razinu. S ekonomskim, poslovnim i društvenim dobicima koje 5G nudi, uistinu sam sretan što će Njemačka i UK procvjetati.“

Tagovi: Ericsson, Vodafone, 5G tehnologija, Andrea Dona,
PROČITAJ I OVO
Huawei predstavio nadolazeće trendove u idućem desetljeću
TRENDOVI
Huawei predstavio nadolazeće trendove u idućem desetljeću
ZAGREB – Huawei je zajedno s industrijskim partnerima održao forum Intelligent World 2030 na kojem je David Wang, Huaweijev izvršni direktor i predsjednik divizije ICT proizvoda i rješenja, predstavio izvješće Intelligent World 2030 te održao keynote predavanje.
Amazon će uložiti milijarde dolara u Novi Zeland
INVESTICIJE
Amazon će uložiti milijarde dolara u Novi Zeland
LOS ANGELES - Amazon je objavio da planira uložiti 7.5 milijardi novozelandskih dolara (5.3 milijarde američkih dolara) u izgradnju novih podatkovnih centara na Novom Zelandu.
Facebook od 2016. uložio više od 13 milijardi dolara u sigurnosne mjere
SIGURNOST
Facebook od 2016. uložio više od 13 milijardi dolara u sigurnosne mjere
WASHINGTON - Facebook Inc objavio je u utorak da je od 2016. uložio više od 13 milijardi dolara u sigurnosne mjere, nekoliko dana nakon što je Wall Street Journal objavio da tvrtka nije uspjela popraviti "štetne učinke platforme".
Wozniak pokreće potpuno drugačiju privatnu svemirsku kompaniju
POTEZI
Wozniak pokreće potpuno drugačiju privatnu svemirsku kompaniju
ZAGREB - Bransonu, Bezosu i Musku, kao tehnološkim poduzetnicima koji su se okušali u svemirskoj tehnologiji i raznim projektima vezanima uz svemir, trebalo bi se uskoro pridružiti još jedno zvučno ime iz ove industrije.
WhatsApp planira veliku promjenu
PROMJENE
WhatsApp planira veliku promjenu
ZAGREB - Facebookova platforma za dopisivanje već neko vrijeme stoji neokaljena ostatkom njihovog ekosustava, no to bi se uskoro moglo promijeniti uvođenjem nečega što se najlakše može opisati kao poslovni imenik.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE