GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vodafoneov samostalni 5G gradit će Ericsson

Vodafoneov samostalni 5G gradit će Ericsson
5G
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.06.2021 / 08:44
Autor: SEEbiz/Bug
LONDON - Nakon nedavne odluke Vodafonea da u suradnji s južnokorejskim Samsungom odlučio graditi OpenRAN mrežu u jugozapadnom području Engleske i većem dijelu Walesa jedan od najvećih telekom operatora u Europi objavio je kako je odabrao Ericssonovu dualnu 5G Core tehnologiju zasnovanu na cloudu za izgradnju svojih samostalnih (standalone SA) 5G mreža u Velikoj Britaniji i Njemačkoj.

Izgradnja samostalne 5G mreže u odnosu na dijeljenje mreže (Dynamic Spectrum Sharing DSS) omogućuje puni potencijal 5G usluga i inovacija.5G Standalone omogućiti će sljedeću generaciju programa i rješenja koji zahtijevaju gigabitnu povezanost, najveću brzinu prijenosa podataka i najnižu latenciju kao i i mogućnosti rezanja mreže. Usto omogućiti će mnogo širu upotrebu edge computinga, naprednije korištenje virtualne stvarnosti, proširene stvarnosti i u konačnici industriju 4.0..
Impelmentracija Vodafoneovog 5G Standalonea trajati će pet godina i Ericsson će time postati ključni partner Vodafonea za 5G mreže. Uvođenje 5G SA je u travnju ove godine već počelo u Njemačkoj što je pokretanje najveće europske komercijalne 5G samostalne mreže.
U razvoj Vodafoneove 5G SA mreže u većim gradovima u Njemačkoj uključeni su uz Ericsson i OPPO i Qalcomm, Radeći neovisno o 4G (LTE), 5G SA omogućuje nižu latenciju od 5G nesamostalnih (nonstandalone NSA) mreža i omogućuje istodobno povezivanje više korisnika i objekata za IoT.
Vodafoneova mreža također će podržavati rezanje mreže, što omogućava fleksibilnost jer se različiti dijelovi mreže mogu dodijeliti za različite specifične slučajeve uporabe. Uz mogućnosti za inovacije, potrošnja energije korisnika mobilnih telefona s 5G SA smanjena je za gotovo 20 posto. To je zato što uređaj više ne mora istodobno komunicirati s 5G i LTE mrežom.
12. travnja, tehničari su u Frankfurtu prebacili sve mobilne radio stanice Vodafonea u radiofrekvencijskom pojasu 3,5 GHz na 5G SA, povezujući ih s neovisnom 5G jezgrenom mrežom. Ericsson je osigurao opremu i rješenja radio sustav, kao i Ericsson Cloud Core na tehnologiji 5G Core kako bi pomogao Vodafoneu početak izgradnje prve samostalne 5G mreže u Europi. (foto Ericsson i Vodafone)

Tagovi: ericsson, vodafone, 5g, mreža, 5g tehnologija, oppo, qalcomm
PROČITAJ I OVO
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
SJAJNE BROJKE
Netflix oduševio poslovnim rezultatima
LOS ANGELES - Netflix je večeras objavio poslovne rezultate koji su nadmašili očekivanja analitičara.
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
RAST
Nokia u prvom kvartalu s većom dobiti, ali padom prihoda
HELSINKI - Finski proizvođač telekomunikacijske opreme Nokia u prvom je ovogodišnjem kvartalu zahvaljujući mjerama štednje zabilježio rast neto dobiti od 52 posto na 438 milijuna eura.
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
INTERES
Pretraživanje pojma bitcoin halving na Googleu na najvišoj razini u povijesti
NEW YORK - Uzbuđenje oko nadolazećeg prepolovljenja bitcoina ("halving") dovelo je do kontinuiranog porasta pretraživanja tog pojma na Googleu.
TSMC nadmašio očekivanja prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BOLJE OD OČEKIVANJA
TSMC nadmašio očekivanja prihoda i dobiti u prvom kvartalu
TAIPEI - Taiwan Semiconductor Manufacturing Company u četvrtak je nadmašio očekivanja prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, zahvaljujući stalnoj snažnoj potražnji za naprednim čipovima, posebno onima koji se koriste u aplikacijama umjetne inteligencije.
ASML: Dobit iznad očekivanja, prodaja podbacila
REZULTATI
ASML: Dobit iznad očekivanja, prodaja podbacila
AMSTERDAM - ASML je u ponedjeljak priopćio da je dobit u prvom tromjesečju nadmašila očekivanja, dok je prodaja iznevjerila predviđanja, a kompanija ostaje pri svojim izgledima za cijelu godinu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE