GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vodafoneova 5G mreža dostupna u većem dijelu Budimpešte

Vodafoneova 5G mreža dostupna u većem dijelu Budimpešte
5G
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.03.2021 / 21:30
Autor: SEEbiz
BUDIMPEŠTA - Vodafone je prvi među domaćim pružateljima usluga koji je omogućio 5G vezu svojim kupcima u većini stambenih područja Budimpešte: 5G je povezan s više od 200 baznih stanica u Budimpešti i okolnom gradskom području, navodi se u priopćenju.

Vodafone je također najavio da će do kraja prvog tromjesečja 5G biti uključen u cijeloj zemlji na gotovo 300 baznih stanica, što će sljedeću generaciju mobilne mreže učiniti dostupnom u drugim većim gradovima.

Uvođenje 5G u Mađarskoj povezano je s Vodafonom: u svibnju 2019. prvi put je u Zalaegerszegu povodom svečanog otvaranja automobilske ispitne staze u zoni Zala pokrenuta trajna bazna stanica na ispitnoj stazi, a zatim još jedna na vrh sjedišta Vodafona u Mađarskoj na vlastitoj frekvenciji. Sljedeća prekretnica u razvoju 5G Vodafona došla je na jesen 2019. godine, kada je davatelj usluga pokrenuo prvu komercijalnu 5G mrežu u zemlji - čime su prednosti 5G široko dostupne.

Razvoj nije zaustavljen unatoč pandemiji. Davatelj usluga pokrenuo je svoju 5G uslugu u nekoliko ruralnih gradova, kao što su Siófok, Székesfehérvár i Miskolc. Ruralni razvoj nastavit će se sljedećih mjeseci, jer bi Vodafone trebao uključiti 5G u cijeloj zemlji na gotovo 300 baznih stanica do kraja prvog tromjesečja, čineći mobilnu mrežu sljedeće generacije dostupnom u drugim većim gradovima i manjim gradovima.

Vodafone Mađarska također je prošle godine 5G uveo na područje obrazovanja: davatelj usluga potpisao je ugovor o suradnji sa Sveučilištem za tehnologiju i ekonomiju u Budimpešti (BME) koje osigurava 40 MHz vlastite frekvencije postavljene za uspostavu i rad pilot 5G mreže. mreža i 5G laboratorij na Sveučilištu.

"Što se tiče razvoja 5G, Mađarska se ističe ne samo u Europi, već i u cijelom svijetu. Ponosan sam što mogu reći da je Vodafone Mađarska također predvodnik razvoja mreže nove generacije među domaćim pružateljima usluga, što je primjer naša je trenutna najava. Razvoj naših mreža od najveće je važnosti, jer omogućuju izvođenje rada na daljinu i učenje na daljinu, upravljanje poduzećima - bilo da su najveće proizvodne tvrtke ili mala i srednja poduzeća. Što se tiče budućnosti, Mađarskoj su potrebne najbolje mreže na raspolaganju za brzo obnavljanje gospodarstva i osiguranje uspješnog poslovnog i društvenog okruženja - tome su nam namijenjeni 5G razvoji. " - rekla je Amanda Nelson, izvršna direktorica Vodafone Mađarska.

Tagovi: Vodafone, 5G mreža, 5G tehnologija, Budimpešta
PROČITAJ I OVO
Amazonov pritisak uspio: Radnici u Alabami ostaju bez sindikata
PRITISCI
Amazonov pritisak uspio: Radnici u Alabami ostaju bez sindikata
NEW YORK - Radnici skladišta u Alabami izglasali su odbijanje uspostave prvog Amazonova sindikata radnika u Sjedinjenim Državama. Američki sindikat RWDSU najavljuje žalbu jer je Amazon navodno ilegalno utjecao na ishod glasanja.
Splitski studenti osmislili pokretni pročišćivač mikroplastike iz mora
INOVACIJE
Splitski studenti osmislili pokretni pročišćivač mikroplastike iz mora
SPLIT - Znastvenici upozoravaju da je količina plastičnog otpada u Sredozemnom moru već tolika da bi uskoro moglo postati more plastike, te jea četvero splitskih studenata osmislilo je uređaj za čišćenje mikroplastike iz mora koji se, za razliku od drugih takvih, kreće i daljinski upravlja.
5G mreža čak 90% energetski efikasnija od LTE-a
IZNENAĐENJE
5G mreža čak 90% energetski efikasnija od LTE-a
ZAGREB - Od uvođenja telekomunikacijske tehnologije u komercijalnu upotrebu s 1G mrežama prije nešto više od 30 godina pa do sada široko rasprostranjenih 4G mreža svaka nova generacija te tehnologije osim što je donosila nove i naprednije mogućnosti zahtijevala je i značajno veću potrošnju energije.
Osobni podaci više od 500 milijuna korisnika LinkedIna prodaju se na dark webu
KRAĐA
Osobni podaci više od 500 milijuna korisnika LinkedIna prodaju se na dark webu
NEW YORK - LinkedIn je priznao da je u krađi osobnih podataka s profila oštećeno više od 500 milijuna korisnika.
Infobip preuzeo splitski Shift i cilja na najveću developersku konferenciju na svijetu
AKVIZICIJE
Infobip preuzeo splitski Shift i cilja na najveću developersku konferenciju na svijetu
ZAGREB - Infobip, prvi hrvatski startup jednorog, dovršio je svoju drugu akviziciju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE