GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Warner Bros koristi umjetnu inteligenciju za predviđanje zarade filmova

Warner Bros koristi umjetnu inteligenciju za predviđanje zarade filmova
AI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.01.2020 / 21:53
Autor: SEEbiz / Vidi.hr
LOS ANGELES - Poznata filmska kuća Warner Bros Studios počela je koristiti usluge umjetne inteligencije tvrtke Cinelytic, odnosno njezinu platformu pod nazivom Film Management System, kako bi pomoću obrade velike količine podataka i prediktivne analitike mogla predvidjeti koliko će koji novi film zaraditi novaca na kino blagajnama širom svijeta.

Pored toga platforma može analizirati različite inačice scenarija i reći Warner Brosu koji bi bilo najbolje odabrati kako bi se po njemu napravio komercijalno najuspješniji (najgledaniji) film.

Zahvaljujući ogromnoj podatkovnoj bazi, Cinelyticovi algoritmi pružaju i "analitiku talenata" filmskih zvijezda, rangiranjem glumaca prema njihovom ekonomskom utjecaju na filmsku industriju prema vrsti medija, žanru i ključnim teritorijima na kojima su njihovi filmovi najbolje primljeni od strane publike. Na taj način producenti i distributeri filmova saznat će i koliko koji glumac ili glumac vrijede na tržištu, odnosno koliko bi ih se isplatilo platiti da nastupe u nekom određenom filmu.

Cinelytic kaže da AI ne može garantirati da će neki projekt biti hit, a koji će propasti, no može pomoći šefovima studija u boljem marketingu i donošenju odluka vezanih uz distribuciju.

Filmaši ne vjeruju da će odabir glumaca, redatelja i scenarija od sada raditi isključivo umjetna inteligencija, ali se nadaju da će im ovo uštedjeti znatne količine vremena pri analitici koju su do sada radili ljudi.

S time se vjerojatno neće složiti kineski stručnjak za AI Kai-Fu Lee, koji je u svojim knjigama o budućnosti razvoja tehnologije između ostaloga naveo da će pola postojećih zanimanja kroz 15 godina zamijeniti umjetna inteligencija.

Tagovi: Warner Bros, Cinelityc, umjetna inteligencija, Film Management System
PROČITAJ I OVO
Nizozemska vlada investira 2,5 milijarde eura kako bi zadržala ASML
POTEZI
Nizozemska vlada investira 2,5 milijarde eura kako bi zadržala ASML
EINDHOVEN - Nizozemska vlada objavila je u četvrtak da planira uložiti 2,5 milijarde eura u regiju Eindhoven u sklopu plana koji bi trebao odvratiti proizvođača opreme za proizvodnju čipova ASML od selidbe u inozemstvo.
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
INVESTICIJE
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
SEATTLE - Amazon je objavio da će potrošiti dodatnih 2,75 milijardi dolara podupirući Anthropic, startup sa sjedištem u San Franciscu koji se smatra predvodnikom u generativnoj umjetnoj inteligenciji. Njegov temeljni model i chatbot Claude natječu se s OpenAI-jem i ChatGPT-om.
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
NAGRADE
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
ZAGREB – Spectra Assure, sigurnosni proizvod IT kompanije ReversingLabs koji pogoni umjetna inteligencija, prošlog je tjedna u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem u kategoriji sigurnosti lanca nabave softvera.
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
SKOK
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
ANALIZA - Američki proizvođač memorijskih čipova, Micron Technology, dosegao je rekord svih vremena prošlog tjedna, nakon objave kvartalnih rezultata i objave iznenađujuće visokih očekivanih prihoda temeljenih na procvatu umjetne inteligencije (AI).
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
NA VRHU
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
ZAGREB – Huawei je u 2023. godini podnio zahtjev za čak 5071 patent i tako zadržao svoju poziciju najvećeg podnositelja prijava. Slijede ga Samsung, LG, Qualcomm i Ericsson.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE