GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Windy Maps - rješenje za navigaciju bez internetske veze

Windy Maps - rješenje za navigaciju bez internetske veze
NAVIGACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.07.2021 / 11:42
Autor: SEEbiz/Bug

ZAGREB - Riječ je o još jednoj aplikaciji za navigaciju no koja je prilično popularna među turistima i to pogotovo onima koji se na raznim destinacijama upuštaju u uživanje u prirodi bilo da planinare, voze bicikl ili skijaju. Naime, svrstava se među najbolje aplikacija za offline navigaciju…

Windy Maps nije klasična aplikacija za navigaciju koja bi se najviše koristila u automobilima, no svejedno je prilično popularna i to pogotovo među turistima. Naime, fokusira se upravo na pružanje potrebnih informacijama turistima nudeći pri tome i sasvim solidno osmišljenu offline navigaciju.

Oslanja se na OSM podatke (Open Street Map), a sve dodatno upotpunjuje informacijama koje prikuplja s Wikipedije, zatim od drugih privatnih tvrtki kao što je Booking.com te podacima o javnom prometu, čime se transformira u neizostavnog pomoćnika upravo onda kada se putuje u inozemstvo.

Jedna od korisnih stvarčica svakako je i činjenica da uključuje topografske karte, kao i brojne druge informacije koje mogu biti od koristi tijekom putovanja (mjesta koje bi trebalo posjediti, brojni savjeti, informacije o tome kako doći do određene lokacije i tome slično).

Windy Maps posebno je popularan upravo među planinarima i biciklistima budući da nudi mogućnost preuzimanja mapa kako bi ih se koristilo i onda kada internetska veza nije dostupna pri čemu se mogu preuzimati samo željene regije, a uz to će uredno raditi i pretraživanje, planiranje putovanja i sama navigacija. Osim toga, može preporučiti i najbolje rute (lako ih je moguće i prilagoditi), a tu su u druge stvarčice. Da bi stvar bila još bolja, sve je posve besplatno.

Tagovi: Windy Maps, aplikacija, navigacija, offline navigacija
PROČITAJ I OVO
Google traži zamjenu za kolačiće
KOLAČIĆI
Google traži zamjenu za kolačiće

NEW YORK - Google nastavlja potragu za zamjenom za 'kolačiće' koja bi trebala omogućiti kompanijama da kupuju oglasni prostor na temelju pretraživanja korisničkih podatka, ne ugrožavajući privatnost.

Iznad Hrvatske izgorio meteor sjaja poput mladog Mjeseca
METEOR
Iznad Hrvatske izgorio meteor sjaja poput mladog Mjeseca
ZAGREB - Hrvatski astronomski savez izvijestio je kako je večeras iznad Hrvatske oko 18 sati izgorio meteor sjaja poput mladog Mjeseca, a od njega prema preliminarnim rezultatima nije ostalo ništa jer je u potpunosti sagorio u atmosferi sjeverozapadno od Zadra.
Facebook najavio izradu novoga AI superračunala koje će biti najbrže na svijetu
PLANOVI
Facebook najavio izradu novoga AI superračunala koje će biti najbrže na svijetu
SAN FRANCISCO - Matična tvrtka Facebooka, Meta Platforms Inc, objavila je u ponedjeljak da su članovi njezina istraživačkog tima stvorili novo superračunalo namijenjeno istraživanju umjetne inteligencije te vjeruju da će, kada bude dovršeno sredinom 2022., biti najbrže na svijetu.
ECA: Članice EU znatno kasne s uvođenjem 5G mreža, potreban novi zamah
5G
ECA: Članice EU znatno kasne s uvođenjem 5G mreža, potreban novi zamah
ZAGREB - Države članice EU-a znatno kasne s uvođenjem 5G mreža, čime se dovodi u pitanje ostvarenje EU ciljeva u području pristupa i pokrivenosti 5G-om te je potrebno stvoriti novi poticaj za ubrzanje uvođenje tih mreža u EU, poručili su iz Europskog revizorskog suda (ECA) u izvješću o implementaciji sigurnih 5G mreža u Europskoj uniji.
Rimac sa SQ Capitalom i Tomislavom Matićem investirao u Codemap
INVESTICIJE
Rimac sa SQ Capitalom i Tomislavom Matićem investirao u Codemap
ZAGREB - Novo veliko startup iznenađenje iz Hrvatske zove se Codemap.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE