GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Xiaomi jača poziciju u području potrošačke IoT sigurnosti

Xiaomi jača poziciju u području potrošačke IoT sigurnosti
JAČANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.01.2022 / 12:19
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Xiaomi, kompanija za potrošačku elektroniku i pametnu proizvodnju i utemeljitelj vodeće svjetske potrošačke AIoT (AI+IoT) platforme, je objavio novi skup predloženih globalnih standarda kako bi podržao potrošače i uvjerio ih u sigurnost njihovih podataka pri korištenju IoT proizvoda.

Cilj izvješća nazvanog "Cyber Security Baseline for Consumer Internet of Things Device Version 2.0" * jest zaštititi privatnost korisnika opsežnim skupom preporuka koje pokrivaju sve, od hardvera, softvera i komunikacije uređaja do sigurnosti podataka i privatnosti, dok preporuke o sigurnosti i privatnosti podataka uključuju predložene radnje koje pokrivaju enkripcijske i hash algoritme, funkcije generiranja slučajnih brojeva, cross-border zahtjeve mreže, sigurnost pohrane u oblaku, funkcije brisanja podataka u oblaku, itd. Radi se o vodiču za sigurnosne zahtjeve kojeg trebaju pratiti svi pametni uređaji Xiaomi.

Novi Xiaomijevi standardi popunjavaju važnu prazninu na tržištu, a kako se navodi u izvješću, u Kini ne postoji vodič za sigurnost potrošačkih terminalnih IoT uređaja koji se može javno pretražiti te implementirati, što kompanijama može pomoći da poboljšaju sigurnosne i zaštitne sposobnosti vlastitih IoT terminalnih uređaja. Kompanije sad mogu upotrijebiti ovaj vodič kako bi izbjegle neke osnovne rizike u području sigurnosti i zaštite privatnosti te brzo poboljšale sigurnost i zaštitu privatnosti u svojim proizvodima.

Očekuje se kako će 2025. biti više od 75 milijardi IoT uređaja, a kako se u dokumentu navodi, uz lakši život koji će donijeti ovi uređaji, neizbježno će se prikupljati, prenositi, pohranjivati i obrađivati velika količina osobnih podataka korisnika, pa i osjetljivih informacija.

Osim što je jedan od vodećih svjetskih dobavljača pametnih telefona, Xiaomi ima i vodeću svjetsku potrošačku AIoT platformu. Od studenog 2021. Xiaomijeva AIoT platforma povezala je više od 400 milijuna uređaja, ne računajući pametne telefone i prijenosna računala, a u svijetu je više od 8 milijuna korisnika s 5 ili više Xiaomi IoT uređaja. Xiaomijeva je odgovornost ponuditi najbolju sigurnosnu zaštitu svojim korisnicima i istražiti najbolja industrijska rješenja i zajedničke standarde za druge dionike.

Izvješće dolazi nakon što je British Standard Institution (BSI) potvrdio da je Xiaomi Mesh System AX3000 dobio certifikat BSI Consumer IoT Kitemark™ (IoT Kitemark), koji je nedvojbeno dokazao visok stupanj dosljednosti između Xiaomijevog dokumenta „Cyber Security Baseline for Consumer Internet of Things Device„ i međunarodnih IoT sigurnosnih standarda koje podržava BSI.

"Sigurnost i privatnost korisnika glavni su prioriteti Xiaomija i obećavamo da se to odnosi na sva tržišta na kojima poslujemo. Drago mi je vidjeti da se Xiaomi Mesh System AX3000 također uspješno pridružio certifikaciji BSI Kitemark™. Tijekom godina, uložili smo velike napore kako bismo zaštitili sigurnost i privatnost korisnika. Uvjeren sam i ponosno mogu reći da je Xiaomi svjetski lider u području IoT sigurnosnih politika i praksi te ćemo nastaviti naporno raditi na izgradnji boljeg IoT ekosustava za sve naše korisnike," rekao je Cui Baoqiu, potpredsjednik kompanije Xiaomi Inc. i predsjednik Xiaomijevog odbora za sigurnost i privatnost.

David Mudd, direktor za certifikaciju globalnih digitalnih i povezanih proizvoda u BSI, je rekao: "Povezani uređaji mogu donijeti velike koristi društvu, ali imperativ je da se njihovoj funkciji i sigurnosti može vjerovati tijekom potrebnog vijeka trajanja uređaja. Dobivanjem certifikata BSI Kitemark™ za svoj IoT proizvod čiji se sustavi redovito neovisno testiraju i nadziru, Xiaomi potrošačima pokazuje svoju predanost zaštiti informacija. Čestitamo Xiaomijevom timu na ovom postignuću."

BSI IoT Kitemark™ je certifikat kvalitete proizvoda i usluga u vlasništvu BSI, koji njime i upravlja. BSI provodi tehnička testiranja i sigurnosne revizije za IoT sustave, dajući potrošačima sigurnost i neovisno jamstvo sigurnih i pouzdanih IoT uređaja u skladu s najvišim standardima. Dobivanje IoT Kitemark™ certifikata znači da su Xiaomijevi proizvodi usklađeni s višestrukim standardima kibernetičke sigurnosti, uključujući i standard ETSI/EN303645 koji izdaje Europski institut za telekomunikacijske standarde (ETSI), kao i s Top 10 sigurnosnih zahtjeva Open Web Application Security Project® (OWASP).

Ovo je treći put da je Xiaomi dobio ovu međunarodnu sigurnosnu akreditaciju, nakon kućne sigurnosne kamere Mi 360° Home Security Camera i aplikacije Xiaomi Home, koja je dobila certifikat BSI Kitemark™ za sigurnu mobilnu aplikaciju u srpnju 2021.

Tagovi: Xiaomi, IoT sigurnost
PROČITAJ I OVO
Nizozemska vlada investira 2,5 milijarde eura kako bi zadržala ASML
POTEZI
Nizozemska vlada investira 2,5 milijarde eura kako bi zadržala ASML
EINDHOVEN - Nizozemska vlada objavila je u četvrtak da planira uložiti 2,5 milijarde eura u regiju Eindhoven u sklopu plana koji bi trebao odvratiti proizvođača opreme za proizvodnju čipova ASML od selidbe u inozemstvo.
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
INVESTICIJE
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
SEATTLE - Amazon je objavio da će potrošiti dodatnih 2,75 milijardi dolara podupirući Anthropic, startup sa sjedištem u San Franciscu koji se smatra predvodnikom u generativnoj umjetnoj inteligenciji. Njegov temeljni model i chatbot Claude natječu se s OpenAI-jem i ChatGPT-om.
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
NAGRADE
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
ZAGREB – Spectra Assure, sigurnosni proizvod IT kompanije ReversingLabs koji pogoni umjetna inteligencija, prošlog je tjedna u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem u kategoriji sigurnosti lanca nabave softvera.
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
SKOK
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
ANALIZA - Američki proizvođač memorijskih čipova, Micron Technology, dosegao je rekord svih vremena prošlog tjedna, nakon objave kvartalnih rezultata i objave iznenađujuće visokih očekivanih prihoda temeljenih na procvatu umjetne inteligencije (AI).
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
NA VRHU
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
ZAGREB – Huawei je u 2023. godini podnio zahtjev za čak 5071 patent i tako zadržao svoju poziciju najvećeg podnositelja prijava. Slijede ga Samsung, LG, Qualcomm i Ericsson.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE