GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Xiaomi predstavio seriju smartfona 11T i tablet Xiaomi Pad 5

Xiaomi predstavio seriju smartfona 11T i tablet Xiaomi Pad 5
NOVITETI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.09.2021 / 07:39
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Poznati proizvođač službeno je predstavio nove uređaje za globalno tržište u sklopu prezentacije Xiaomi: Neka čarolija počne.

Xiaomi, jedan od najvećih kineskih proizvođača potrošačke tehnologije svega par tjedana nakon premijere u rodnoj zemlji predstavlja nove uređaje za globalno tržište.

Zanimljiva stvar oko današnje prezentacije je što je vremenski prilagođena američkim vremenskim zonama - mjestu gdje se, bar za sad, ne prodaju telefoni iz Xiaomija.

Uređaji koje su predstavili su Xiaomi 11T i Xiaomi 11T Pro koji, kao i većina Xiaomijevih flaghsipa, u prvi kadar stavljaju napredni sustav kamere koncentriran na video uređivanje.

Oba uređja dolaze sa istom stražnjim trostrukim setom kamera koji širokokutnu leću rezolucije 108 MP, 2x telemakro lećom te ultraširokom 120° lećom. Oba uređaja imaju 6.67-inčne AMOLED prikaze, kao i brzinu osvježenja do 120 Hz.
Glavna razlika među modelima temelji se na procesoru, brzini punjenja i zvučnicima koji u slučaju skupljeg uređaja podržavaju zvuk Dolby Atmos.

Što se procesora tiče, Xiaomi je u jeftiniji Xiaomi 11T strpao MediaTek Dimensity 1200, 6-nanometarski čip sa četiri jezgre Cortex-A78 i četiri jezgre Cortex-A55. Xiaomi 11T Pro umjesto toga koristi Snapdragon 888.

Skuplji model s baterijom od 5000 mAh podržava 120 Xiaomi HyperCharge (punjenje snagom do 120 W), dok je startni model 'ograničen' samo na 67 W. Xiaomi HyperCharge podržavat će sve Xiaomijeve prijenosne uređaje, uključujući laptope.

Xiaomi je za kraj predstavio još jedan uređaj, ovaj put pokretan Snapdragonom 778G. 6.55-inčni Xiaomi 11 Lite 5G NE bit će dostupan u verzijama od 8 GB RAM i 128 GB ili 8 GB RAM i 256 GB.


Xiaomi 11T imat će startnu cijenu od 499 eura, Xiaomi 11T Pro u startnoj će verziji koštati 699 eura, dok će Xiaomi 11 Lite 5G NE koštati 369 eura.
Xiaomi je za kraj predstavio i Xiaomi Pad 5, 11-inčni uređaj opremljen Qualcomm Snapdragonom 860.

Riječ je o uređaju koji dolazi sa 11 inčnim zaslonom od 120 Hz, podrškom za magnetiziranu digitalnu olovku, baterijom od 8720 mAh, četiri zvučnika te sučeljem i dizajnom 'posuđenima' od iPada Air. Tablet Xiaomi Pad 5 koštat će 349 eura.

Tagovi: Xiaomi, Xiaomi Pad 5, Xiaomi 11T
PROČITAJ I OVO
Samsung ponovno na vrhu ljestvice proizvođača pametnih telefona
NA VRHU
Samsung ponovno na vrhu ljestvice proizvođača pametnih telefona
SEUL - Kako javlja francuska novinska agencija AFP, južnokorejski proizvođač pametnih telefona Samsung vratio se na vrh ljestvice najprodavanijih proizvođača pametnih telefona u svijetu, odakle je istisnuo američku kompaniju Apple.
Samsung će dobiti potporu od 6,4 milijardi dolara za svoju tvornicu čipova u SAD-u
ENORMNO
Samsung će dobiti potporu od 6,4 milijardi dolara za svoju tvornicu čipova u SAD-u
WASHINGTON - Američka vlada objavila je danas da će južnokorejskom tehnološkom divu Samsungu odobriti 6,4 milijarde dolara (šest milijardi eura) za proširenje svoje tvornice čipova u Teksasu.
Apple će dopustiti emulatore za retro igre
POTEZI
Apple će dopustiti emulatore za retro igre
SAN FRANCISCO - Američki tehnološki div Apple odlučio je omogućiti emulatore za igranje videoigara na svom App Storeu.
Samsung Next se povlači iz izraelske tehnološke industrije
POVLAČENJE
Samsung Next se povlači iz izraelske tehnološke industrije
SEUL - Još jedna pobjeda propalestinskog pokreta Boycott, Divestment and Sanctions (BDS) zabilježena je nakon što je Samsung Next, inovacijski sektor korejskog tehnološkog diva Samsunga, najavio gašenje svojih operacija u Tel Avivu.
Njemačkoj bi do 2040. moglo nedostajati čak 660.000 IT stručnjaka
MANJAK
Njemačkoj bi do 2040. moglo nedostajati čak 660.000 IT stručnjaka
BERLIN - Manjak informatičkih stručnjaka u njemačkom gospodarstvu sljedećih će se godina znatno povećati ako se ne poduzmu protumjere, pokazalo je dugogodišnje istraživanje digitalne udruge Bitkom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE