GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zaštitna maska koja stoji 200.000 dolara (VIDEO)

Zaštitna maska koja stoji 200.000 dolara (VIDEO)
BIZARNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.12.2020 / 08:30
Autor: SEEbiz / vidi.hr
NEW YORK - Američki startup Blanc zaključio je da su postojeće zaštitne maske i viziri nespretni za korištenje, pa je odlučio razviti vlastitu masku koja osim zaštite od virusa i bakterija ima i originalni dizajn koji će se posebno dopasti mlađoj populaciji koja nije pretjerano sklona nošenju zaštitnih maski.

Mada njihova maska pod nazivom Blanc Mask djeluje više poput rekvizita nekog filma sa superherojima poput Power Rangersa nego zaštitne maske, kampanja na Kickstarteru je ukazala da postoje brojni zainteresirani za ovakav pomalo bizaran proizvod, pa je u trenutku pisanja ovog članka prikupila gotovo 200 tisuća dolara umjesto traženih 20.000, 43 dana prije kraja crowdfunding kampanje, što znači da ćete je dobiti u ožujku iduće godine, ako je naručite i uplatite 79 dolara (oko 500 kn).

Maska se spaja od dva dijela magnetima, posjeduje dva HEP filtra koji vas dva tjedna mogu štititi od virusa, bakterija, alergena i zraka zagađenog "lošim" česticama, a uz nju ćete dobiti i dodatnu komponentu skrivanja identiteta, jer u potpunosti onemogućuje prepoznavanje lica bilo kakvim sustavima računalnog vida.

Što se tiče sigurnosti u obliku zaštite od virusa i štetnih čestica, proizvođač kaže da oko vašeg lica stvara hermetičku zaštitu od 180 stupnjeva, dok istovremeno omogućuje prirodno disanje. Blanc se ne brine oko dolaska cjepiva i mogućeg nestanka pandemije, jer vjeruje da će njegova maska koja će se prodavati u raznim bojama postati fashion gadget i od nje ćete imati koristi u brojnim situacijama, u slučajevima zagađenja zraka u gradovima, kontaktima s alergenima poput životinjske dlake, visokih koncentracija peludi, a čuvat će vam pluća i pri izloženosti dimu cigareta.

Tagovi: Blanc, zaštitna maska, maska, Blanc Mask
PROČITAJ I OVO
Apple rezultatima nadmašio očekivanja, iako je prodaja iPhonea pala 10%
BOLJE OD OČEKIVANJA
Apple rezultatima nadmašio očekivanja, iako je prodaja iPhonea pala 10%
NEW YORK - Apple (AAPL) je izvijestio o svojoj zaradi u drugom tromjesečju nakon zvona u četvrtak nadmašivši očekivanja na vrhu i dnu, ali prihod je pao 4% u odnosu na prethodnu godinu zbog sporije prodaje iPhonea, Maca, iPada i nosivih uređaja nego u istom razdoblju 2023.
Ebay u tromjesečju s većim prihodom i manjom dobiti
SOLIDNO
Ebay u tromjesečju s većim prihodom i manjom dobiti
NEW YORK - Američka internetska trgovina Ebay u prvom je kvartalu zabilježila 2,6 milijardi dolara (2,4 milijarde eura) prihoda, što je dva posto više nego u istom razdoblju lani.
Singapore is leading startup market in the region
STARTUPS
Singapore is leading startup market in the region
SINGAPORE - Southeast Asian startup fundraising dropped to its lowest level in more than five years in January to March, according to a recent industry report, reflecting the prolonged funding slowdown in the region since the end of the COVID-19 pandemic, with little sign of recovery.
Span značajno smanjio dividendu
DIVIDENDA
Span značajno smanjio dividendu
ZAGREB - Span je objavio godišnje izvješće za 2023. godinu, rezultate za prvo tromjesečje 2024. godine te je dao prijedlog raspodjele dobiti iz 2023. godine i iz zadržane dobiti iz prethodnih godina.
Google otpušta cijeli Python tim, uprava želi jeftiniju radnu snagu
REZOVI
Google otpušta cijeli Python tim, uprava želi jeftiniju radnu snagu
SAN FRANCISCO - U valu otpuštanja koje je Google provodio proteklih tjedana, kompanija je zatvorila cijeli američki tim zadužen za Python, javlja HT.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE