GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zbogom Windowsima 10

Zbogom Windowsima 10
OPERATIVNI SUSTAV
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.06.2021 / 08:48
Autor: SEEbiz/Bug.hr
REDMOND - Microsoft je povukao još jedan zanimljiv potez koji se tiče budućnosti njihovih "zadnjih" Windowsa. Na službenim su stranicama objavili datum koji označava potpuni kraj podrške za Windows 10 Home i Pro.

Što god da se dogodilo 24. lipnja na najavljenom Microsoftovom događaju vezanome za budućnost Windowsa, sada je jedno jasno – Windowsi 10 neće biti "posljednji Windowsi", neće ih se zauvijek nadograđivati i ažurirati, a vrlo će brzo svijet dobiti i njihovog nasljednika, piše BUG.hr 

Microsoft je, naime, na svojim službenim stranicama, u sekciji životnog ciklusa, ažurirao datume i vrlo jasno dao do znanja da se Windowsima 10 bliži kraj. Windows 10 Home i Pro, za koje je podrška započela 29. srpnja 2015. godine, u službenu će mirovinu 14. listopada 2025. godine.

Ovo bi moglo značiti da će ovoga mjeseca zaista biti predstavljen Windowsi 11, ili neka druga verzija, a gotovo je sigurno da desetka neće poživjeti vječno, kako je bilo najavljivano u vrijeme predstavljanja.

Microsoft na istom mjestu napominje i da će nakon datuma umirovljenja Windowsa 10 nastaviti pružati podršku i isporučivati polugodišnje nadogradnje za barem jednu verziju Windowsa 10, što je i do sada bio običaj s ranijim verzijama, obično namijenjenima velikim poslovnim korisnicima.
Već smo pisali o najavljenom događaju koji je na nekoliko načina vezan uz broj 11, pa se sve više smatra da će upravo 11 biti brojčana oznaka sljedećih Windowsa. Za slučaj da niste pratili ove objave – 24. lipnja se u 11 sati po lokalnom istočno američkom vremenu održava online događaj u kojem će kompanija prikazati "što je sljedeće za Windowse". Događaj je najavljen logotipom Windowsa koji se u sjeni pretvara u dvije paralelne linije, te videom sumnjivo dugim baš 11 minuta – pa je mnogima to dovoljno da zaključe kako će se novi Microsoftov OS zvati.

Tagovi: windows, microsoft, windows 10, windows 11, windows 10 Home, windows 10 pro
PROČITAJ I OVO
WhatsApp uvodi novu važnu značajku
OPCIJE
WhatsApp uvodi novu važnu značajku
NEW YORK - Stiže dobra vijest za korisnike WhatsAppa koji vole slati škakljive fotografije i videozapise. Naime, u aplikaciju je uvedena dugo najavljivana značajka koja omogućuje slanje sadržaja koji, nakon što se jednom pogleda, u potpunosti nestaje.
Pentagon koristi umjetnu inteligenciju za predviđanje budućnosti
ALATI
Pentagon koristi umjetnu inteligenciju za predviđanje budućnosti
WASHINGTON - Američka vojska razvija program pod nazivom GIDE (Global Information Dominance Experiments) u kojem se koristi umjetnom inteligencijom koja je utrenirana da iz velikih količina podataka pronalazi uzorke koji ukazuju na moguće napade na osjetljive lokacije.
Kinezi žele suzbiti gejming
GEJIMING
Kinezi žele suzbiti gejming
PEKING - Dionice Tencenta i NetEasea potonule su nakon što jsu kineski državni mediji online gejming nazvali opijumom.
Googleovi servisi više neće raditi na starom Androidu
SERVISI
Googleovi servisi više neće raditi na starom Androidu
SAN FRANCISCO - Ako kojim slučajem posjedujete telefon s Androidom starijim od inačice 2.3.7, uskoro ćete (ako već niste) od Googlea dobiti email obavijest da se morate ažurirati na verziju Androida 3.0 ili noviju, jer vam u protivnom neće biti omogućeno spajanje u mnoge njegove servise, uključujući Gmail, YouTube, Play Store i Google Drive.
Prvi dvonožni robot pretrčao pet kilometara za 53 minute (VIDEO)
ROBOTI
Prvi dvonožni robot pretrčao pet kilometara za 53 minute (VIDEO)
Prvi dvonožni robot pretrčao pet kilometara za 53 minute (VIDEO)
NEW YORK - Znanstvenici Sveučilišta Oregon State (OSU) održali su nesvakidašnje testiranje svoje dvonožne robotice pod nazivom Cassie, natjeravši je da otrči 5 km s jednim punjenjem baterija na cesti unutar kampusa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE