GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Značajan napredak Huaweija na području održivog razvoja

Značajan napredak Huaweija na području održivog razvoja
ODRŽIVI RAZVOJ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.10.2020 / 13:18
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Huawei CBG je objavio svoje Izvješće o održivom razvoju u kojem ističe postignuća tvrtke u održivosti tijekom proteklog desetljeća. Dokument uključuje područja dostupnosti informacija, obrazovanja i zdravlja, zaštite okoliša i korporativne odgovornosti.

„Da bismo postigli održivost, vjerujemo da održavanje korporativne odgovornosti i inovacije idu ruku pod ruku. Održivost je jedan od glavnih prioriteta i u potpunosti je integrirana u našu strategiju poslovnog razvoja. Nastojimo demokratizirati pristup inovativnoj tehnologiji kako bismo premostili digitalnu podjelu, tako da svi mogu uživati u besprijekornom pametnom korisničkom iskustvu”, istaknuo je Wan Biao, COO Huawei CBG-a.

Huawei CBG svojom korporativnom misijom i odgovornošću smatra pružanje jednakog pristupa tehnologiji globalnim potrošačima. Otkako je 2017. godine optimizirao iskustvo pristupačnosti s razine sustava pomoću EMUI 5.1 korisničkog sučelja, Huawei vrši suptilne promjene u dizajnu kako bi poboljšao iskustvo za različite korisnike. Do danas je kompanija na svoje pametne telefone uključila 15 različitih značajki pristupačnosti, koje svakog mjeseca koristi otprilike 10 milijuna korisnika širom svijeta.

Vrijednost tehnologije leži u poticanju promjena. Integrirajući funkcionalnosti upravljanja zdravljem u svoje pametne uređaje, Huawei je svakom korisniku dao osobnog zdravstvenog pomoćnika i proaktivno potaknuo upravljanje zdravljem u svoje ruke. Trenutno je 1,8 milijuna korisnika preuzelo i registriralo se u aplikaciju Heart Health Research, a aplikacija je uspješno pomogla u identificiranju više od 4 200 sumnjivih slučajeva fibrilacije atrija.

Huawei se zalaže i za zeleni dizajn proizvoda kako bi umanjio njegov utjecaj na okoliš. Primjerice, u svoje pametne proizvode uključuju višestrana i integrirana rješenja za uštedu energije. Prema testu potrošnje energije uobičajene aplikacije, energetska učinkovitost na Huawei pametnim telefonima poboljšala se za oko 50 posto od 2015. do 2019. Od 2015. je Huawei pomogao 500.000 pametnih telefona da pronađu novog vlasnika kroz svoj program trgovine. Zamjenom plastične ambalaže vlaknastim materijalom, sadržaj plastike u Huawei P40 seriji smanjio se za 17 posto u usporedbi s prethodnom generacijom, smanjujući upotrebu plastike za 17.500 kg na 10 milijuna pametnih telefona. Usvajajući standardizirani dizajn, Huawei će lansirati sljedeće uređaje Mate serije koji imaju 68 posto poboljšanu upotrebu ambalaže i 55 g materijala u pakiranju manje u usporedbi s Mate 7 serijom. To znači da na svakih 10 milijuna pametnih telefona Huawei štedi 550 tona papira, što je ekvivalentno spašavanju 9.350 stabala.

Tijekom posljednjeg desetljeća Huawei CBG surađuje s programerima, dobavljačima i industrijskim udruženjima kako bi se proaktivno uključio u održivi razvoj. Primjerice, tvrtka pomaže dobavljačima u istraživanju emisija ugljika, a rezultati pokazuju da ju je 25 dobavljača smanjilo za 540.000 tona u 2019. godini. Huawei je također obavio sastanke s više od 15.000 radnika u tvornicama kako bi saznao više o njihovim životnim i radnim uvjetima, te im osigurao život i rad u zdravijem i sigurnijem okruženju.

Objavljivanjem izvještaja Huawei je podigao razinu održivosti i korporativne odgovornosti, a u kompaniji vjeruju da je svaki doprinos značajan. Od smanjenja emisije ugljika do poboljšanja pristupačnosti, Huawei će nastaviti doprinositi stvaranju boljeg svijeta za svaku osobu.

Tagovi: Huawei, održivi razvoj, Wan Biao, Huawei CBG
PROČITAJ I OVO
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
INVESTICIJE
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
SEATTLE - Amazon je objavio da će potrošiti dodatnih 2,75 milijardi dolara podupirući Anthropic, startup sa sjedištem u San Franciscu koji se smatra predvodnikom u generativnoj umjetnoj inteligenciji. Njegov temeljni model i chatbot Claude natječu se s OpenAI-jem i ChatGPT-om.
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
NAGRADE
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
ZAGREB – Spectra Assure, sigurnosni proizvod IT kompanije ReversingLabs koji pogoni umjetna inteligencija, prošlog je tjedna u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem u kategoriji sigurnosti lanca nabave softvera.
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
SKOK
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
ANALIZA - Američki proizvođač memorijskih čipova, Micron Technology, dosegao je rekord svih vremena prošlog tjedna, nakon objave kvartalnih rezultata i objave iznenađujuće visokih očekivanih prihoda temeljenih na procvatu umjetne inteligencije (AI).
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
NA VRHU
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
ZAGREB – Huawei je u 2023. godini podnio zahtjev za čak 5071 patent i tako zadržao svoju poziciju najvećeg podnositelja prijava. Slijede ga Samsung, LG, Qualcomm i Ericsson.
EU otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete
ISTRAGA
EU otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete
BRUXELLES - Europska unija u ponedjeljak je otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete, u svojoj prvoj istrazi prema novom novom tehnološkom zakonodavstvu Zakona o digitalnim tržištima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE