GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Značajan napredak Huaweija na području održivog razvoja

Značajan napredak Huaweija na području održivog razvoja
ODRŽIVI RAZVOJ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.10.2020 / 13:18
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Huawei CBG je objavio svoje Izvješće o održivom razvoju u kojem ističe postignuća tvrtke u održivosti tijekom proteklog desetljeća. Dokument uključuje područja dostupnosti informacija, obrazovanja i zdravlja, zaštite okoliša i korporativne odgovornosti.

„Da bismo postigli održivost, vjerujemo da održavanje korporativne odgovornosti i inovacije idu ruku pod ruku. Održivost je jedan od glavnih prioriteta i u potpunosti je integrirana u našu strategiju poslovnog razvoja. Nastojimo demokratizirati pristup inovativnoj tehnologiji kako bismo premostili digitalnu podjelu, tako da svi mogu uživati u besprijekornom pametnom korisničkom iskustvu”, istaknuo je Wan Biao, COO Huawei CBG-a.

Huawei CBG svojom korporativnom misijom i odgovornošću smatra pružanje jednakog pristupa tehnologiji globalnim potrošačima. Otkako je 2017. godine optimizirao iskustvo pristupačnosti s razine sustava pomoću EMUI 5.1 korisničkog sučelja, Huawei vrši suptilne promjene u dizajnu kako bi poboljšao iskustvo za različite korisnike. Do danas je kompanija na svoje pametne telefone uključila 15 različitih značajki pristupačnosti, koje svakog mjeseca koristi otprilike 10 milijuna korisnika širom svijeta.

Vrijednost tehnologije leži u poticanju promjena. Integrirajući funkcionalnosti upravljanja zdravljem u svoje pametne uređaje, Huawei je svakom korisniku dao osobnog zdravstvenog pomoćnika i proaktivno potaknuo upravljanje zdravljem u svoje ruke. Trenutno je 1,8 milijuna korisnika preuzelo i registriralo se u aplikaciju Heart Health Research, a aplikacija je uspješno pomogla u identificiranju više od 4 200 sumnjivih slučajeva fibrilacije atrija.

Huawei se zalaže i za zeleni dizajn proizvoda kako bi umanjio njegov utjecaj na okoliš. Primjerice, u svoje pametne proizvode uključuju višestrana i integrirana rješenja za uštedu energije. Prema testu potrošnje energije uobičajene aplikacije, energetska učinkovitost na Huawei pametnim telefonima poboljšala se za oko 50 posto od 2015. do 2019. Od 2015. je Huawei pomogao 500.000 pametnih telefona da pronađu novog vlasnika kroz svoj program trgovine. Zamjenom plastične ambalaže vlaknastim materijalom, sadržaj plastike u Huawei P40 seriji smanjio se za 17 posto u usporedbi s prethodnom generacijom, smanjujući upotrebu plastike za 17.500 kg na 10 milijuna pametnih telefona. Usvajajući standardizirani dizajn, Huawei će lansirati sljedeće uređaje Mate serije koji imaju 68 posto poboljšanu upotrebu ambalaže i 55 g materijala u pakiranju manje u usporedbi s Mate 7 serijom. To znači da na svakih 10 milijuna pametnih telefona Huawei štedi 550 tona papira, što je ekvivalentno spašavanju 9.350 stabala.

Tijekom posljednjeg desetljeća Huawei CBG surađuje s programerima, dobavljačima i industrijskim udruženjima kako bi se proaktivno uključio u održivi razvoj. Primjerice, tvrtka pomaže dobavljačima u istraživanju emisija ugljika, a rezultati pokazuju da ju je 25 dobavljača smanjilo za 540.000 tona u 2019. godini. Huawei je također obavio sastanke s više od 15.000 radnika u tvornicama kako bi saznao više o njihovim životnim i radnim uvjetima, te im osigurao život i rad u zdravijem i sigurnijem okruženju.

Objavljivanjem izvještaja Huawei je podigao razinu održivosti i korporativne odgovornosti, a u kompaniji vjeruju da je svaki doprinos značajan. Od smanjenja emisije ugljika do poboljšanja pristupačnosti, Huawei će nastaviti doprinositi stvaranju boljeg svijeta za svaku osobu.

Tagovi: Huawei, održivi razvoj, Wan Biao, Huawei CBG
PROČITAJ I OVO
Kazne za britanske tvrtke koje surađuju s Huaweijem u uvođenju 5G mreža
5G
Kazne za britanske tvrtke koje surađuju s Huaweijem u uvođenju 5G mreža
LONDON - Kazne do 100 tisuća funti dnevno protiv britanskih tvrtki koje krše odluku o postupnom napuštanju opreme kineske tvrtke Huawei iz nacionalnih telekomunikacijskih mreža, predviđene su prijedlogom zakona koji u utorak u parlamentu predstavlja vlada Ujedinjenog Kraljevstva.
Croatia osiguranje i Fakultet elektrotehnike i računarstva pokrenuli specijalistički studij INSURTECH
STUDIJ
Croatia osiguranje i Fakultet elektrotehnike i računarstva pokrenuli specijalistički studij INSURTECH
ZAGREB - Stručnjaci iz CROATIA osiguranja i Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu osmislili su i pokrenuli specijalistički studij „Proizvodi, digitalne inovacije i tehnologije u osiguranju - INSURTECH“.
Igra Dystopia: Contest of Heroes predstavljena ekskluzivno u AppGallery trgovini
IGRE
Igra Dystopia: Contest of Heroes predstavljena ekskluzivno u AppGallery trgovini
ZAGREB – Huawei je objavio kako je sve popularniji neovisni studio za razvoj igara Beetroot Lab predstavio svoju novu postapokaliptičnu igru u cyberpunk stilu, Dystopia: Contest of Heroes, ekskluzivno u AppGallery trgovini.
Nizozemska: Javne pepeljare pretvaraju se u punjače električnih bicikala
INOVACIJE
Nizozemska: Javne pepeljare pretvaraju se u punjače električnih bicikala
ZAGREB - Od početka listopada u Nizozemskoj je na svim željezničkim kolodvorima i postajama zabranjeno pušenje.
Kina uspješno lansirala robotiziranu svemirsku letjelicu na Mjesec
SVEMIR
Kina uspješno lansirala robotiziranu svemirsku letjelicu na Mjesec
PEKING - Kina je u utorak objavila da je uspješno lansirala robotiziranu svemirsku letjelicu koja treba donijeti uzorke s površine Mjeseca, u prvom takvom pokušaju jedne zemlje nakon 1970. i u misiji koja svjedoči o kineskim ambicijama u svemiru.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE