GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zoom i rad od kuće: Trećina u sastancima sudjeluje u pidžami

Zoom i rad od kuće: Trećina u sastancima sudjeluje u pidžami
PIDŽAME
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.04.2021 / 08:52
Autor: SEEbiz / H

NEW YORK - Gotovo trećina ljudi koji rade od kuće na virtualnim sastancima odjevena je u pidžame, a svaki deseti pritom nema njezin donji dio, pokazala je anketa YouGova provedena u Britaniji.

Rezultati ukazuju na to da je 42 posto onih koji rade od kuće "umorno od Zooma", ali samo ih se 14 posto želi vratiti na posao u punom radnom vremenu kad pandemija završi. Svaki peti ispitanik odgovorio je da se ne želi vratiti nikad.

Istraživanje je provedeno nešto više od godinu dana nakon prvih karantena.

U anketi je sudjelovalo 2027 radnika na daljinu. Gotovo ih polovica (45 posto) želi balans između rada od kuće i rada u uredu, odnosno odlazaka na posao između jednog i tri dana u tjednu.

Kao najčešći razlog za to (51 posto) naveli su izbjegavanje putovanja na posao. U 34 posto slučajeva radnici preferiraju fleksibilnije radne sate.

Dvadeset posto ih želi nastaviti raditi na daljinu jer tako mogu dulje spavati, a 15 posto jer ne moraju nositi formalnu odjeću.

Čavrljanje s kolegama je ono što im najviše nedostaje iz uredskog života (43 posto), a zasićenost Zoomom, s 31 posto, drugi je razlog za povratak na posao.

Trideset posto ispitanika priznalo je da virtualnim sastancima prisustvuje u pidžami, 25 posto ih se usput bavilo internetskom kupovinom, a 15 posto ih je za vrijeme sastanka igralo računalne igrice.

"Istraživanje pokazuje da rad nikad više neće biti isti kao prije pandemije. Zaposlenici traže fleksibilnije i hibridnije radno okruženje koje zadovoljava novu ravnotežu rada i života stvorenu dugim radom od kuće", kazali su iz YouGova.

Tagovi: Zoom, rad od kuće, pidžame
PROČITAJ I OVO
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
INVESTICIJE
Amazon potrošio 2,75 milijardi dolara na AI startup Anthropic
SEATTLE - Amazon je objavio da će potrošiti dodatnih 2,75 milijardi dolara podupirući Anthropic, startup sa sjedištem u San Franciscu koji se smatra predvodnikom u generativnoj umjetnoj inteligenciji. Njegov temeljni model i chatbot Claude natječu se s OpenAI-jem i ChatGPT-om.
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
NAGRADE
Sigurnosni proizvod ReversingLabsa u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem
ZAGREB – Spectra Assure, sigurnosni proizvod IT kompanije ReversingLabs koji pogoni umjetna inteligencija, prošlog je tjedna u SAD-u nagrađen zlatnim Globee odličjem u kategoriji sigurnosti lanca nabave softvera.
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
SKOK
Rezultati podigli dionice Microna do rekorda
ANALIZA - Američki proizvođač memorijskih čipova, Micron Technology, dosegao je rekord svih vremena prošlog tjedna, nakon objave kvartalnih rezultata i objave iznenađujuće visokih očekivanih prihoda temeljenih na procvatu umjetne inteligencije (AI).
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
NA VRHU
Huawei i dalje vodeći po broju prijavljenih patenata u Europi
ZAGREB – Huawei je u 2023. godini podnio zahtjev za čak 5071 patent i tako zadržao svoju poziciju najvećeg podnositelja prijava. Slijede ga Samsung, LG, Qualcomm i Ericsson.
EU otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete
ISTRAGA
EU otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete
BRUXELLES - Europska unija u ponedjeljak je otvorila istragu protiv Applea, Alphabeta i Mete, u svojoj prvoj istrazi prema novom novom tehnološkom zakonodavstvu Zakona o digitalnim tržištima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE