GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Advance Capital Partners prikupio dodatnih 52 milijuna eura

Advance Capital Partners prikupio dodatnih 52 milijuna eura
KAPITAL
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.07.2024 / 11:15
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Advance Capital Partners uspješno je prikupio dodatnih 52 milijuna eura u drugom krugu prikupljanja sredstava za svoj prvi private equity fond.

Ukupna ulaganja ulagača u posebni investicijski fond Advance Capital Partners SIS (ACP SIS) tako su dosegla 173 milijuna eura, čime je ACP SIS postao najveći private equity fond u cijeloj jadranskoj regiji. Ukupno 67 privatnih i institucionalnih investitora obvezalo se uložiti 223 milijuna eura u oba fonda kojima upravlja Advance Capital Partners.

"U drugom krugu smo gotovo udvostručili naše ambiciozne planove. Treći i posljednji krug prikupljanja sredstava, u kojem se potencijalni ulagači još uvijek mogu pridružiti fondu ACP SIS, bit će dovršen najesen. Na temelju iznimnog odaziva ulagača, Vjerujem da ćemo nakon završetka registracijskog razdoblja raspolagati s oko četvrt milijarde eura imovine. To dodatno potvrđuje procjenu hitne potrebe regije za privatnim kapitalnim fondom sposobnim za provedbu većih i značajnijih akvizicija, transformaciju tvrtki. u vodeće igrače u Adriatic regiji“, rekao je predsjednik Uprave Advance Capital Partnersa Aleš Škerlak.

U prvim mjesecima poslovanja ACP SIS proveo je već tri akvizicije u Sloveniji i Hrvatskoj. Nakon ispunjenja uvjeta suspenzije, fond je nedavno postao 60-postotni dioničar Solvisa, najvećeg hrvatskog proizvođača i razvijača integriranih fotonaponskih sustava i solarnih panela. Solvis je dosad instalirao više od 350 solarnih elektrana, a većinu svoje proizvodnje panela izvozi na europska tržišta. Cilj je razviti Solvis u vodećeg pružatelja energetskih rješenja u cijeloj jadranskoj regiji i globalno priznatog igrača na području naprednih fotonaponskih sustava integriranih u zgrade (BIPV). Uspješna hrvatska tvrtka nastavit će razvijati vlastite projekte solarnih elektrana te planira izgraditi najmanje 500 MW dodatnih kapaciteta u regiji u sljedećih 5 godina.

ACP SIS također posjeduje većinski udio u Margisu, vodećoj slovenskoj tvrtki specijaliziranoj za digitalizaciju poslovanja. Margis rješenja implementiralo je više od 140 različitih tvrtki i organizacija, koje putem tvrtkinih rješenja potpuno digitalno upravljaju s više od 100 milijuna dokumenata, na kojima dnevno izvrše preko 100.000 radnji i digitalnih potpisa.

ACP SIS je također ušao u svoju prvu investiciju u području specijalizirane trgovine, stekavši 80% udjela u najvećem slovenskom specijaliziranom trgovcu biciklima i e-biciklima A2U. S planiranim otvaranjem novih podružnica u većim slovenskim gradovima i prodorom u jadransku regiju, A2U želi postati vodeći regionalni ponuđač bicikala, e-bicikala i biciklističke opreme s godišnjim prihodom većim od 50 milijuna eura.

Tagovi: Advance Capital Partners, solvis, škerlak
PROČITAJ I OVO
Portugal ukida povlastice za digitalne nomade
POTEZI
Portugal ukida povlastice za digitalne nomade
LISABON - Portugal je bio zemlja u koju su se masovno selili "digitalni nomadi", odnosno ljudi koji su radili poslove koji nisu zahtijevali vezivanje za jedno mjesto. No, državne vlasti sada, pod pritiskom stanovništva, ukidaju povlastice.
Hrvatski turizam: Profitiraju regije koje su naglašenije posvećene avio gostima
STRUKTURA
Hrvatski turizam: Profitiraju regije koje su naglašenije posvećene avio gostima
ZAGREB - Prema podacima sustava eVisitor u našoj je zemlji kumulativno, dakle od 1. siječnja do 20. srpnja ostvareno više od 10 milijuna dolazaka i 45,8 milijuna noćenja, što je u odnosu na lani 4 posto više u dolascima, odnosno jedan posto u noćenjima.
Azijska tržišta: Težak pad Nikkeija
KOREKCIJA
Azijska tržišta: Težak pad Nikkeija
TOKYO - Japanski Nikkei 225 produžio je svoj šestodnevni gubitnički niz na 3%, vodeći gubitke među azijskim indeksima jer je regija doživjela široku rasprodaju nakon što je Wall Street pao preko noći.
Wall Street: Najgori dan za S&P 500 i Nasdaq od 2022.
RASPRODAJA
Wall Street: Najgori dan za S&P 500 i Nasdaq od 2022.
NEW YORK - Američko tržište u srijedu je doživjelo pravi potop, pritisnute neuvjerljivim izvješćima dviju megakapitaliziranih tehnoloških kompanija, vodećih na S&P 500 i Nasdaq Composite zabilježili najgoru sesiju od 2022.
Zagrebačka burza: Rezultati izbacili Končar D&ST u orbitu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Rezultati izbacili Končar D&ST u orbitu
ZAGREB - Rast indeksa uz povećan promet u srijedu na Zagrebačkoj burzi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE