GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Advent Zagreb ove godine sa šest novih programa

Advent Zagreb ove godine sa šest novih programa
DOGAĐAJI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.11.2021 / 13:49
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Turistčko-blagdanska manifestacija Advent Zagreb održat će se od 27. studenog 2021. do 7. siječnja 2022. uz poštivanje epidemioloških mjera, a kao i svake godine započet će paljenjem prve adventske svijeće na Trgu bana Jelačića te potom lampica na Zrinjevcu, najavljeno je u četvrtak na konferenciji za medije.

Advent Zagreb na konferenciji za medije predstavili su organizatori Grad Zagreb i Turistička zajednica grada Zagreba (TZGZ), odnosno zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i direktorica TZGZ-a Martina Bienenfeld te predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Joško Klisović i predsjednica Nezavisne udruge ugostitelja Žaklina Troskot.

Motivi ovogodišnjeg Adventa su tradicionalne hrvatske igračke, u čemu sudjeluje nekoliko domaćih tvornica i obrtnika igračaka, kao i glazba, kultura i svjetlost. Za vrijeme Adventa održat će se i više od 120 koncerata i raznih drugih događanja, a posebnim programima uključit će se i zagrebački muzeji, kazališta, Tunel Grič, Ilica: Q'ART, Advent Run i drugi.

Novost ove godine je i šest novih programa - Advent u LADU, Christmas Garden u Akademiji likovnih umjetnosti (ALU), Adventovo na Katarincu, Zagreb Jingle Mingles u suradnji sa zagrebačkim ugostiteljima, koji će ponuditi na 50 terasa svaki tjedan drugu gastro 'priču', kao i Advent u Prolazu Matice hrvatskih obrtnika, prvi puta u suradnji s obrtnicima te Advent u zagrebačkim hotelima, koji očekuju goste s posebnom blagdanskom ponudom i uređenjem.

Advent na Zrinjevcu ponudit će 13 koncerata poznatih izvođača svakog petka, subote i nedjelje, a nastavlja se i projekt izložbe proširene stvarnosti (AR), koja će kroz aplikaciju koristiti animirane virtualne tradicionalne igračke kao motiv Adventa a bit će postavljena na deset lokacija u gradu (parkovima, trgovima i velikim otvorenim prostorima).

"Advent ćemo promovirati i na 16 stranih tržišta s kojih očekujemo posjetu, a najviše posjetitelja, kao i dosad, očekujemo iz Hrvatske te pozivamo sve da se pritom pridržavaju mjera. Promocija Adventa bit će i u zrakoplovima i materijalima Turkish Airlinesa, s kojima radimo i promociju na tržištu SAD-a, kao i na velikim avionima Croatia Airlinesa i u vlakovima HŽ Putničkog prijevoza, koji će u nekim terminima u vrijeme Adventa biti i besplatni", istaknula je Bienenfeld, dodajući da će krajem prosinca biti promocija i u Dubaiju na Expo-u.

Nabrojala je i lokacije koje će Grad i TZGZ urediti s partnerima - trgovi bana Jelačića, kralja Tomislava, Katarinin, RH, Strossmayerov, Europski, Mažuranićev, Sv. Marka, Bele IV., kao i plato Gradec, Strossmayerovo šetalište, prolaz Oktogon i druge, a u Zagreb će stići tih dana i mnogi digitalni nomadi koji će promovirati grad i podsjetiti zašto je Zagreb na petom mjestu najprivlačnijih gradova u svijetu za njih.

Bienenfeld je napomenula da se ne zna kakva će epidemiološka situacija biti kroz prosinac te će se neki programi održavati i virtualno.

Tomašević: Advent s višim prihodima nego proteklih godina

Zagrebački gradonačelnik Tomašević izrazio je uvjerenje da će Advent biti izvrstan, lijep i ugodan svima jer to građani i zaslužuju, istaknuvši da su oko organizacije više mjeseci imali intenzivne sastanke kako bi sve posložili u danim pandemijskim okolnostima.

Istaknuo je i da je ove godine promijenjen model dodjele kućica za izlagače na Adventu. Naime, išlo se na javnu dražbu pri čemu su više od 200 prijava za 70 lokacija kućica bile valjane, a kako su predvidjeli da ih bude ukupno 90 po gradu, vjeruje da će se preostalih 20 lokacija nadopuniti ugostiteljskom ponudom.

"Od 70 kućica prihod Grada od javne dražbe i naknada bit će 3,3 milijuna kuna, koji će se većinom i utrošiti na Advent, a sve je to bolji model nego prijašnji. Primjerice 2019. od 220 kućica Grad je uprihodio 900 tisuća kuna, i to je jasno da je sada transparentnije i nadamo se da su sve negativne stvari koje su se vukle oko Adventa odstranjene", naveo je Tomašević.

Ipak, uspjeh Adventa, kako je poručio, ovisi i o organizatorima i o građanima i gostima grada, pri čemu je građane pozvao i na cijepljenje, pogotovo što sada ima i više punktova za to u gradu, ali i da se zabave u adventsko vrijeme i zaborave malo na sve brige.

Klisović: u Gradu se radi bolje nego prije

Klisović smatra da će ovaj Advent Zagreb biti raskošan i veliko svjetlo i nada za sve ljude, kao što je i poruka tih dana u duhovnom smislu, a istaknuo je i da to ne bi bilo sve moguće u ovim uvjetima organizirati bez velikog angažmana gradonačelnika.

"Grinč nije ukrao Advent Zagrebu, održat će se i bit će prilagođen situaciji i lijep. Sve kritike sada padaju u vodu i ta će manifestacija biti na ponos svim građanima, koji nakon preživljenog potresa i uz pandemiju zaslužuju nadu i svjetlost", kazao je Klisović, koji je na pitanje novinara odgovorio i da je točno da je Grad u dugovima i raznim neriješenim pitanjima, ali i da za neke stvari treba vremena i da se na svemu radi, uz ocjenu da se u Gradu radi bolje nego prije.

Fotografija: Davor Puklavec, Pixsell

Tagovi: Advent Zagreb, Martina Bienenfeld, Žaklina Troskot, Tomislav Tomašević, Turistička zajednica Grada Zagreba
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Snažan rast indeksa na krilima dobrih poslovnih rezultata
OPTIMIZAM
Wall Street: Snažan rast indeksa na krilima dobrih poslovnih rezultata
NEW YORK - Američki indeksi porasli su drugi dan zaredom, budući da su dobre korporativne zarade ublažile zabrinutost oko viših stopa.
Bitfinex: Potražnja za bitcoinom nakon halvinga bit će pet puta veća od ponude
PROCJENE
Bitfinex: Potražnja za bitcoinom nakon halvinga bit će pet puta veća od ponude
NEW YORK - Analitičari Bitfinexa procjenjuju da bi nova ponuda BTC-a dodana tržištu mogla pasti na 30 milijuna dolara dnevno, što je manje od pet puta više od prosječnih dnevnih priljeva u promptne ETF-ove.
Zagrebačka burza: Podravka i Adris najveći krivci za pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Podravka i Adris najveći krivci za pad indeksa
ZAGREB - Utorak je Zagrebačkoj burzi donio pad indeksa uz slabiji promet.
Crnogorsko tržište osiguranja u prvom kvartalu poraslo 12,6%
RAST
Crnogorsko tržište osiguranja u prvom kvartalu poraslo 12,6%
BUDVA – Tržište osiguranja u Crnoj Gori u prvom je tromjesečju zabilježilo rast od 12,6 posto, objavio je predsjednik Savjeta Agencije za nadzor osiguranja (ANO) Marko Ivanović.
Mađarska narodna banka testira interes za poslovanje na tržištu kripto imovine
KRIPTO SCENA
Mađarska narodna banka testira interes za poslovanje na tržištu kripto imovine
BUDIMPEŠTA - Narodna banka Mađarske (MNB) provest će istraživanje kako bi utvrdila stupanj interesa među mađarskim tvrtkama za pokretanje aktivnosti na lokalnom tržištu kripto-imovine, rekli su u ponedjeljak središnja banka i regulator financijskog tržišta, prema izvješću državnih novinske agencije MTI.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE