GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Američki investitori itekako zainteresirani za kineske obveznice

Američki investitori itekako zainteresirani za kineske obveznice
INTERES
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.03.2021 / 06:57
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Američki investitori itekako zainteresirani za ulaganja u kineske obveznice. Razlog su, dakako, potencijalno veći prinosi u usporedbi s američkim vrijednosnim papirima.

Kineska 10-godišnja obveznica ima prinos veći od 3,2%. Suprotno tome, najnoviji rast američkih stopa gurnuo je desetogodišnji prinos američkih obveznica na samo 1,7%. Ta velika razlika daje ulagačima u kineske državne obveznice znatno veći povrat.

"Američki investitori su i dalje vrlo zainteresirani za ulaganje na (kinesko) tržište ”, rekao je Tao Wang, voditelj azijske ekonomije i glavni kineski ekonomist u UBS-u, tijekom webinara s Institutom za međunarodne financije.

"Posebno iz perspektive tržišta obveznica, postoji strukturni porast interesa."

Iako "Kina nudi visok i stabilan prinos", napomenuo je da druge zemlje još uvijek koriste mjere za poticanje rasta koje su rezultirale negativnim prinosima za mnoge obveznice. To znači da će kupci obveznica morati platiti izdavatelju kad obveznica dospije, umjesto da na njoj zarađuju.

Specifični podaci o udjelima američkih ulagača nisu bili dostupni, ali ulagači izvan kontinentalne Kine držali su oko 3,5% postojećih izdanih obveznica denominiranih u juanima, prema Reutersu. Inozemni udjeli u kineskim državnim obveznicama prošlog su mjeseca dosegli oko 10,6% izdavanja, rekao je Reuters.

U samo dvije godine, inozemni udjeli u kineskim državnim obveznicama gotovo su se udvostručili na preko 2 bilijuna juana (307,7 milijardi dolara), pokazuju podaci tvrtke Wind Information.

Tagovi: američke obveznice, kineske obveznice, američki investitori
PROČITAJ I OVO
Dolar blago oslabio, Fed fokusiran na oporavak ekonomije
FOREX
Dolar blago oslabio, Fed fokusiran na oporavak ekonomije
LONDON - Dolar je u srijedu blago oslabio na međunarodnim tržištima valuta nakon poruka dužnosnika američke središnje banke da oporavak gospodarstva od koronakrize traži više vremena i da neće žuriti sa smanjivanjem potpora.
Ako se vrati masovnom turizmu, Veneciji prijeti upis na crvenu listu UNESCO-a
UPOZORENJA
Ako se vrati masovnom turizmu, Veneciji prijeti upis na crvenu listu UNESCO-a
VENECIJA - Narušen je ugled Venecije koja postaje veliko sidrište turističkih kruzera, takva bi mogla biti budućnost grada upisanog na UNESCO-ov popis svjetske baštine ako ta agencija ostvari prijetnju i stavi je na popis ugrožene baštine.
Mfin: Izdano 600 milijuna kuna vrijednih trezoraca
TREZORCI
Mfin: Izdano 600 milijuna kuna vrijednih trezoraca
ZAGREB - Ministarstvo financija u srijedu je na aukciji prodalo 600 milijuna kuna trezorskih zapisa, nešto više od planiranoga, čime će refinancirati dug po trezorcima koji dospijevaju na naplatu.
Tijekom produljenog vikenda u Hrvatskoj 330.000 turističkih dolazaka
VIKEND
Tijekom produljenog vikenda u Hrvatskoj 330.000 turističkih dolazaka
ZAGREB - U Hrvatskoj je tijekom proteklog produljenog vikenda, od petka 18. do srijede 23. lipnja, ostvareno 330.000 turističkih dolazaka i 1,6 milijuna noćenja, podaci su iz sustava eVisitor koje su u srijedu objavili iz Ministarstva turizma i sporta.
Sezonci spašavaju hrvatski turizam
RADNE DOZVOLE
Sezonci spašavaju hrvatski turizam

ZAGREB - U ovoj godini izdana je 4.191 radna dozvola za sezonsko zapošljavanje, što se odnosi isključivo na radnike u turizmu i ugostiteljstvu te poljoprivredi, dok su lani u isto vrijeme bile odobrene tek 982 takve dozvole

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE